VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 20.03.2013
Marec v Arboretumu
20.03.2013, , Slovenija

Dogajanja v Arboretumu
Marec 2013
Nova_slika
Narcise

Dragi prijatelji Arboretuma,

verjetno že pogrešate obisk Arboretuma v lepem vremenu. Marec je v Arboretumu v znamenju narcis, zaradi letošnje mrzle in zasnežene zime lahko pričakujemo cvetoče narcise šele v drugi polovici marca. V rastlinjaku smo uspešno kljubovali zimi in zacveteli so kaktusi, ki so že na ogled. Za leto 2013 smo v Arboretumu pripravili več kot 100 različnih prireditev. Vabljeni!

Ekipa Arboretuma

Spomladanska razstava in Nizozemska vas

Še niste bili na Nizozemskem? Pridite v Arboretum Volčji Potok in Nizozemsko obiščite kar v Sloveniji. Nizozemsko vas bosta odprla njena županja Maja Kevc in veleposlanik Kraljevine Nizozemske. Sprehod med tulipani bo popestrila modna revija tradicionalnih nizozemskih oblačil. Za veselo vzdušje bo poskrbel nizozemski ansambel Oberkrainer. Lahko si boste ogledali izdelovanje tradicionalnih lesenih cokel in postopek pihanja stekla. Pridite in se prepustite nizozemskemu vzdušju tudi vi!

Nizozemska vas

Strokovne predstavitve in vodenje

Potrebujete nekaj stokovnih nasvetov za vaš okrasni vrt? Marca organiziramo zanimive strokovne predstavitve o obrezovanju okrasne drevnine , spomladanskem rezu vrtnic in spomladanski oskrbi trajnic .
Več o pticah boste izvedeli na ornitološkem sprehodu in strokovni predstavitvi Kako ravnamo z najdenim mladičem in poškodovano ptico .

Obrezovanje

Sprostitev v parku

Marca se je pričel tečaj nordijske hoje . Nordijska hoja je gibanje, ki je primerno za vsakogar. Uporaba palic omogoča, da pri hoji uporabljamo tudi mišice trupa in rok, kar znatno poveča efekt vadbe.
Oglejte si še druge tečaje, ki jih pripravljamo v sklopu Sprostitev v parku .

Nordijska hoja

Delavnice za otroke in odrasle

Na velikonočni delavnici , ki je primerna za otroke in odrasle se boste naučili različnih tehnik krašenja jajc.
Konec marca pripravljamo delavnico kaligrafije . Vabljeni vsi, ki želite praznične voščilnice zapisati s kaligrafsko pisavo.

Krašenje tulcev in aktivna igra je ustvarjalna in gibalna delavnica, ki bo vaše otroke razgibala in motivirala, da ustvarjajo s svojo domišljijo.

Velikonočna delavnica

Brezplačna izdelava zasaditvenega načrta

Naš krajinski arhitekt vam ob zasaditvi vrta BREZPLAČNO izdela zasaditveni načrt. Akcija velja za naročene načrte v marcu. Strošek zasaditvenega načrta se poravna ob prejemu načrta, le ta velja kot akontacija, ki se ob zasaditvi vrta z našimi vrtnarskimi strokovnjaki upošteva pri končnem plačilu. Več
Urejanje vrtov

Vrtni center

Vrtni center Arboretum je za vas pripravil praznično ponudbo, s katero lahko razveselite nežnejši spol in se zahvalite za vso njihovo ljubezen in podporo ob 8. ali 25. marcu. Dobre ideje za darila lahko poiščete v bogati ponudbi vrtnega dekorja in rastlin. Ne zamudite posebne akcije jagodičja! Več

Vrtni center

Arboretum Volčji Potok | Volčji Potok 3 | 1235 Radomlje | T: 01 831 2345 | F: 01 831 07 75 | E: info@arboretum.si