TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
13. MEDNARODNI FESTIVAL RAČUNALNIŠKE UMETNOSTI
13.05.2007, Maribor, Ljubljana, Gradec

13. MEDNARODNI FESTIVAL RAČUNALNIŠKE UMETNOSTI
12.05.2007, Maribor, Ljubljana, Gradec

O napakah, naključjih in možnostih v umetnosti


V Mariboru je v četrtek, 10. maja 2007 sekretarka Ministrstva za kulturo Vilma Štritov Čretnik, najzaslužnejša za delovanje slovenskih multimedijskih centrov in njene mreže, svečano otvorila 13. mednarodni festival računalniških umetnosti. Po njenem uspešnem in prizadevnem delu na kulturnem ministrstvu odhaja na novo zaupano delovno dolžnost, saj je postala odgovorna urednica III. programa Radia Slovenije.

Z otvoritvijo ob 19. uri na Židovskem trgu v Mariboru se v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor, katerega večletno uspešno vodi Dragica Marinič, pričenja 13. mednarodni festival računalniških umetnosti, ki bo trajal do nedelje, 13. maja. Festival, kot že vsa leta doslej, prinaša najbolj aktualne informacije in predstavitve dosežkov ustvarjalcev in umetnikov s področja intermedijske umetnosti slovenskega in mednarodnega prostora. Letos bo festival potekal v Mariboru, Ljubljani in v Gradcu, novost festivala pa je sodelovanje z Mrežo multimedijskih centrov Slovenije.

Festival bo predstavil umetniške prakse, v katerih umetniki v svojih ustvarjalnih procesih in končnih delih uporabljajo fenomene informacijske tehnologije in digitalne kulture, kot so medmrežje, interaktivnost, kibernetika, robotika, razširjena prisotnost, virtualna resničnost, digitalizirani zvok in video. Letošnji festival so selektorji strnili pod nazivom Kjer so računalniki, je življenje: o napaki, možnosti in slučaju. "Festival tako obravnava napake, naključja in možnosti v okviru umetnosti, odpira vprašanja in išče odgovore, ki jih o temi ponujata umetnost in tehnologija," je na včerajšnji tiskovni konferenci povedala Dunja Kukovec, ena od selektoric festivala.

Letos se bo predstavilo 32 umetnikov in umetniških skupin. Selektorici festivala za mednarodni del Dunja Kukovec in Alexandra Weltz iz Nemčije sta povabili umetnice in umetnike iz Avstrije, Indije, Irana, Libanona, Turčije, Italije, Nemčije, Portugalske, Peruja, Francije, ZDA in Nizozemske, selektorji za slovenski del Jože Slaček, Jasmina Založnik in Marina Gržinić pa so se osredotočili predvsem na lokalne umetnike, ki, kot pravijo selektorji, ustvarjajo kvalitetna dela. Med njimi so Tomaž Šolc, Igor Štromajer, Brane Zorman, Miha Ciglar, Daša Lakner in Urška Golob. "Posebnost festivala je, da slovenskim ustvarjalcem in umetnikom omogoča predstavitev njihovih del v ESC v Gradcu, kulturno-umetniškem prostoru za sodobno umetnost," je poudarila Dragica Marinič, direktorica MKC Maribor. Festival sodeluje letos tudi z nekaterimi drugimi organizacijami. MMC Kibla iz Maribora sodeluje z razstavo brazilskega umetnika, galerija Kapelica iz Ljubljane pa z razstavo nemške umetniške skupine. Dogodke si bo v Mariboru možno ogledati še v razstavnem salonu Rotovž, Kulturnem inkubatorju, galeriji Media Nox in v dvorani Gustaf (Pekarna). Razstavišča bodo v času festivala odprta med 10. in 19. uro in v času dogodkov, MMC Kibla je zaprt v nedeljo.

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net