VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 20.03.2013
PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso): Rusija
28.03.2013, , PROSTORE GALERIJE na Koroški cesti 18 v Mariboru

RUSIJA


Robert Bartol nas bo na tokratnem potopisu popeljal v deželo ekstremov. Gre za največjo državo z največjim Kaspijskim in najglobljim Bajkalskim jezerom ter najnižjo izmerjeno temperaturo (-71.1°C). Rusijo ni doživljal zgolj kot deželo vodke, kučme, snega, transibirske železnice, revščine, pravoslavnih cerkva in mafije, temveč je zanj pomenila mnogo bolj kompleksnejšo deželo, zaradi katere je osebno zrasel in odkril, da je v »deželi večne zime in mraza« moč najti tudi srečo, veselje in človeško toplino.

Razbijamo stereotipe!




VABLJENI VČETRTEK, 28. marca 2013, ob 18:00 V PROSTORE GALERIJE na Koroški cesti 18 v Mariboru.

Ko govorimo o Rusiji, je vse prej kot dolgočasno ...

VSTOP PROST


P.s. - Vabljeni na čaj in šilce vodke.


___________________________________________________________________________________________________________________________________

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju - ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.


PEKARNA POTOPISE pripravljajo prostovoljci MISC INFOPEKA.