VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Gornja Radgona 15.03.2013
ZA SOCIALNO VKLJUČENOST IN BOJ PROTI REVŠČINI
, so "glasovali" predstavniki MSL in MCP-PC NVO

RAZVOJNA KONFERENCA V RADENCIH - TV reportaži na link povezavi:

http://www.youtube.com/watch?v=02xI64ySbZE - RAZVOJNA KONFERENCA I. del

http://www.youtube.com/watch?v="jbTf-zcEhwU

- RAZVOJNA KONFERENCA II. del

Namen razvojne konference je bil, da odgovori na ključna vprašanja čezmejnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo v obdobju 2014-2020. Na konferenci so tako odgovorili katera so prioritetna vprašanja, kakšni projekti bodo so-financirani, kdo bo upravičeni prejemnik, kako najti najprimernejše čezmejne partnerje, kako se povezati, kako najti partnerje v Sloveniji… Konferenca je dala udeležencem tudi možnost da preverijo in razvijejo svoje ideje. Pri tem so lahko našli že sedaj partnerje v Sloveniji in Avstriji, s katerimi bodo podrobneje razdelali idejo in se dogovorili za pripravo projektnega predloga in pripravo na prihajajoče razpise čezmejnega sodelovanja med Avstrijo in Slovenijo. Udeleženci pa so lahko tudi podali pismene predloge, ki bodo koristna informacija Organu upravljanja, ki pripravlja programske dokumente za obdobje 2014-2020.

Med številnimi udeleženci razvojne konference je bil tudi direktor ljutomerske občinske uprave Tomislav Zrinski ter predstavniki Mladinskega sveta Ljutomer in Pokrajinskega centra NVO-Mladinskega centra Prlekije. Slednji so intenzivno sodelovali v delavnici, kjer je sicer prevladoval nežnejši spol in je obravnavala področje spodbujanja socialne vključenosti in boj proti revščini

TV reportaži o dogodku v realizaciji Regionalnega kulturnega in multimedijskega centra delujočega v okviru MCP-PC NVO dosegljivi na:

http://www.youtube.com/watch?v=02xI64ySbZE

http://www.youtube.com/watch?v=jbTf-zcEhwU