VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 14.12.2012
Elektronske iskrice programa Mladi v akciji 12/12/2012
14.12.2012, , Ljubljana


In kaj imamo mladi tokrat v akciji?

NOVICE:

  • PROGRAM MLADI V AKCIJI V LETU 2013 - PREDNOSTNE USMERITVE, SREDSTVA IN DRUGI UPORABNI NAMIGI

DELAVNICE:

  • DELAVNICE ZA IZPOLNJEVANJE PROŠENJ, 9., 10., 11. JANUAR 2013, LJUBLJANA
  • YOUTHPASS - DELAVNICA O METODAH PROCESA YOUTHPASS, NAČRTOVANJU IN IZDELOVANJU POTRDILA, 9. IN 10. JANUAR 2013, LJUBLJANA

USPOSABLJANJA:

  • ŠTUDIJSKI OBISK "OBČINE IN MOBILNOST MLADIH", 27.-30. JANUAR 2013, NEMČIJA
  • USPOSABLJANJE "APPETISER - AN INTRODUCTION TO INTERNATIONAL YOUTH WORK", 8.-12. APRIL 2013, BELGIJA
  • USPOSABLJANJE NA TEMO EVROPSKEGA DRŽAVLJANSTVA "EUROPEAN CITIZENSHIP IN YOUTH WORK", 13.-19. MAJ 2013, PORTUGALSKA
  • USPOSABLJANJE "TICTAC" ZA POVEČANJE KAKOVOSTI V AKCIJI 4.3 PROGRAMA MLADI V AKCIJI (USPOSABLJANJE IN MREŽENJE), 23.-29. APRIL 2013, BOLGARIJA

Program Mladi v akciji v letu 2013

Katere bodo evropske in nacionalne prednostne usmeritve programa Mladi v akciji v letu 2013? Koliko sredstev bo na voljo v okivru posameznih akcij in kakšen je okvirni načrt njihove porabe? Na kateri rok prijaviti projekt? Vse to in še več: Initiates file downloadKLIK!

Delavnice za pomoč pri izpolnjevanju prošenj za sprejem projektov v program Mladi v akciji, 9., 10. in 11. januar 2013, Ljubljana

Leto 2013 je zadnje leto programa Mladi v akciji in na voljo so še trije prijavni roki. Sredstva za dotacijo so se v primerjavi s prejšnjimi leti povečala, zato prijaviteljem svetujemo, da se udeležijo delavnic za pomoč pri izpolnjevanju prošenj, kjer bodo izvedeli, kako svoje projektne ideje razviti bolj kakovostno, s čimer si bodo lahko povečali možnosti za prejem dotacije. Prijavni roki leta 2012 kažejo, da v primerjavi s prejšnjimi leti večji delež predlogov projektov ustreza formalnim kriterijem upravičenosti, kar pomeni, da je za sprejem projekta v program potrebna predvsem kakovost vsebine ter dobro poznavanje posamezne podakcije, v katero želijo prijaviti projekt.

Na delavnice ste vabljeni udeleženci, ki ste že razvili konkretno projektno idejo za prijavo projekta v program Mladi v akciji. S seboj prinesite prazno ali izpolnjeno prijavnico za akcijo, za katero se zanimate, da boste lažje sledili delavnici.

Delavnice za pomoč pri izpolnjevanju prošenj za sprejem projektov bodo potekale v pritličju stavbe Slovenijales na Dunajski 22, v učilnici naprej od desnih dvigal (v primeru spremembe prostora ne spreglejte plakatov, ki vas bodo na to opozorili), in sicer:

- v sredo, 9. januarja 2013:

  • ob 14. uri: Mladinske izmenjave - akciji 1.1 in 3.1
  • ob 17. uri: Mladinske pobude - akcija 1.2

- v četrtek, 10. januarja 2013:

  • ob 14. uri: Evropska prostovoljna služba - akcija 2.1
  • ob 17. uri: Usposabljanje in mreženje - akciji 4.3 in 3.1

- petek, 11. januarja 2013 (ta delavnica bo potekala v prostorih Zavoda Movit, 10. nadstropje):

  • ob 11. uri: Projekti mladih za demokracijo - akcija 1.3

V kolikor se zanimate za Akcijo 5.1 - Srečanja mladih in odgovornih za mladinsko politiko, nam to sporočite na elektronski naslov info@mva.si do petka, 4. januarja 2013. Datum te delavnice bo glede na zanimanje objavljen naknadno.

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite do nedelje, 6. januarja 2013, na elektronski naslov info@mva.si (telefonskih prijav ne sprejemamo) in ob prijavi jasno navedete, za katero delavnico se prijavljate.

Pomembno: Ne spreglejte tudi novice o delavnici za načrtovanje, izpolnjevanje in izdelavo potrdil Youthpass, ki bo potekala v sredo in četrtek, 9. in 10. januarja 2013 ob 16.uri, tako da jo lahko pokombinirate z udeležbo na delavnicah za izpolnjevanje prošenj (lahko pa se seveda udeležite tudi samo te delavnice).

Youthpass - delavnica o metodah procesa Youthpass, načrtovanju in izdelovanju potrdila, 9. in 10. januar 2013, Ljubljana

Učni proces in potrdilo Youthpass sta najpomembnejša elementa programa Mladi v akciji. Delavnica bo ponudila praktične in vsebinske informacije o metodah učnega procesa, spremljanju učenja med v času projekta ter izdelovanju potrdila v spletnem orodju.

Delavnica bo potekala 9. in 10. januarja 2013 ob 16. uri v pritličju stavbe Slovenijles (v učilnici za desnimi dvigali - ne spreglejte plakatov, ki vas bodo na to opozorili).

Svojo prijavo sporočite na elektronski naslov info@mva.si najkasneje do nedelje, 6. januarja 2013.

Ne spreglejte tudi novice o delavnicah za pomoč pri izpolnjevanju prošenj za sprejem projektov v program Mladi v akciji, ki bodo prav tako potekale na omenjene dneve, tako da boste lahko po želji pokombinirali.

Študijski obisk v Nemčijo "Občine in mobilnost mladih", 27.-30. januar 2013

Namen študijskega obiska je spoznati razvoj in ukrepe lokalnih mladinskih politik v Nemčiji ter izmenjati izkušnje na tem področju z nekaterimi uspešnimi nemškimi lokalnimi skupnostmi.

Študijski obisk je namenjen predstavnikom občin, ki so zainteresirane za razvoj mladinskega dela in mladinske politike na lokalni ravni, še posebej lokalne instrumente/sheme spodbujanja mednarodne učne mobilnosti mladih v lokalnem okolju s pobratenimi lokalnimi skupnostmi ter želijo z nemškimi kolegi izmenjati izkušnje in jim bodisi predstaviti svoje dobre prakse bodisi spoznati njihove. Udeleženci morajo biti sposobni osnovne komunikacije bodisi v angleškem bodisi v nemškem jeziku.

Rok za prijavo je 19. december 2012!

Initiates file downloadVabilo

Initiates file downloadPrijavnica

Usposabljanje za začetnike "Appetiser - an introduction to international youth work", 8.-12. april 2013, Belgija

Usposabljanje "Appetiser - an introduction to international youth work" je namenjeno predstavnikom mladinskih organizacij, ki še nimajo izkušenj s področja priprave in izvedbe mednarodnih mladinskih projektov v okviru programa Mladi v akciji.

Rok za prijavo je 20. januar 2013!

Initiates file downloadRazpis (v slovenskem jeziku)

Opens external link in new windowRazpis in prijavnica (v angleškem jeziku)

Initiates file downloadProšnja za dodelitev dotacije (v slovenskem jeziku)

Initiates file downloadSplošna priloga k sporazumu o dotaciji (v slovenskem jeziku)

Usposabljanje na temo evropskega državljanstva "European Citizenship in Youth Work", 13.-19. maj 2013, Portugalska

SALTO Training Cooperation RC organizira usposabljanje na temo evropskega državljanstva. Namen usposabljanja je profesionalni razvoj mladinskih delavcev in mladinskih vodij s širitvijo kritičnega razumevanja evropskega državljanstva, s preučevanjem in preizkušanjem njegovega potenciala ter omogočanje prepoznave evropskega državljanstva in njegovega vključevanja v mladinsko delo.

Rok za prijavo 3. feburar 2013!

Initiates file downloadRazpis (v slovenskem jeziku)

Opens external link in new windowRazpis in prijavnica (v angleškem jeziku)

Initiates file downloadProšnja za dodelitev dotacije (v slovenskem jeziku)

Initiates file downloadSplošna priloga k sporazumu o dotaciji (v slovenskem jeziku)

Usposabljanje "TICTAC" za povečanje kakovosti v akciji 4.3 programa Mladi v akciji (usposabljanje in mreženje), 23.-29. april 2013, Bolgarija

Mreža Nacionalnih agencij programa Mladi v akciji in Salto Training & Cooperation RC organizirata podporno aktivnost, ki je namenjena izboljšanju kompetenc udeležencev, katerih organizacije imajo v okviru svoje dolgoročnejše strategije namen izvesti projekte v akciji 4.3. programa Mladi v akciji.

Rok za prijavo je 3. februar 2013!

Initiates file downloadRazpis (v slovenskem jeziku)

Opens external link in new windowRazpis in prijavnica (v angleškem jeziku)

Initiates file downloadProšnja za dodelitev dotacije (v slovenskem jeziku)

Initiates file downloadSplošna priloga k sporazumu o dotaciji (v slovenskem jeziku)




ZAVOD MOVIT NA MLADINA, Nacionalna agencija programa MLADI V AKCIJI, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana

Telefon: 01/430 47 47, Faks: 01/430 47 49, E-pošta:
info@mva.si , Spletna stran: www.mva.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste prijavljeni na poštni seznam MVA. Če se želite odjaviti, lahko to storite s povezavo, ki ste jo prejeli v elektronskem sporočilu ob prijavi. Če te povezave nimate, nam pošljite sporočilo na
info@mva.si , v polje Zadeva (Subject) pa vpišite ODJAVA. Najlepša