TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Slikarska razstava "Nothing is true everything is permitted", Javna predstavitev umetnikov rezidence: Lucien Gaudion in GuillaumeStagnaro+ Koncert Maman
02.07.2013, V Galeriji na Koroški 18


Nothing is true everything is permitted

Sedmi v ciklu »18 razstav v galeriji K18« se bo s svojimi deli predstavili Tomaž Sahernik, absolvent likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Maribor, s slikarsko razstavo "Nothing is true everything is permitted". Otvoritev bo v danes, 2. 7. 2013, ob 19:00 v Galeriji na Koroški 18. Vljudno vabljen/a.

Tomaž je ustvarjalec, katerega najpogostejše področje umetniškega delovanja je slikanje. Proces slikanja je velikokrat sam fizičen izliv nekega duševnega in mentalnega stanja. Vendar je avtorju pomembna tudi končna podoba slike, po obliki nedoločen izraz podzavesti v umetniški akciji (pomen oblike, črte, barve), ki pa se mu (kot sam pravi) sproti intuitivno odpira. Odnosi in kontrasti nastalih prostorov večine slik se ne ujemajo z razumsko spoznavo, ampak je estetska vrednota slike skrita prav v tej nerazložljivosti slikarskega dogodka.

Od akcijskega slikanja do 'uravnotežene' abstraktne romantike in razumske mere natančnosti do ploskev in robov. Abstraktni ekspresionizem z nekakšnim zavestnim ventilom. Ponekod pa lahko zasledimo tudi sledi konstruktivizma in nadrealizma. Prav tako je poseben avtorjev taktilen odnos do površine oz. teksture slik. Poslužuje se različnih tehnik od drippinga, pastoznega nanosa s čopičem do reliefnega z lopatico. Ustvarja tudi kombinirano slikanje, ter asemblažno objektno umetnost pa tudi ready-made. V delih teh postopkov zasledimo včasih tudi absurdne vsebinske zveze ali kritična namigovanja.

Razstavo si bo možno ogledati do 7. 7. 2013 po predhodnji najavi na 041 481 246.


Slika v vrstici 1

SPOZNAJ UMETNIKA / Javna predstavitev umetnikov rezidence : Lucien Gaudion in Guillaume Stagnaro+ Koncert Maman

Galerija Hladilnica, Kulturni center Pekarna, Maribor, četrtek, 4. 7. 2013, s pričetkom ob 18:00.

Združenje OTTO-PROD prisrčno vabi na otvoritev umetniškega produkcijskega programa Working Holidays 2013, z javno predstavitvijo umetnikov rezidence: Lucien Gaudion in Guillaume Stagnaro. Ta dogodek je priložnost srečati se z gostujočimi umetniki in odkriti njune produkcije v teku, skozi razstvo dveh glavnih del, Spectra, pripravljen vinil L. Gaudiona (2012) in instalacija Shining Pixel G. Stagnara (2011).

Umetnika poudarjata amplitudo barve, z namenom, da modulirata standarde zvočnih in filmskih medijev. Za sam ta večerni nastop, Lucien Gaudion raziskuje resonančni zvok in vid skozi barvito spiralo prototipnega vinila, medtem ko nas Guillaume Stagnaro vabi k razsvetljenju enega najtemnejših scenarijev : The Shining.

Info: www.ottoprod.com


Slika v vrstici 2

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta v mesecu juliju in avgustu vsak delavnik med 14:00 in 16:00. Seznam knjig si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org .

Posebnost Knjižnice tete Rose, pri kateri sodelujemo z Zofijinimi ljubimci-društvom za razvoj humanistike, je v tem, da zainteresiranim uporabnikom ponuja bogato zbirko družbeno - angažirane, uporniške in radikalne literature, ki jo bralec s težnjami po revolucionarnem angažmaju težje ali pa sploh ne more najti v drugih knjižnicah v Mariboru. Knjižnica je namenjena vsem, ki jih zanimajo radikalne družbene spremembe in/ali družbeno kritična misel za konstruktivno preoblikovanje naše družbe v družbenopravičnostno mislečo in dejavno.

Knjižnica je del projekta “Beremo s teto Roso - knjižnica s čitalnico z družbeno-angažirano literaturo in družbeno-transformativne oblike izobraževanj”, ki je del programa EPM Maribor 2013.


Slika v vrstici 3

INFOPEKINA spletna stran Kritična pismenost

Vabimo te, da si ogledaš spletno stran Kritična pismenost: www.kriticnapismenost.org , kjer boš našel/a vsebine, ki smo jih pripravili v oporo tistim, ki si prizadevate pri sebi in drugih razvijati kritičnost v odnosu do informacij, sporočil in tekstov, ki poskušate usmerjati njihova življenja ali jih mladi ustvarjajo sami.

Kritična pismenost je koncept, ki pismenosti, kot referenci za branje in ustvarjanje tekstov, dodaja kritičnost, kot eksplicitno etično in politično dimenzijo.


Slika v vrstici 4

MISC INFOPEKA informira, svetuje, izobražuje in spodbuja BREZPLAČNO!

Ekipa MISC INFOPEKA

--
Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA
Youth informative Counseling Center INFOPEKA
Pekarna-magdalenske mreže
Ob železnici 8, 2000 MARIBOR - SLOVENIJA
tel.: + 386 2 300 68 50
fax: + 386 2 300 78 71
gsm: + 386 41 481 246
e-mail: infopeka@infopeka.org
http://www.infopeka.org


***********
Dejavnost podpirajo Mestna občina Maribor, EPM Maribor 2013, Urad RS za mladino pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Javni zavod MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo, Snaga d.o.o., Hostel Pekarna, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Pekarna-magdalenske mreže.

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net