TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
OBVESTILA za NVO
03.06.2013, Slovenija

header

3. junij 2013
št. 22/13
title
Objavljen razpis za srednje in velike projekte NVO programa Norveškega finančnega mehanizma in finančnega mehanizma EGP
Ljubljana, 3. 6. 2013 - CNVOS in REC objavljata razpis za srednje in velike projekte NVO programa Norveškega finančnega mehanizma in finančnega mehanizma EGP v vrednosti 1.275.000 evrov. Več o NVO programu, razpisu, upravičenih prijaviteljih, prednostnih področjih, delavnicah za podporo prijaviteljem idr. preberite na http://norveski.nvosklad.si/ .
Spremenjena lokacija informativne delavnice za predstavitev prvega javnega razpisa programa za NVO Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP v Ljubljani
Vsem zainteresiranim sporočamo, da bo informativna delavnica zaradi izjemno velikega števila prijav izvedena na Biotehniški fakulteti, Jamnikarjeva 101, predavalnica D1, pritličje.
IZBOR PREDSTAVNIKOV NVO V KOORDINACIJSKO SKUPINO ZA PRIPRAVO IZVEDBENEGA NAČRTA NACIONALNEGA PROGRAMA SOCIALNEGA VARSTVA
Ponovno vas obveščamo, da poteka postopek izbora treh predstavnikov NVO v koordinacijsko skupino za pripravo izvedbenega načrta nacionalnega programa socialnega varstva. Rok za prijave je 10. 6. 2013. Več informacij je dostopnih na TEJ povezavi .
Rok za prijavo v postopku izbora predstavnikov NVO v Izbirno komisijo Sklada za NVO norveškega finančnega mehanizma je podaljšan
Ponovno vas obveščamo, da je rok za prijavo v postopku izbora predstavnikov NVO v Izbirno komisijo Sklada za NVO norveškega finančnega mehanizma podaljšan do 7. 6. 2013. Več informacij na TEJ povezavi .
Je AB enako JJ?
Ljubljana, 3. 6. 2013 - V teh negotovih časih se očitno lahko zanesemo vsaj na to, da se bo vlada (katera koli že) zanesljivo požvižgala na to, kaj si državljani mislimo o njenem spreminjanju zakonov in drugih predpisov. V zadnjem tednu je tako na primer pri skupaj sedemnajstih (17) objavljenih predlogih predpisov pri dvanajstih (12) ignorirala določilo, da naj bi tisti, ki bodo nosili pezo pametnih in neumnih zakonov, za pripombe, komentarje in dopolnila nanje imeli na voljo vsaj 30 dni. Tako vsaj pravi Resolucija o normativni dejavnosti. Ampak to je samo resolucija …
Več »
rounded
Neprofitno pravno svetovanje za DRUŠTVA, ZAVODE, USTANOVE, SOCIALNA PODJETJA
Nevladnim organizacijam zagotavljamo pravno pomoč od njihovega 'rojstva' naprej: pomagamo ob registraciji, pridobivanju statusa delovanja v javnem interesu, zaposlovanju, sklepanju pogodb … Najvišjo raven točnosti pravnih nasvetov zagotavljamo z rednim spremljanjem zakonodaje, ki jo zagovorniški center CNVOS tudi aktivno sooblikuje.
Svetovalna ura: 40 EUR + DDV

Pravni dokumenti in reševanje pravnih zadev za društva, zavode in ustanove:
• Registracija društva, zavoda, ustanove ali socialnega podjetja
• Statuti, pravilniki, kodeksi … in drugi obvezni pravni akti
• Priprava pogodb o zaposlitvah, avtorskih pogodb
• Pridobivanje statusa delovanja v javnem interesu
• Vodenje sporov, priprava pritožb in pravno zastopstvo
• Vodenje pritožbenih postopkov zoper odločitve razpisnih komisij

Več >>
Informacije in pravna pomoč: pravno.svetovanje@cnvos.si , 01 542 14 22
ABC pridobivanja donacij in sponzorstev - popoldanska delavnica
Delavnica ABC pridobivanja donacij in sponzorstev je namenjena predstavitvi temeljnih načel, ki prinašajo uspeh pri nagovarjanju sponzorjev in donatorjev. Udeleženci bodo spoznali, kako se pripraviti na pridobivanje sredstev, kako prepoznati dobre donatorje in kje jih poiskati, kako jih nagovoriti in kako oblikovati privlačne, prepričljive in 'dobičkonosne' predstavitve. Delavnica v treh delih se dotakne načrtovanja, razumevanja najboljših praks in njihove predelave za lastne potrebe, ter uspešne in učinkovite izvedbe. Del delavnice bo posvečen tudi pisanju besedil, uporabnih pri neposrednem stiku s sponzorji in donatorji. Termin: 12., 17. in 19. junij 2013, 16:00 - 18:30
Več o delavnici >>
Vsak dan novinar - en dan kralj ulice
Ljubljana, 3. 6. 2013 - Akcija Vsak dan novinar - en nad nevladnik je obrodila prve sadove - no, nevladnike. Luka Lukič, novinar MMC RTV Slovenija je za dva dni stopil v čevlje kraljev ulice, se primerno oblekel in se obtežil z naročajem časopisa slovenskih brezdomcev. Potem pa na ulico prodajat. Iz reportaže tukaj samo neljubo dejstvo - Kralji ulice je trenutno edini slovenski tiskani medij s stabilno naklado in prodajo. Kdo so ljudje, ki skrbijo zanju, in kakšne so njihove zgodbe, pa na povezavi: Vsak dan novinar - en dan kralj ulice .
Pravni napovednik za nevladne organizacije
Izšel je pravni napovednik za NVO za obdobje od 26. do 31. maja 2013. Dostopen je v Pravnem kotičku .
Volitve predstavnikov NVO v Razvojni svet regije
Regijski NVO center razpisuje postopek izbora 11 predstavnikov nevladnih organizacij za Razvojni svet regije Jugovzhodna Slovenija. Po Zakonu o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja se bo v letu 2013 oblikoval Razvojni svet regije, ki bo sestavljen iz predstavnikov občin, gospodarstva in nevladnih organizacij. Rok za oddajo predlogov je 12. junij 2013!
Več »
Poziv Vladi Republike Slovenije k takojšnjemu ukrepanju in ureditvi področja sodstva, tožilstva in poslancev
Vlada Republike Slovenije je potrebovala kar 8 mesecev, da se je »seznanila« s priporočili Skupine držav proti korupciji GRECO in šele sedaj omogočila javno objavo poročila. Takšno zavlačevanje s strani oblasti le še dodatno znižuje zaupanje državljanov in državljank v institucije pravne države, opozarja Transparency International Slovenia- Društva Integriteta.
Več »
Predstavitev dobre prakse na konferenci Sidro
Organizatorji mednarodne konference SIDRO o socialni in državljanski odgovornosti (organizira jo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, in sicer 10. oktobra 2013 na Brdu pri Kranju) vabijo, da na konferenci predstavite svojo dejavnost ali program kot primer dobre prakse. Rok za oddajo povzetkov ali plakatov, ki je bil prvotno do 3. junija 2013, bodo podaljšali.
Več »
1. številka HORGANIC novic
OZARA obvešča, da je izšla 1. številka HORGANIC novic. Pobuda "HORGANIC: Horticulture & Gardening learning spaces" je evropski projekt, ki ga v okviru programa Vseživljenjsko učenje, natančneje v okviru podprograma Grundtvig, financira Evropska komisija. Cilj projekta je razvoj usposabljanja na področju vrtnarstva in hortikulture, ki bo namenjeno odraslim s težavami v duševnem zdravju.
Več »
Demonstracijska delavnica "Lažje obvladovanje napetih situacij v odnosih"
Zavod CEZARO vabi na 2-urno demonstracijsko delavnico "Lažje obvladovanje napetih situacij v odnosih". Potekala bo v ponedeljek, 10. junija 2013, ob 18 uri, v veliki dvorani Ekonomske fakultete v Ljubljani. Kotizacija!
Več »
Revščina ne diskriminira starejših. Tudi politika jih ne bi smela!
Organizacije članice mreže HelpAge Global Network, ki se zavzema za spoštovanje pravic in zagotavljanje pogojev za dostojno življenje starejših po vsem svetu, so v evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti sprožile evropsko kampanjo "Leta niso pomembna" (Make it Ageless). S kampanjo želijo spodbuditi solidarnost mladih Evropejk in Evropejcev s starejšimi v državah v razvoju in obenem prispevati k boljšemu medsebojnemu razumevanju in premoščanju generacijskega prepada med mladimi in starejšimi.
Več »
Več kot 100.000 glasov poziva EU k podpori trajnostnemu ribolovu
Ob začetku zadnje faze pogajanj za reformo skupne ribiške politike, je Greenpeace predal več kot 100.000 papirnatih ladjic, ki so jih podpisali ljudje z vse Evrope v podporo trajnostnemu ribolovu in novi reformi skupne ribiške politike EU. Sporočilo za javnost Greenpeace v Sloveniji objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Proizvajalci potratnih vozil pri emisijskih testih najbolj goljufajo
Avtomobilski proizvajalci, ki prodajo večino potratnih vozil v Evropi, z rezultati testov o učinkovitosti porabe goriv veliko bolj manipulirajo kot tisti proizvajalci, ki izdelujejo bolj učinkovita vozila, razkriva novo poročilo organizacije International Council on Clean Transportation - ICCT. Sporočilo za javnost društva Focus objavljamo v nadaljevanju.
Več »
EU dosegla sprejemljiv dogovor o reformi Skupne ribiške politike
Po skoraj dveh letih pogajanj je EU naredila velik korak v smeri končnega dogovora o reformi Skupne ribiške politike. Irski minister za ribištvo in predstavnik Sveta ministrov EU, Simon Coveney, ter predstavnica Evropskega parlamenta, Ulrike Rodust, sta danes po pogajanjih, ki so trajala pozno v noč, na tiskovni konferenci predstavila kompromis, ki zadeva glavna izhodišča reforme. Sporočilo za javnost Greenpeace v Sloveniji objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Majska številka Novic Mreže Plan B za Slovenijo
Izšla je nova, majska številka Novic Mreže Plan B za Slovenijo, v kateri lahko med drugim preberete uvodnik Jonasa Sonnenscheina "Od javno finančne uravnoteženosti do trajnostnega razvoja", odziv mreže na prvi osnutek "Programa državnih razvojnih prioritet in investicij" in pripombe na predlog "Uredbe o merilih in pogojih za določitev prostorskih ureditve državnega pomena".
Več »
Vodstvo s kolesarjenjem po kolesarski poti Forma viva Maribor
UGM in Mariborska kolesarska mreža vabita na potep s kolesi po kolesarski poti Forma viva Maribor. Potekal bo v soboto, 8. junija 2013, ob 10.00 uri. Zbirno mesto je Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6.
Več »
Posebne potrebe pri zaposlovanju - izziv ali nepremostljiva ovira?
Društvo študentov invalidov Slovenije in Šentprima - Zavod za svetovanje, usposabljanje in rehabilitacijo invalidov vabita na okroglo mizo "Posebne potrebe pri zaposlovanju - izziv ali nepremostljiva ovira?" Potekala bo v sredo, 5. junija 2013, v razstavnem prostoru Mestne občine Maribor na Grajski ulici 7 v Mariboru.
Več »
Nova platforma civilne družbe EU v boju proti trgovini z ljudmi
Zadnji dan v maju je več kot 100 evropskih organizacij civilne družbe združilo moči v okviru nove platforme civilne družbe EU v boju proti trgovini z ljudmi. Vseevropska platforma, ki jo vzpostavlja Evropska komisija, bo služila kot forum za organizacije civilne družbe, ki delujejo na evropski, nacionalni in lokalni ravni na področju človekovih pravic, pravic otrok, pravic žensk in enakosti spolov ter pravic migrantov in zatočišč zanje.
Več »
Spletna stran z navodili in orodji za inkluziven pristop
Svet Evrope je nedavno odprl spletno stran o lingvističnem vključevanju odraslih migrantov. S tem sledi ideji spodbujati razpravo med odločevalci in praktiki ter vzajemno deliti najboljše prakse na evropski ravni.
Več »
Razpis za vodje taborov v Sloveniji v letu 2013
Zavod Voluntariat objavlja razpis za taborovodje mednarodnih prostovoljskih taborov v Sloveniji 2013. Razpis je namenjen vsem, ki jih veseli prostovoljsko delo, imajo izkušnje na področju skupinskega dela ter bi radi preizkusili svoje voditeljske spretnosti v mednarodni skupini. Rok za prijavo je 9. junij 2013.
Več »
Posvet Modrega Posavja "Prihodnost mladih na stičišču s sedanjostjo"
Posavska regionalna stična točka za nevladne organizacije (PRSTaN) vabi na "Posvet Modrega Posavja: Prihodnost mladih na stičišču s sedanjostjo". Potekal bo v četrtek, 13. junija 2013, ob 9.30 uri, na gradu Brestanica.
Več »
“Prekernost in brezplačne prakse” - strukturirani dialog z mladimi
Infopeka vabi v ponedeljek, 10. junija 2013, med 14:00 in 18:00 uro v prostore MISC INFOPEKA na strukturirani dialog z mladimi z naslovom “Prekarnost in brezplačne prakse”. Rok za prijavo za sodelovanje je 5. junij 2013!
Več »
Pogovor o reformah za razvojni preboj Slovenije
Mreža idej vabi na pogovor o reformah za razvojni preboj Slovenije. Potekal bo v četrtek, 6. junija 2013, ob 18.00 uri, v hotelu Slon.
Več »
Poletni tabor na Krasu „S tačko v roki“
Društvo za zaščito živali Ljubljana obvešča, da v sodelovanju s priznano kinologinjo, pasjo inštruktorico in strokovnjakinjo za vedenjske težave psov Alenko Spazzapan (Citydog) to poletje organizirajo tabor na temo odgovornega odnosa do živali. Potekal bo med 30. 6. in 5. 7. 2013 v Pliskovici. Namenjen je otrokom od 10. do 12. leta starosti, ki se bodo učili razumevanja in spoštovanja pasje narave ter temeljev komunikacije s psi.
Več »
Novo poročilo o stanju državljanstva v EU
Center za državljansko vzgojo sporoča, da je izšlo novo poročilo o stanju državljanstva v EU. V svojem poročilu o stanju Evropskega državljanstva "EU Citizenship Report" je Evropska komisija poudarila 12 novih aktivnosti na šestih ključnih področjih, ki naj bi prinesla napredek k odstranjevanju preprek trenutnemu dostopanju in uporabi EU pravic vsem državljanom EU.
Več »
Eu kviz v ciljni ravnini
Projekt EU kviz se bliža h koncu. Organiziranih je bilo že 5 prireditev, kjer je skupno približno 100 starejših pokazalo svoje znanje o Evropskem parlamentu in Evropski uniji. Do sedaj je projekt EU kviz kodral možgane starejših občanov iz Podčetrtka, Ljubnega ob Savinji, Komende, Poljan nad Škofjo loko in Šentjerneja. Sporočilo za javnost Inštituta Hevreka objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Medijski odmev in odgovor glede razstavnin in poziv MK glede interventnega zakona
Odprta zbornica za sodobno umetnost obvešča o medijskem odmevu glede razstavnin in o pozivu Ministrstvu za kulturo v zvezi z načrtovanim interventnim zakonom.
Več »
Festival migrantskega filma je krenil na pot!
Festival migrantskega filma bo prispel v naše kraje 10. junija in ostal vse do 21. junija, sporočajo organizatorji festivala. Letošnji program bo izredno pester, saj bo poleg filmov festival spremljal tudi bogat kulturni program, začinjen z okroglimi mizami.
Več »
Posvet: Hibridni prostori umetnosti
Maska vabi na posvet: Hibridni prostori umetnosti. Potekal bo v petek, 21. junija 2013, ob 18.00 uri v Ljubljani (Muzejska ploščad Metelkova).Tematsko izhodišče letošnje izdaje trienala je prožnost, zato se bo posvet v analogiji s tem konceptom navezoval na izpostavljene skupnostne, umeščene, participatorne, performativne, arhitekturne, družbene, državljanske in druge diskurzivne prakse, ki se ukvarjajo z raziskovanjem novih skupnostnih principov in sodelovanj v družbi.
Več »
"Obzorja se jasnijo: začenja se 9. Kino Otok"
Kino Otok sporoča, da je na izolskem Manziolijevem trgu zraslo filmsko platno, ki bo z izjemnimi filmskimi pripovedmi vse do nedelje jasnilo obzorja: nocoj se namreč začenja 9. mednarodni filmski festival Kino Otok, ki bo pred četrtkovo otvoritvijo mednarodnega dela ponudil tri bogate filmske večere. Ob jutrišnji projekciji filma Na svoji zemlji se jim bosta pridružila prva festivalska gosta, legendarna igralca Štefka Drolc in Aleksander Valič.
Več »
Maraton klasikov v Krškem
KUD Liber vabi na »Maraton klasikov«, ki bo v soboto, 8. junija 2013, ob 18. uri, v atriju Mencingerjeve hiše, v starem mestnem jedru Krškega.
Več »
Javno posvetovanje o evropski strategiji za varnost in zdravje pri delu 2007-2012
Evropska komisija je začela javno posvetovanje o evropski strategiji za varnost in zdravje pri delu 2007-2012. Cilj posvetovanja je opredeliti sedanje in prihodnje izzive na področju varnosti in zdravja pri delu ter zbrati ideje za reševanje teh izzivov. K predložitvi mnenj so vabljeni vsi državljani in organizacije, zlasti pa je zaželeno sodelovanje predstavnikov javnih organov držav članic, organizacij, ki zastopajo delodajalce in delavce, ter zainteresiranih strani in strokovnjakov s področja varnosti in zdravja pri delu. Posvetovanje bo potekalo do 26. julija 2013.
Več »
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net