TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Tedenski napovednik
04.07.2013, Slovenija

Menza pri koritu
menzaprikoritu.org
facebook.com/menzaprikoritu




PON, 1. 7., ob 21:15: MLADE RIME: Pesniški maraton.
TOR, 2. 7., ob 8:00: POLETNE KREAKTIVNOSTI 2: Sitotiskarska delavnica. (V Studiu Metatisk, stavba Pešaki, Metelkova mesto in Mladinskem domu Jarše).
TOR, 2. 7., ob 20:00: GOSTOVANJE FESTIVALA PRANGER.
PET, 5. 7., ob 21:00: POGO NEVER ENDS FEST: Spunk on Toast (Slo), Ciroza jetre (Hr), Stronghold (Hr), Life Crime (At) in Rutinska Kontrola (Slo).
SOB, 6. 7., ob 21:00: POGO NEVER ENDS FEST: Passive Aggressive, Roger Moore, Crasso de Odio (Hr), The Bayonets (Srb), Muškat Hamburg (Slo).


Pred poletnimi počitnicami napovedujemo še:


SRE, 10. 7. 2013, ob 20.00: PROJEKT ZVOK IN LUČ: MOSTAR SEVDAH REUNION (BiH) in SAŠO RAJAKOVIĆ (Slo). Promocijski dogodek.
PET, 12. 7. 2013, ob 17.00: CAFFEINE HOURS. Festival praznovanja neodvisnega založništva in kreativnih del.



Podrobnosti:

Ponedeljek, 1. 7. 2013, ob 21:15-6.30
Mlade rime
- 6. Festival mlade neuveljavljene poezije ter ostalih ustvarjalnosti
Največji in najbolj nor pesniški maraton v Republiki Sloveniji in njeni širši regiji.

Vse, ki niste in ste nastopili na letošnjem festivalu, vabimo, da pridete jutri na pesniški maraton, in s tem pokažete, da ste nori na poezijo.
Gre za direktno akcijo, zato tako nenadno vabilo.
Pravijo, da dandanes nihče več ne bere poezije in ne obiskuje pesniških večerov.
JE TO RES?
Pokažimo in pravo stanje.
Imamo že nekaj povabljenih pesnic in pesnikov, vendar gre za odprti mikrofon.

Za branje se lahko prijavite na naš naslov: kentaver@gmail.com in FB profil: Mlade rime ali direktno jutri, v Menzi pri koritu, pri Veroniki in Dejanu.

Prost vstop.
Organizacija: Kud Kentaver, Kud Mreža in Menza pri koritu.
________________

Torek, 2. 7. 2013, ob 8:00
Poletne KreAktivnosti 2: Sitotiskarska delavnica


Kdaj: 2., 3., 4. in 5. 7. 2013, ob 8:00 do 13:00.
Kje: Studio Metatisk, stavba Pešaki, Metelkova mesto in Mladinski dom Jarše.

V sitotiskarski delavnici MetaTisk bomo spoznali celoten postopek sitotiskarske tehnike. Oblikovali bomo motiv (ročno ali računalniško), izdelali film, pripravili sita, natisnili motiv na majico in/ali papir. Delavnica ne zahteva predznanj in je namenjena vsem, ki jih zanima grafično oblikovanje in grafični postopki v tiskarstvu.

Delavnico bosta vodila Matej Vukovič iz Mladinskega doma Jarše in Urška Alič. Naslednja delavnica bo avgusta.

Dobimo se v Mladinskem domu Jarše, Jarška cesta 44, 1000 Ljubljana.

Več informacij in prijave: blesavy@yahoo.com .
Organizacija: KUD Mreža in Mladinski dom Jarše.
________________

Sreda, 3. 7. 2013, ob 20:00
Gostovanje festivala Pranger


20:00 - Podeltev priznanj nagrajencem srednješolskega natečaja ELA.
Vodi vodja natečaja, pesnica Marjetka Krapež, Gimnazija Vič.
20:30 - Študentska kritiška razprava. Vodi Blaž Jelenc. Soselektorica Petra Koršič.
21:00 - Mlade rime & Pranger:
Rusi II. - poezija, Klemen Pisk - kitara
22:30 - DJ.

Povezava: pranger.si

Prost vstop.
Organizacija: Kud kentaver, Pranger, Menza pri koritu.

________________

Petek, 5. 7. 2013, ob 21:00
Pogo Never Ends Fest: Spunk on Toast, Ciroza jetre, Stronghold, Life Crime in Rutinska Kontrola


Pogo Never Ends Fest je DIY punk/hardcore festival, ki že nekaj let k nam privablja različne punk in hardcore bende iz prostorov nekdanje skupne države katerim pa se pogosto pridružijo tudi izvajalci iz Avstrije in Italije…

V času obstoja festivala smo bili priča poplavam, vročinskim valovom, razpadom kultne skupine in še marsikaterim nevšečnostim, ki pa nikakakor niso prekosile odličnih oderskih nastopov, sproščenosti, doze pozitivne energije in zabave za katero so poskrbeli vsi prisotni. Letos je festival prava razvedritev po napornem izpitnem obdobju ter še boljše ogrevanje za začetek počitnic.

V petek, 5. julija, nas bodo k razgibavanju rok, nog in glasilk pozvali Spunk on Toast (Ljubljana), Ciroza Jetre (zagreb), Stronghold (Zagreb), Life Crime (Gradec) in Rutinska kontrola (Ljubljana)…

Sobota, 6. julij, ne bo tolerirala počitka, kajti čez dan se bodo odvijale številne zabavne igre, od nogometa, odbojke, badmintona do kakšne absurdne igre, ki se jo je možno izmisliti le na licu mesta. Zvečer ne bo nič manj pestro, saj nam žur zagotavljajo Passive Agressive, Roger Moore, Crasso de Odio, The Bayonets in Muškat Hamburg. Po koncertu pa sledi žuranje ob pestrem glasbenem izboru do jutranjih ur.

Kot prejšnja leta je tudi letos omogočeno zastojn kampiranje, poskrbljeno pa bo tudi za hrano in pijačo.

Vstopnina: 1 dan 7 €, 2 dni 12 €.
Organizacija: Kud Sizifova buča in Menza pri koritu.
________________

Sobota, 6. 7. 2013, ob 21:00
Pogo Never Ends Fest: Passive Aggressive, Roger Moore, Crasso de Odio, The Bayonets, Muškat Hamburg


Drugi dan festivala Pogo Never Ends (dodatne informacije: Pogo Never Ends - 1. dan) bodo nastopili: Passive Aggressive (Zagreb), Roger Moore (Šibenik), Crasso de Odio (Zadar), The Bayonets (Novi Sad) in Muškat Hamburg (Maribor)

Vstopnina: 1 dan 7 €, 2 dni 12 €.
Organizacija: Kud Sizifova buča in Menza pri koritu.
________________

Sreda, 10. 7. 2013, ob 20:00
Projekt Zvok in luč: Mostar Sevdah Reunion (BiH) in Aleksandar Rajaković (Slo)

Slika v vrstici 4Slika v vrstici 5Slika v vrstici 6


Luči bolj na glas!

Promocijski dogodek ob začetku projekta Zvok in luč - usposabljanje v prireditveni tehniki
in javni poziv pripadnikom ciljnih skupin k vključitvi v usposabljanje.

Projekt Zvok in luč - usposabljanje v prireditveni tehniki je namenjen usposabljanju tehničnega kadra (oblikovalcev zvoka, oblikovalcev svetlobe in odrskih tehnikov) za izvedbo kulturno-umetniških prireditev. Ciljni skupini projekta so invalidi in pripadniki narodnih skupnosti, opredeljenih v Deklaraciji Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji: Albanci, Bošnjaki, Črnogorci, Hrvati, Makedonci in Srbi.

Enoletno usposabljanje v okviru projekta Zvok in luč - usposabljanje v prireditveni tehniki bomo začeli izvajati septembra 2013 v Menzi pri koritu.

Dogodek, ki ga bo moderiral igralec Aleksandar Rajaković in s koncertom balkanskega bluesa začinila zasedba Mostah Sevdah Reunion, je namenjen promociji projekta med ciljnima skupinama in pozivu njunim pripadnikom, da se vključijo v usposabljanje.

Na promocijskem dogodku bomo začeli sprejemati prijave na usposabljanje.

-

Mostar Sevdah Reunion (BiH)

Mostar Sevdah Reunion z edinstvenim slogom izvajanja sevdalink, združenih z elementi jazza, bluesa, soula in etna, navdušujejo občinstvo po vsem svetu. Njihov glasbeni izraz je skoraj v celoti sestavljen iz sevdaha, sevdalink in romske glasbe v modernih aranžmajih. Idejni vodja skupine je Dragi Šestić, producent in manager benda, člani zasedbe pa so: Mišo Petrović (kitara), Sandi Duraković (kitara), Nermin Alukić (vokal), Vanja Radoja (violina), Marko Jakovljević (bas), Gabrijel Prusina (klavir) in Senad Trnovac (bobni).

Skupina je prvenec posnela v Centru Pavarotti v Mostarju in izdala leta 1999 za založbo World Connection z Nizozemske. Nato so sodelovali s Šabanom Bajramovićem in leta 2001 izdali drugi album. Po sodelovanju Šabanom Bajramovićem je Dragi Šestić ustanovil založbo Snail Records in leta 2002 odkril Ljiljano Buttler ter posnel albuma The Mother of Gypsy Soul in The legends of Life. Med dvema albumoma z Ljiljano Buttler so Mostar Sevdah Reunion posneli tudi ploščo A Secret Gate. Leta 2006 je ponovno izšel album s Šabanom Bajramovićem, leta 2007 pa plošča Cafe Sevdah, na kateri je bend predstavil najnovejše pevsko odkrije, Nermina Alukića Čerkeza.

Te dni je izšel njihov novi album Tales from a Forgotten City, ki ga skupina trenutno promovira na največjih festivalih world music v Evropi. Na njem so zbrane pesmi, ki so bile napisane ali govorijo o njihovem rojstnem kraju Mostarju in razkrivajo bogato glasbeno tradicijo tega mesta.


Aleksandar Rajaković živi in dela v Ljubljani s širšo okolico, torej v Sloveniji in še dlje. Kot vsestranski ustvarjalec na področju kulture že leta podpisuje za klub svoboda. Najbolj ga poznamo kot igralca, zadnje čase po monokomediji Čefurji raus!, ki je letos presegla že zavidljivih 300. ponovitev

-

Dogodek je brezplačen. Vstop si zagotovite z rezervacijo na povezavi: http://www.eventbrite.com/ event/7254535511 . Za rezervacijo je potrebna registracija na Eventbrite.com (kliknite "Register", vpišite svoje ime in e-naslov ter rezervirajte vstopnico).

Organizacija: Kud Mreža, www.kudmreza.org , e-pošta: info.kudmreza@gmail.


Projekt se financira iz Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«, prednostne usmeritve »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in njihove socialne vključenosti«.
________________

Petek, 12. 7. 2013, ob 17:00

Caffeine Hours je enodnevni festival praznovanja neodvisnega založnistva in kreativnih del, ki predstavljajo pobeg iz vsakdanje rutine in kreativno osmišljanje prostega časa. Je prostor, kjer se ustvarjalci enkrat letno zberejo in izmenjajo nove zine in druge tiskovine. Je priložnost, da obiskovalci spoznajo in podprejo lokalno sceno in nove izdaje.

Organizatorji lahko nudimo le določeno število miz na trgu, zato bi bilo super, če se prijavite na lbalbooks@gmail.com do 10. julija.

Časovnica:

17:00-21:00 Zine tržnica
Odprta tržnica bo pred Menzo pri koritu. Obsega samo tiskane materiale.

19:00 Zine delavnica
Tokrat bi radi poskusili nekaj novega. Naredili bomo zine kar na samem dogodku, ampak tega ne moremo brez tvoje pomoči. Vsi lahko prispevate. Prinesite svoje fotografije, risbe, ilustracije, poezijo, prozo in druge zgodbe, ki lahko dopolnijo zine. Poskrbeli bomo za kopirec, papir in ostalo.

20:30 Umetniška dražba
Umetnost lahko pomaga bitjem, ki si sama ne morejo pomagat. Dogodek se bo zaključil z malo dražbo umetnosti in vsi prispevki bodo donirani zavetišču za živali v Kopru. Z nakupom torej hkrati podprete umetnike in poskrbite za živali.

Prost vstop.
Organizacija: Menza pri koritu.
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net