VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 06.03.2013
NOVICE CELJSKE MOHORJEVE DRUŽBE - marec 2013
06.03.2013, , SLOVENIJA

NOVICE CELJSKE MOHORJEVE DRUŽBE - marec 2013

TRIO meseca marca - 20-odstotni popust na izdaje:

Pedro Opeka

BOJEVNIK UPANJA
DNEVNIK SPOPADA
IZKLJUČENOST IN SOLIDARNOST

Franc Rode
CERKEV, NARODI IN DEMOKRACIJA
DUHOVNE VAJE ZA DUHOVNIKE
VERA IN KULTURA V EVROPI

Zorko Simčič
SRČEK, KI PODI TELEŠČEK
SKOZI RAZPETOSTI
ČRNI TEKAČ
ZGODAJ DOPOLNJENA MLADOST

NOVOSTI:

Anselm Grün: JEZUS (slikanica)

Kdo je bil Jezus iz Nazareta? Judovski kralj? Ribič ljudi? Mesija? V napeti pripovedi Anselma Grüna pred nami vstajajo prizori iz Jezusovega življenja in delovanja: od rojstva v Betlehemu, do njegovih čudežev in prilik, s katerimi je ponazarjal svoj nauk, vse do njegovega trpljenja in vstajenja.

Quentin Blake: KAKADUJI (Štetje med igro in smehom)
Quentin Blake in Kakaduji: Profesor Dupont ima deset kakadujev. Toda nekega dne ni nobenega več na spregled. Profesor zaman stika za njimi. Le kam so nagajivci izginili? - Quentin Blake, ki so ga pred časom razglasili za »otroškega lavreata«, sodi med najbolj priljubljene ilustratorje v Evropi. Kakaduji učijo otroke šteti z nenavadno pretanjeno duhovitostjo. »Neustavljivo prismuknjeni, uničujoče burkaški,« je zapisal eden od kritikov.

Rebecca Elliott:MALA ZOJA
Mala Zoja, kot je v duhovitem prevodu ime punčki iz zoološkega vrta, je ostala brez staršev; v sirotišnici je izgubljena in osamljena. Na izletu jo skupina po nesreči pozabi med živalmi, ki jo sprejmejo medse, dokler med osebjem nepričakovano ne sreča svoje nove družine. Pretanjeno ilustrirana pripoved o upanju, o izgubljeni ter znova odkriti ljubezni in o pripadanju. Izvrstna ilustratorka Rebecca Elliott z malo besedami in zgovornimi ilustracijami odpira širok prostor otrokovemu razmišljanju.

Ivan Klima: ČAKANJE NA TEMO, ČAKANJE NA SVETLOBO
Klíma v romanu odstira različne človeške usode v tranzicijskem obdobju na Češkoslovaškem. V zanimivem prepletu dejanske, pretekle in domišljijske zgodbe bralcem približa ozračje tik pred žametno revolucijo in po njej ter izrisuje posameznikovo zaznamovanost z obdobjem komunizma, ki je tudi navdušenje nad demokratičnimi spremembami ne more izbrisati.

Slavica Štirn:IZGUBLJANJE

Pesmi so izjemno doživete - včasih že kar uničujoče in uničevalsko izpovedane. Vsebina mnogih je nastala na izkušnjah opazovanja, sodoživljanja, dogajanja v naravi, na ekranu - in v pesmih zasije vse to kot zrcalna podoba dogajanja v človeku, v avtorici.

Priporočamo še:

Anselm Grün: VELIKONOČNA ZGODBA (slikanica)

Eden najbolj branih sodobnih avtorjev krščanske duhovne literature, izjemen predavatelj in duhovni spremljevalec, se tokrat obrača k najmlajšim. Nazorno in doživeto jim pripoveduje svetopisemsko velikonočno zgodbo.

Zmaga Kumer: OD PUSTA DO MAJNICE

Paberkovanje po ljudskih šegah.

Joseph Ratzinger: KRIŽEV POT

Molitev križevega pota, napisana za naš čas in prostor.

Anselm Grün:OČE NAŠ

»To knjigo sem napisal tudi zato, ker želim sam pri sebi razčistiti, kaj dnevno molim, zato, da bi postala moja molitev intenzivnejša in da bi se lahko v njej vedno globlje vraščal v duha Jezusa Kristusa, ki nam je podaril to molitev. […] Kolikor starejši postajam, toliko bolj se mi razkriva moč njenih besed, pa tudi Jezusova ljubezen, ki se izraža v teh besedah.«

VABLJENI:

- Literarni večer z Nežo Maurer, sreda, 6. marca 2013, ob 17. uri, Slomškova knjigarna, Slomškov trg 3, Maribor.

- Predstavitev knjige Rdeče nasilje (Milko Mikola), ponedeljek, 11. marca 2013, ob 17. uri, Galerija Ars nad Katoliško knjigarno v Gorici (Travnik 25).


- Mohorski večer z urednikom Slomškovih zbranih del dr. Matijo Ogrinom, sreda, 20. marca, ob 18.30, Mohorjeva dvorana, Prešernova 23, Celje.

- k spremljanju novosti, novic in napovedi na www.mohorjeva.org !

Obiščite nas v naši knjigarni v

CELJU, Prešernova 23, T 03 490 14 20 in

LJUBLJANI, Nazorjeva 1, T 01 244 36 50.

Prijazen pozdrav!

Simon Ozvatič,

vodja komercialnega sektorja

Celjska Mohorjeva družba

Prešernova 23, 3000 Celje

Telefon: 03 426 48 00

Faks: 03 426 48 10

www.mohorjeva.org