VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 14.05.2013
Novice Mreže medgenerac​ijskih programov
14.05.2013, , Slovenija

Glava

Natečaj medgeneracijskega sodelovanja

Festival za tretje življenjsko obdobje je objavil natečaj medgeneracijskega sodelovanja, s katerim želijo informirati širši javni prostor o možnostih, ki jih imate posamezniki ali skupine in vas povabiti v dneh F3ŽO k predstavitvi vaših zanimivih dejavnosti oziroma dogodkov. Še posebno ste prijazno vabljeni vsi tisti, ki s svojim prostovoljnim delom v bivanjskih skupnostih in tudi širše spodbujate in poglabljate povezovanje med generacijami s konkretnimi akcijami, projekti. Vsak vaš prispevek bo udeležencem festivala dragocena obogatitev vsega tistega, kar že živi v naših okoljih, a tudi spodbuda za še uspešnejše in razširjene oblike medgeneracijskega sobivanja.

Več.

Medgeneracijska kuharska delavnica

Pa začnimo....JPGV okviru medgeneracijskega centra v Mirni Peči so pri OZRK Novo mesto v petek, 5.4.2013, pod mentorstvom Suzane Plut, izvedli kuharsko delavnico za pripravo zdravih glavnih jedi v gospodinjski učilnici OŠ Mirna Peč. Udeležba je bila medgeneracijska, poudarek pa je bil na pripravi jedi iz pražit (npr. kamut, amarant, kvinoja), ki jih malokdo sploh pozna.

Medgeneracijsko druženje in prostovoljstvo

Nekatere učenke 8. in 9. razreda OŠ Maksa Durjave, v spremstvu učiteljice Katje Čuk, ob četrtkih obiskujejo starejše občane, ki prebivajo v domovih starejših občanov Maribor. Dvakrat mesečno obiskujejo Dom Danice Vogrinec in enkrat na mesec Dom starejših občanov Tezno. Od šole se odpravijo peš do avtobusne postaje in nato z avtobusom do doma. V domu preživijo približno 1 uro in 15 minut. Lepo jih sprejmejo, zato čas hitro mine. DSCN7383.JPG

Več.

Prostovoljstvo na OŠ Mozirje

V Mozirju, kraju pod Mozirsko planino, je prostovoljstvo še vedno pomemben način življenja.

DSC06395.JPGMed zimskimi počitnicami so prostovoljci OŠ Mozirje popestrili šolo z zanimivimi športnimi igrami, kjer so otroci lahko poskrbeli za svoj naravni občutek za gibanje. Pri ustvarjalnih delavnicah so si lahko izdelali dnevnik doživetij.

Več.

Št. 8 | 14. 5. 2013

Primeri dobrih praks

Mreža medgeneracijskih programov je namenjena predvsem izmenjavi znanj in izkušenj različnih organizacij, ki izvajamo medgeneracijske programe.

Do sedaj so svoje dobre prakse delili Medgeneracijski center Celje, Center za socialno delo Krško, Društvo upokojencev Medvode in OZRK Novo mesto.

Če bi tudi vi želeli z drugimi deliti svoje izkušnje pri izvajanju medgeneracijskih aktivnosti, nam opis programa pošljite na medgeneracijsko@filantropija.org . Za lažji opis vaših aktivnosti smo pripravili poseben obrazec .