VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 22.03.2013
Premisleki in premene v kuratorskih, kritiških in umetniških praksah
25.03.2013, , Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3, Ljubljana

Premisleki in premene v kuratorskih, kritiških in umetniških praksah

Nova serija javnih predavanj, posvetov in pogovorov

Uvodni dogodek: ponedeljek, 25. 3. 2013, ob 18. uri

Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3, Ljubljana

zabel-contemporary-art-theory-book.JPG

V okviru šole Svet umetnosti nas mednarodni in tukajšnji protagonisti že vrsto let seznanjajo z individualnimi in kolektivnimi strategijami in taktikami, ki jih uporabljajo v kuratorskih, kritiških in umetniških praksah ter z njimi poskušajo v utečenem umetnostnem sistemu vzpostavljati svojstvene modele delovanja. Letošnje leto bo še posebej zanimivo, ker serijo predavanj v rahlo spremenjenem formatu pripravljamo skupaj z Društvom Igor Zabel za kulturo in teorijo. Igor Zabel je bil namreč eden ključnih slovenskih kustosov, mislecev in teoretikov, ki je s Svetom umetnosti od vsega začetka plodno sodeloval v različnih vlogah: kot predavatelj, mentor, vodja delavnic in sooblikovalec programa.


Novo serijo javnih predavanj, posvetov in pogovorov začenjamo s predstavitvijo in pogovorom ob izidu angleške izdaje Zabelovih tekstov Igor Zabel: Contemporary Art Theory v ponedeljek, 25. marca 2013, ob 18. uri v MSUM na Maistrovi 3 v Ljubljani.

PROGRAM:

1. del: Predstavitev knjige Igor Zabel: Contemporary Art Theory

Urška Jurman, programska vodja Društva Igor Zabel za kulturo in teorijo in Zoja Skušek, soavtorica izbora besedil angleške izdaje Zabelovih tekstov Igor Zabel: Contemporary Art Theory.

2. del: Razprava: Sodobna umetnost: premisleki, premise in premene

Gosti: Zdenka Badovinac (direktorica Moderne galerije), Jurij Krpan (umetniški vodja Galerije Kapelica), Tadej Pogačar (umetnik, direktor Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.), Igor Španjol (kustos v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova)

Moderatorka: Urška Jurman

Dogodek organizira: Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo v sodelovanju z: Moderno galerijo in SCCA-Ljubljana, Zavod za sodobno umetnost - program Svet umetnosti in s podporo Erste sklada.

Vabljeni!


VEČ:

Svet umetnosti: http://www.worldofart.org/aktualno/archives/4213

Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo: http://www.igorzabel.org/sl/drustvo