VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 14.05.2013
...za mlade
14.05.2013, , Slovenija

Večerni študij v NUK

V maju in juniju bodo čitalniški prostori NUK ponovno odprti do 22. ure.

Razpis štipendij AYUSH

Veleposlaništvo Indije obvešča o razpisu štipendij za opravljanje sledečih študijskih programov v Indiji: ajurveda, unani, siddha in homeopatija. Rok prijave je 30. 5. 2013.

Štipendije za študijsko izmenjavo v Republiki Koreji

Štipendije so na voljo v okviru DUO-Korea Fellowship programa, ki financira izmenjavo študentov med evropskimi in korejskimi izobraževalnimi institucijami za en semester v višini 1.000 EUR mesečno. Rok za prijavo je 28. 5. 2013.

Štipendije za izobraževanje v Italiji

Italijanska vlada razpisuje štipendije za tuje državljane, ki se v naslednjem letu želijo izobraževati v Italiji. Štipendija se podeli za obdobje 3, 6 ali 9 mesecev, z možnostjo podaljšanja naslednje leto. Rok za oddajo prijave je 31. 5. 2013.

Štipendije za magistrski študij ekonomije ter inženirskih, naravoslovnih in turističnih ved

Fundacija Rochus in Beatrice Mummert podeljuje štipendije za študij ekonomije, inženirskih, naravoslovnih in turističnih ved novi generaciji bodočih top menedžerjev iz držav Srednje in Jugovzhodne Evrope. Gre za štipendijo za 2,5 letni magistrski študij na Univerzi v Kölnu, Nemški visoki šoli za šport ali na Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule (RWTH) v Aachenu. Rok za prijavo je vsako leto od 1.9. do 1. 11. za začetek študija v zimskem semestru naslednjega leta.

Kolaboracijski umetniški laboratorij eksperimentalne digitalne umetnosti

EEII ’13 - Eksperimentalne elektronske intervencije vabijo k prijavi na petdnevne delavnice kolaboracijskih, eksperimentalnih in improvizacijskih praks v digitalni in novomedijski umetnosti. Potekale bodo od srede, 29. 5. 2013, do nedelje, 2. 6. 2013, v Čakovcu, Hrvaška.

Poletna šola FRI

Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI) bo letos že sedmič zapored v času šolskih počitnic izvedla brezplačne delavnice Poletne šole FRI. Delavnice so namenjene osnovnošolcem, srednješolcem in študentom, ki želijo izpopolniti in nadgraditi svoje znanje s področja računalništva, informatike in razvoja aplikacij.

Novosti v knjižnici Hiša svetov

Specializirana knjižnica Hiša svetov je prostor za globalno učenje, ki je našla svoj prostor v posebnem kotičku knjižnice Otona Župančiča. Najdete jo v pritličju, levo od glavnega vhoda.

Prosto delovno mesto: Socialni delavec za delo z migranti (M/Ž)

Dela in naloge delovnega mesta obsegajo informiranje, svetovanje, zagovorništvo, psihosocialno pomoč in pomoč pri integraciji migrantov. Rok prijave je 18. 5. 2013!

Cikel predavanj: Kako naprej

Predavanja bodo zastavljena tako, da bodo njihovi strokovni sodelavci predstavili vsak svojo temo, na koncu pa bo še čas za vaša bolj specifična vprašanja. Mladi diplomanti in (bodoči) študentje bodo pridobili veliko koristnih informacij, ki jim bodo v pomoč pri načrtovanju študijske in karierne prihodnosti.

Zdravje, šport

Delavnice Društva Ženka svetovalnica

Društvo Ženska svetovalnica vabi na delavnico Body image, ki bo potekala 3 zaporedne srede od 8. 5. dalje, na podporno skupino in individualno svetovanje za bližnje oseb z motnjo hranjenja ter individualno prehransko svetovanje za osebe z motnjo hranjenja.

Svetovni dan športa: Peš iz mesta na Ljubljanski grad

V petek, 31. maja, ob svetovnem dnevu športa, Ljubljanski grad organizira vodstva po sprehajalnih poteh, ki vodijo na Ljubljanski grad; nekatere so starodavne, druge novejše, nekatere namenjene širši javnosti in druge predvsem bližnjim stanovalcem…

Nagradni razpis Društva za Združene Narode

Društvo za ZN za slovenijo razpisuje nagrade za najboljša diplomska, magistra in doktorska dela s področja delovanje Organizacije Združenih narodov, ki so bila obranjena med 1. oktobrom 2012 in 30. junijem 2013.

Mladinska nagrada ob svetovnem vrhu

Globalni natečaj za spletne in mobilne pobude, namenjene ozaveščanju in razreševanju najbolj perečih globalnih težav, vabi mlade oblikovalce in ustvarjalce e-vsebin, stare manj kot 30 let, iz vsega sveta, da ustvarijo navdihujoče spletne vsebine, katerih vsebina je namenjena promociji Milenijskih ciljev Združenih narodov. Rok prijave je 1. 7. 2013!

Natečaj za najboljši raziskovalni projekt s področja IKT

V okviru IKT dogodka v Evropi, Evropska komisija vabi mlade študente z inovativnimi raziskovalni projekti s področja informacijsko- komunikacijskih tehnologij, da svoj projekt predstavijo na dogodku “ICT 2013 - Crete, Connect, Grow”, ki bo potekal v Vilni v Litvo, od 6. do 8. 11. 2013. Rok prijave je 5. 6. 2013!

Mednarodni natečaj za kratek esej “A Sea of Words”

Fundacija Anna Lindh in Evropski sredozemski inštitut vabita mlade, stare od 18 do 30 let, iz držav na evro-sredozemskem območju k sodelovanju na natečaju. Letos natečaj poteka v okviru Evropskega leta državljanov 2013 in je namenjen spodbujanju ustvarjanja kratkih zgodb, ki se osredotočajo na teme, povezane s solidarnostjo in državljanstvom. Rok prijave je 25. 5. 2013!

Foto natečaj: Evropa skozi moj objektiv

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pripravilo foto natečaj, s katerim želijo povečati prepoznavnost projektov, sofinanciranih s pomočjo sredstev evropske kohezijske politike. Natečaj bo trajal do 15. junija, zmagovalec pa bo tisti, čigar fotografija bo prejela največ t. i. všečkov na socialnem omrežju Facebook.

Prostovoljci Združenih narodov - enoletni program na Zelenortskih otokih

Leta 2010 je MZZ sklenilo sporazum s Prostovoljci Združenih narodov, ki omogoča napotitev prostovoljcev na predstavništva Združenih narodov in drugih organizacij v državah v razvoju. V skladu z dogovorom med Slovenijo in UNV bo drugi enoletni program z nazivom Population and Development Specialist - Strengthening capacities for Population and Development interventions ponovno potekal na Zelenortskih otokih. Rok prijave je 26. 5. 2013!

Ustvarjalni ponedeljki: Arhitekturna delavnica - objekti iz lesenih palčk

Na delavnici boste iz lesenih palčk, ki jih običajno uporabljamo za pripravo ražnjičev ustvarjali objekte, ki lahko postanejo luči nad kuhinjsko mizo, popestritev stene na katero pada svetloba in riše zanimive sence ali objekt na polici, ki nas spomni na prijeten ustvarjalni večer. Delavnica bo potekala 16. 5. 2013 ob 17. uri v Info centru ŠKUC.

Kreativna delavnica »Izrazi svojo raznolikost, sooblikuj mavričen svet«,

Na delavnici, ki bo potekala 17. 5. ob 16. uri, boste pokukale in pokukali v svet oblikovanja gline, ki je eden od najstarejših materialov za izdelovanje uporabnih in dekorativnih predmetov. Rok prijave je 16. 5. 2013!

Okrogla miza o konfliktu v Maliju

Društvo za Združene narode za Slovenijo vabi na okroglo mizo o konfliktu v Maliju. Potekala bo v četrtek, 16. 5. 2013, ob 16. uri, na Fakulteti za družbene vede, v predavalnici 21.

Šola pod soncem in projekcija filma Ekonomija sreče

Društvo Humanitas konec maja pripravlja dva dogodka. V četrtek, 23. 5. 2013, bodo ob 19. uri, v Trubarjevi hiši literature predvajali film “Ekonomija sreče” (2011). V petek, 24. 5. 2013, pa se jim lahko med 15. in 19. uro pridružite na Kongresnem trgu na vsakoletni poulični akciji “Šola pod soncem”.

Kultura kot 5. element - Javni razpis za sodelovanje na področju likovne umetnosti

Mladinski center Velenje v sodelovanju z KUD Koncentrat objavlja javni razpis za sodelovanje na področju likovne umetnosti na 16. festivalu mladih kultur Kunigunda 2013. Rok prijave je 10. 6. 2013!

Mladinstival - Festival mladinskega dela

Mladinstival - festival mladinskega dela bo v okviru šestega evropskega tedna mladih potekal v petek, 31. maja 2013, na Ljubljanskem gradu in bo na dinamičen, interaktiven, raznovrsten, predvsem pa zanimiv način predstavil in proslavil mladinsko delo z vidika aktivnega (evropskega) državljanstva in polnejše participacije mladih v demokratični družbi.