VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 26.03.2013
Za mlade
26.03.2013, , Slovenija

Evropska nagrada “For youth employment in the Social Economy”

Namen nagrade je spodbuditi inovativne rešitve na Euro-mediteranski ravni, katerih cilj je boj proti brezposlenosti mladih. Rok prijave je 15. 5. 2013!

Štipendije Heinrich Böll Foundation

Heinrich Böll Foundation podeljuje približno 1.000 letnih štipendij študentom in diplomantom vseh narodnosti in študijske smeri, ki pridobivajo svojo diplomo na splošnih univerzah, univerzah uporabnih znanosti (“Fachhochschulen”) ali umetniških akademijah (“Kunsthochschulen” ). Roka prijave sta 1. 9. 2013 in 1. 4. 2014!

Delavnica za prijavo na 150. javni razpis štipendij za študij v tujini

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije organizira delavnico za prijavo na 150. javni razpis štipendij za študij v tujini, ki bo v četrtek, 4. aprila 2013, ob 14.15 uri, na Gimnaziji Bežigrad, Peričeva ul. 4, v Ljubljani. Delavnica je namenjena vsem, ki se nameravajo letos prijaviti na 150. razpis štipendij za študij v tujini.

Predavanje: “Študij in izmenjave v tujini”

Kot že ime pove, bo predavanje namenjeno vsem, ki vas zanima redni ŠTUDIJ v tujini ali pa zgolj kratek študijski »skok« v tujino. Predstavili bodo potek priprav na redni študij, možnosti štipendiranja in izmenjave, ki so vam na voljo - tako v Evropi kot drugod po svetu. Kdaj? 27. 3. 2013 ob 18. uri.

Javni razpis za delovno mesto vodje projektov DSPS

Predmet razpisa je delo vodje projektov DSPS, ki vključuje predvsem načrtovanje, vodstvo in upravljanje štiriletnega programa DSPS od sezone 2013/2014 naprej. Rok prijave je 8. 4. 2013!

Prosto delovno mesto: Strokovni vodja društva

Društvo zaupni telefon Samarijan razpisuje prosto delovno mesto “Strokovni vodja društva”. Rok za prijavo je 30. 3. 2013.

Razpis za svetovalca za študij v tujini - Zavod Študentska svetovalnica

V zavod Študentska svetovalnica iščejo novega svetovalca za študij v tujini. Iščejo se kandidati, ki bi bili pripravljeni delo opravljati najmanj naslednji dve leti. Rok prijave je 8. 4. 2013 do 23.59 ure.

Predavanje: “Delo in prakse v tujini”

Najti delo v Sloveniji je vse težje in v Sindikatu Mladi plus verjamejo, da je marsikdo že pomislil na tujino. Praktično usposabljanje v tujini lahko dopolni vaš življenjepis, zato vam bodo predstavili možnosti, ki se vam ponujajo. Poznajo pa tudi področje rednih zaposlitev. Predavanje bo 28. 3. 2013 ob 18. uri.

Delo MeNE išče 2013

Namen letošnjega kariernega dne je seznaniti študente z zaposlitvenimi možnostmi in načinom kadrovanja uveljavljenih slovenskih in mednarodnih podjetij ter povečati zaposlitvene možnosti naših študentov in diplomantov, s poudarkom na pridobivanju znanj in veščin, ki jih na karierni poti - poleg formalno pridobljenih znanj v času študija - študenti še potrebujejo. Rok prijave je 16. 4. 2013

Cikel seminarjev: Priprava mladih na zaposlitev

Društvo PoMlad bo v aprilu organiziralo cikel štirih seminarjev z naslovom ”Priprava mladih na zaposlitev”. Namen seminarjev je mladim posredovati pomembne in koristne informacije s področja trga dela, pa naj bo to študentsko delo, delo po avtorski ali podjemni pogodbi, redna zaposlitev ali pa samostojna podjetniška pot. Prijave zbirajo do 4. 4. 2013.

3. fotografski natečaj SEM

Ob 90-letnici muzeja Slovenski etnografski muzej razpisuje 3. fotografski natečaj na temo Praznujemo! Zbirajo fotografije vseh praznovanj, ki se vrstijo v koledarskem letu, kot so npr. pustovanje, valentinovo, dan žena in materinski dan, gregorjevo, velika noč… Rok za oddajo je 30. 9. 2013!

Natečaj Henkel Art.Award. 2013

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE), s sedežem na Dunaju, letos dvanajstič objavlja razpis za sodelovanje na natečaju Henkel Art.Award. Natečaj k sodelovanju vabi umetnike iz 23 držav Srednje in Vzhodne Evrope. Rok prijave je 7. 6. 2013!

Razpis Choreographic captures - tekmovanje kratkih plesnih filmov

Na razpis se lahko prijavijo tudi ne plesni umetniki, dobrodošli vizualni, besedni, filmski, gledališki in vsi ustvarjalno navdihnjeni, radovedni in nabriti. Rok za prijavo je 30. 4. 2013.

Evropska prestolnica mladih zbira prijave za mlade umetnike

Evropska prestolnica mladih Maribor 2013 želi omogočiti mladim ustvarjalcem in umetnikom, da so na velikonočnem sejmu od 28. do 30. marca 2013 prisotni na eni stojnici Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 s prodajo svojih izdelkov. Cilj je omogočiti prikaz mladostnega dela, ročnih spretnosti, oblikovanja in umetnosti širši publiki. Rok prijave do vključno 26. 3. 2013.

Javno glasovanje za kratek film “Little green film”

Za in proti, zavod za kulturo dialoga vas v okviru mednarodnega partnerskega projekta »Razpravljaj, razumi … spremeni, okolje!« vabi, da si ogledate eno-minutne filme pod naslovom »Drevo«, ki so jih ustvarili mladi iz Kitajske, Litve, Slovenije in Tajske. O filmih lahko tudi glasujete tako, da všečkate filme, ki so vam najbolj všeč.

Natečaj za kratek video o državljanstvu, ki poteka v okviru EVS filmskega festivala

Leto 2013 je bilo razglašeno za “Evropsko leto državljanov”, in predstavlja idealno priložnosti, da vsi izrazijo svojo vizijo državljanstva. Video posnetki so lahko dolgi največ 10 minut. Rok za prijavo je 22. 4. 2013

Nevladna organizacija Piali Ashar Alo išče prostovoljca/ko

Indijska nevladna organizacija Piali Ashar Alo, ki jo vodi Mojca Gayen, išče prostovoljko ali prostovoljca za pomoč mladi materi samohranilki s tremi otroci v predmestju Kolkate. Nastanitev in prehrana sta plačani.

Film v Kiberkinu: Franja

Franja je film o izjemni in dramatični življenjski zgodb Franje Bojc Bidovec, partizanske zdravnice. Projekcija bo potekala v četrtek, 28. 3. 2013, ob 20. uri, v Kiberkinu.

Filmska sreda v Hiši svetov: Modro zlato: Svetovne vojne za vodo

Društvo Humanitas in Hiša svetov vabita na projekcijo filma Modro zlato: Svetovne vojne za vodo (2008), producenta in režiserja Sama Bozza, ki govori o privatizaciji vodnih virov. Projekcija bo potekala 3. 4. 2013 ob 17. 30 uri.

Predavanje: FLUX pod nami, KALUDJERICA vsepovsod okrog nas

Družili se boste in pogovarjali z Nebojšo Kitanovićem, strokovnjakom za socialna, cirkuška in druga infrastrukturna vprašanja (npr. kanalizacijo). Predavanje bo potekalo 5. 4. 2013, ob 17. 30 uri, v Menzi pri koritu.

Akcija zbiranja rabljenih oblačil v ČS Polje in prireditev ZALO(G)VANT - Zaloški bazar za spremembe

Pridružite se akciji zbiranja rabljenih oblačil v Četrtni skupnosti Polje, ki bo potekala od srede 27.3. do četrtka 4.4. med 14. in 18. uro v Četrtnem mladinskem centru Zalog - ČaMaC v Zadružnem domu na Agrokombinatski 2. Vse darovalce oblačil prijazno naprošajo, da prinesejo oprana, uporabna in ne strgana oblačila, po možnosti zapakirana v kartonaste škatle.

DekontRaminacija

Pridruži se na sprehodu po poteh ulične umetnosti, gverilskega aktivizma in besed v pločevinkah spreja. Bodi kontra in dekontaminiraj sovraštvo! Predavanje Street art in grafiti, delavnica izdelovanja šablon in grafitiranja, delavnica predelave sovražnih grafitov…

Ustvarjalna Re:ciklarnica

Tokratna Re:ciklarnica bo filmsko obarvana! Kreativno boste uporabili rabljen 35 mm filmski trak z že posnetimi prizori, mu lastnoročno dodali nove praskane motive, vzorce in detajle, ter ga s pomočjo šivanja, spenjanja in sestavljanja pretvorili v svojevrsten nakit in obeske za ključe. Delavnica bo potekala 28. 3. 2013 ob 16. uri v Kinu Šiška.