TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Za mlade
24.06.2013, V Sloveniji

A veš

FEEL SLOVENIA - študijsko potovanje za mlade blogerje

Namen projekta je izbranim mladim udeležencem iz Avstrije, Nizozemske, Španije, Švedske in Slovenije omogočiti nadgradnjo znanja fotografiranja na terenu in pisanja prispevkov na spletu ter povečati njihovo medijsko pismenost skozi aktivno udeležbo pri spoznavanju in odkrivanju Slovenije. Projekt se bo odvijal med 18. in 23. junijem 2013.


Praksa na CeGD

Center za podporo razvoju eUpravljanja (CeGD) k sodelovanju vabi študente družboslovnih smeri za opravljanje obvezne prakse na CeGD v mesecu juliju in avgustu 2013. Delo bi potekalo na sedežu CeGD na Dunajski 104 v Ljubljani, več informacij pa boste dobili na predstavitvenem sestanku.

EPY - prijavi se na mednarodno izmenjavo mladih fotografov

EPY je mednarodna izmenjava mladih iz Grčije, Slovaške in Slovenije, ki jih zanima fotografija, in se bo odvijala med 4. in 11. julijem 2013 v Mariboru. 36 udeležencev bo razdeljenih v kreativne mešane skupine, ki bodo v fotografski objektiv poskušale ujeti nekatere teme Evropske prestolnice mladih - Maribor 2013. Rok prijave je 21. 6. 2013!

Mladinska izmenjava v Brežicah

Mc Brežice išče mlade udeležence (4), od 18-25 leta starosti, ki bi jih zanimala udeležba na mednarodni mladinski izmenjavi julija 2013 v Brežicah. 40 mladih iz 8 evropskih držav bo 10 dni ustvarjalo v različnih umetniških delavnicah (fotografija, gledališče, kreativno pisanje, izdelovanje unikatnih ročnih izdelkov&arts in glasba).

Javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju

Razpis je namenjen prijaviteljem/-icam, ki delujejo na naslednjih področjih umetnosti in kulture: uprizoritvena umetnost, likovna umetnost, arhitektura in oblikovanje, glasbena umetnost, intermedijska umetnost, film in AV-mediji, knjiga. Rok prijave je 15. 7. 2013!

Vpliv neformalnega izobraževanja v mladinskih organizacijah na zaposljivost mladih

V januarju 2011 sta bili University of Bath in GHK Consulting iz VB s strani Evropskega mladinskega foruma predlagani, da bi naredili raziskavo med mladimi in podjetji, kakšen vpliv ima neformalno izobraževanje, pridobljeno v mladinskih organizacijah, na zaposljivost mladih. Po enoletni raziskavi je bilo razvidno, da obstaja povezava med spretnostmi, ki jih zahtevajo delodajalci in spretnosti, katere so bile razvite v mladinskih organizacijah.

Oglas za vodjo projekta “Od vrat do vrat”

Amnesty International Slovenije išče posameznico ali posameznika za vzpostavitev in vodenje projekta, s katerim bodo od vrat do vrat pridobivali nove podpornike društva Amnesty International. Projekt se bo začel 1. avgusta in bo predvidoma trajal 3 mesece, z možnostjo podaljšanja. Rok prijave je 20. 6. 2013!

Natečaj “Jamstvo za mlade”

Mladinski svet Slovenije (MSS) v sodelovanju s Sindikatom Mladi plus in Študentsko organizacijo Slovenije objavlja natečaj “Jamstvo za mlade”. V okviru natečaja zbirajo prispevke, ki pojasnjujejo, da je oz. zakaj je pomembno, da se mladi (po zaključenem šolanju) zaposlijo in osamosvojijo ter kakšne težave imajo na tej poti. Rok za oddajo je 25. 8. 2013!

EVS v Maroku!

Zavod Voluntariat išče prostovoljca/-ko za EVS projekt »Equal Rights are Not Special Rights«, ki bo potekal med 1. 9. 2013 in 1. 4. 2014 v prestolnici Maroka, Rabatu. Aktivnosti EVS prostovoljca/-ke bodo vključevale: sodelovanje pri raziskovalnem delu na področju upodabljanja žensk v medijih in politiki v Maroku. Rok prijave je 26. 6. 2013!

Mednarodni prostovoljski tabori na področju dela z otroki

Mednarodni prostovoljski tabori vam na področju dela z otroki in mladostniki ponujajo ogromno možnosti: malčke lahko učite angleščine, jih skozi delavnice spodbujate h kreativnosti, se z njimi igrate in družite ali celo kmetujete!

Ustvarjalna delavnica: Papir maše

Na delavnici boste ustvarjali v tehniki papir maše, kjer z recikliranjem odpadnega papirja kiparimo najrazličnejše oblike in skulpture. Papir maše je preprosta, a zanimiva tehnika, ob kateri potrebujemo le nekaj časa in veselje do ustvarjanja. Delavnica bo potekala 20. 6. 2013 ob 18. uri v Galeriji Škuc.

Mlade rime - 6. Festivala mlade neuveljavljene poezije ter ostalih ustvarjalnost

17. 6. ob 21. uri se je v Menzi pri koritu začel 6. Festival mlade neuveljavljene poezije ter ostalih ustvarjalnosti Mlade rime, letos z zelo bogatim programom, ki poleg branja poezije prinaša tudi glasbene nastope s poudarkom na improvizacijskih, ljudskih in jazz melodijah.

Junijska Re:ciklarnica v Kinu Šiška

Na delavnici boste z že prebranimi revijami in časopisi izdelovali zapestnice, ogrlice, uhane in še kaj v vaših priljubljenih barvah in dimenzijah. Delavnica bo potekala ob 27. 6. 2013 ob 16. uri v Kinu Šiška.

e-NAMIG > za mlade,18. 06. 2013, št. M 23/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra, KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org .

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net