VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 23.04.2013
...za mlade
23.04.2013, , Slovenija

A veš

Pravna pisarna FSFE

Pravna in svetovalna pisarna evropske fundacije za prosto programje je na voljo vsem posameznikom in organizacijam potrebnih informacij na področju prostega programja.

Vprašalnik na temo dostojnega dela

V okviru projekta »Decent project for decent work« so pripravili kratek vprašalnik na temo dostojnega dela. Namen projekta je promovirati agendo za dostojno delo Mednarodne organizacije dela (ILO) ter izboljšati strukturo in prakso socialnega dialoga preko prepoznavanja primerov dobre prakse delavskih sindikatov in komuniciranja z mladimi v ostalih državah.

Razpis brezplačnega mojstrskega tečaja za nadarjene študente godal v Trenti

Bank Austria, članica skupine UniCredit, je v sodelovanju z Dunajskimi filharmoniki tudi letos razpisala mojstrske tečaje godal v Trenti. Za izbrane študente bo udeležba na mojstrskem tečaju in namestitev v Trenti brezplačna. Registracija do 30. 4. 2013.

Razpis za pridobitev štipendije United World College of the Adriatic

United World College of the Adriatic je eden od 12 UWC na svetu s programom mednarodne mature, ki sprejemajo dijake s celega sveta v tretji in četrti letnik. Rok za oddajo prijav je 8. 5. 2013!

Fulbright štipendije za leto 2014-2015

Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani je objavilo poziv za oddajo vlog za Fulbright štipendije za doktorske študente in podoktorske raziskovalce za gostovanje v ZDA. Rok prijave je 7. 6. 2013.

Mednarodna parlamentarna štipendija

Štipendije so namenjene absolventom, ki si želijo spoznati nemški parlamentarni sistem v teoriji in praksi. Program se bo začel 1. 3. 2014 in končal 31. 7. 2014. Rok prijave je 30. 6. 2013!

Bližnjice do dela in zaposlitve

Niz 10-ih brezplačnih delavnic za vse, ki iščete delo in zaposlitev. V desetih koralih vas opremijo z znanji o iskanju zaposlitve, poslovnem oblačenju, premagovanju stresa, pripravi življenjepisa in odličnem nastopu na razgovoru. Vse delavnice se izvajajo v MKL, Knjižnici Otona Župančiča. Rok prijave je 8. 5. 2013!

Infonet in spletna revija LLinE o brezposelnosti mladih

Prva letošnja spletna revija LLinE preučuje kaj je v izobraževanju in politiki potrebno spremeniti, da bi zaustavili naraščanje brezposelnosti mladih. Glavni članek revije je edinstven pregled brezposelnosti mladih v 18 evropskih državah.

V čem sem boljši/a od ostalih kandidatov za delo? Skrajšajmo čas iskanja zaposlitve!

Na delavnici se bo spregovorilo o samem načinu in pomenu pridobivanja ter beleženja formalnih in neformalnih delovnih izkušenj. Dotaknilo se bo vprašanja, kako graditi svojo kariero in povečati svojo zaposljivost. Odkrivalo se bo, kaj sploh so naše kompetence, kako pomembna je posameznikova aktivnost pri iskanju zaposlitve in na katere načine lahko razširimo svojo socialno mrežo. Delavnica se bo odvila v sredo, 24. 4. 2013, ob 18. 00.

Okrogla miza: Drugačnost se (s)plača

Dandanes se mlad kader sooča s težavo, kako pritegniti pozornost delodajalca, zato je pomembno, da izstopaš iz množice. Da je potrebno biti ˝malo nor˝ in imeti tisto ˝nekaj več˝ je danes že praktično v vseh poklicih nuja. O tem, kaj se danes išče, kako biti ˝dobro nor˝ in kaj je tisto ˝nekaj več˝ bomo poskušali ugotoviti na Okrogli mizi: Drugačnost se (s)plača, ki bo 24. 4. 2013 ob 18.00 na Fakulteti za družbene vede v predavalnici 2.

Splošna praksa in praksa za invalidne osebe v Evropskem parlamentu

Parlament ponuja plačano prakso za invalide, katere namen je olajšati invalidnim osebam vključevanje v delo. Plačana praksa traja pet mesecev in ne more biti podaljšana. Rok prijave je 15. 5. 2013.

Zdravje, šport

Pojdite v hribe

GZS Zbornica osrednjeslovenske regije Ljubljana organizira že drugo leto zapored razpis INATRI za sveže, inovativne, podjetniške ideje. Namen razpisa je dodatno spodbujanje posameznikov in različnih skupin, ki se v trenutnem, dokaj negostoljubnem poslovnem okolju, spopadajo z izzivi gospodarskih razmer. Razpis je odprt do 3. 5. 2013!

Četrtkova nagrada 2013

Četrtkova nagrada je nagrada festivala Fotopub, ki jo vsako leto podelijo najboljši dokumentarni fotografski zgodbi. Sodelujejo lahko vsi fotografi vseh starosti in narodnosti. Rok prijave je 1. 7. 2013.

Začel se je Memefest 2013 na temo Demokracija hrane

Krovna tema Memefesta 2013 je Demokracija hrane, s katero vabijo vse, da odgovorijo na vprašanje: Kaj menite o Demokraciji hrane? Prijateljsko tekmovanje je razdeljeno na področja: kritično pisanje, vizualne komunikacije in »Beyond…«. Rok prijave je 20. 5. 2013!

Bank Austriai in APA vabita novinarje k oddaji prispevkov za “Pisanje za SVE 2013″

Prijavite lahko prispevke, ki govorijo o Evropi in njenih prebivalcih, o vsakdanjem življenju v evropskih državah ter o evropski umetnosti, kulturi in življenjskem stilu - ter tiste, ki prispevajo k podiranju ovir in preseganju predsodkov.

Novinarske prispevke, ki so objavljeni v obdobju od 1. 8. 2012 do 31. 7. 2013 je mogoče prijaviti do 31. 7. 2013.

Mladinski natečaj kratkih filmov o človekovih pravicah

Na natečaju lahko sodelujejo mladi med 10. in 20. letom starosti s kratkim filmom dolžine do treh minut na temo Splošne deklaracije človekovih pravic. Letos sta v ospredju naslednji temi: otrokove pravice in otroci begunci. Rok za prijavo je 30. 6., rok za oddajo kratkega filma pa 30. 9. 2013!

Bodi predstavnik vseh mladih Evropejcev! - rok prijav podaljšan!

Rok za prijavo na razpravi o znižanju starostne meje za volilno pravico na 16 let, ki bo potekala 30. 5. 2013 v Evropskem parlamentu, je podaljšan do 24. 4.!

Možnost prostovoljnega dela v Ekvilib Inštitutu

Ekvilib v okviru pobude Globalne SOFE vabi prostovoljce oz. prostovoljke, ki bodo delali predvsem na projektu s področja umetnosti in kulture. Delo bo vključevalo zlasti pomoč pri organizaciji in izvedbi projektnih aktivnosti, ki jih načrtujejo v naslednjih mesecih v okviru Globalne SOFE. Prijave čim prej.

Zanimivi tabori na temo okoljevarstva

Zavod Voluntariat vam predstavlja tri okoljevarstvene tabore znotraj mreže SCI v Albaniji, Srbiji in Češki.

3 mesečni EVS projekt v Gani

V majhno vasico v Gani se bo julija za 3 mesece odpravila skupina treh prostovoljcev znotraj EVS projekta Communities development through activities of volunteers. Prostovoljci bodo pomagali pri vodenju neformalnih izobraževanj ter delavnic namenjenih socialnemu vključevanju otrok iz Busue ter okoliških vasi. Rok prijave je 28. 4. 2013!

Dvodnevni počitniški program z Mladimi zmaji

Javni zavod Mladi zmaji - Center za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih bo pripravil dvo- dnevni program prvomajskih počitnic za ljubljanske otroke in dijake.

Kiberkino: Večer s Terezo Adámkovo

Tokratni Kiberkino večer bo namenjen predstavitvi režiserke Tereze Adamkove. V sredo, 24. 4. 2013 ob 20. uri v Kiberpipi.

Kiberknjižnica

Kiberknjižničarji bodo vsako sredo od 17.00 -19.00 v glavnem prostoru Kiberpipe raziskovali nove možnosti sistemskih rešitev in izboljševanja bralniške izkušnje.

Predavanje: Gana skozi oči prostovoljke

Predavanje Ines Kavgić o svojem prostovoljnem delu v Gani. Kot prostovoljka Zavoda Voluntariat je namreč tam preživela tri mesece. Z vami bo delila najzanimivejše dogodke in pripetljaje. Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 29. 4. 2013, ob 19. uri v STA Travel Cafe-ju.

Pomladne KreAktivnosti: Delavnica videofilma

Udeleženci se bodo naučili, kako predstaviti svoje ideje in vizije s pomočjo video medija. V Menzi pri koritu v ponedeljek in torek, 29. in 30. 4. ter v petek, 3. 5. 2013 med 15. in 17. uro.

Festival multikulturnosti

Slovenska filantropija in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije vas vljudno vabita na Festival multikulturnosti v nedeljo, 12. maja 2013 med 12. in 19. uro v Fužinski grad in njegovo bližnjo okolico.

Vrzite z nami kocko v ‘igri’ Begunec, ne jezi se!

Kako nevarna je ta pot in kako negotova usoda čaka te ljudi v pogosto zelo ‘negostoljubni’ Evropi, vam bodo prostovoljke in prostovoljci Amnesty International Slovenije simbolično pokazali skozi igro Begunec, ne jezi se! Pridružite se jim v sredo, 24. 4., na Kongresnem trgu v Ljubljani med 11. in 17. uro.

Predstavitev postopka 3D skeniranja

3D skeniranje je postopek digitalnega zajemanja oblike nekega objekta (predmeta), na osnovi katerih se izrišejo površine modela, kar znatno prispeva k hitrejšemu modeliranju. Predstavitev postopka je brezplačna.

Okrogla miza “Vloga intelektualk danes”

Študentke in študentje oddelka za sociologijo na Filozofski fakulteti v sklopu predmeta Upravljanje v kulturi organizirajo okroglo mizo na temo Vloga intelektualk danes. Okrogla miza bo potekala v sredo, 24. 4 .2013 ob 16. uri v Trubarjevi hiši literature.