TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Pošljite nam prostovolj​ske utrinke letošnjega poletja
12.07.2013, Slovenija

prostovoljskeenovice.jpg
Pozor, pozor - ne spreglejte!

Do konca avgusta na Slovenski filantropiji zbiramo "prostovoljske utrinke poletja!" Ste kot organizacija organizirali poletni tabor, ste se morda udeležili kakšnega zanimivega tabora? Tiste bolj zanimive utrinke bomo objavlili v e-novicah, naših spletnih straneh in socialnih omrežjih, prve dni septembra pa bomo najboljšim podelili simpatične nagrade. Pošljite nam fotografije, lahko tudi tiste, ki so nastale z vašimi mobilnimi telefoni! Če jih nimate, dobrodošli tudi zanimivi zapiski!


Zaposlenim v podjetju Halcom d.d. ni vseeno za človeka v stiski

Zgodba s srečnim koncem je dandanes že kar redkost. Dobra dela ne potrebujejo reklame, a prav je, da jih delimo z drugimi.
V juniju se je na Slovensko filantropijo obrnila socialna delavka CSD Moste s prošnjo po pomoči socialno ogroženemu starejšemu gospodu, ki mu je grozila izselitev iz stanovanja, če le-tega do konca junija ne bo prebelil in uredil. Gospod je prejemnik socialne pomoči in to so njegovi edini prihodki. Sam stroškov beljenja ni zmogel in ostal bi dobesedno na cesti. Z upanjem, da bi pomagali človeku v stiski, smo se v okviru programa korporativnega prostovoljstva po pomoč obrnili na podjetje Halcom d.d., ki je brez oklevanja in neverjetno hitro odločilo, da bo pomagalo gospodu v stiski ...

halcom1.jpg

Več


Pogovor z Dejanom Štembergerjem - Naj prostovoljcem 2012

Mladinski svet Slovenije je junija pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, in v sodelovanju z MInistrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport na Brdu pri Kranju pripravil zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2012.
Z n ............... V starostni skupini 20 - 30 let je naziv Naj prostovoljec prejel tudi Dejan Štemberger iz Dobravelj, prostovoljec Slovenske filantropije.

_dsc6246.jpg

Kako dolgo se že ukvarjaš s prostovoljstvom?

Prvič sem se bolj resno začel spoznavati s prostvoljstvom v srednj šoli. Začel sem v Mladinskem centru Nova Gorica, kjer sem jim pomagal pri različnih ustvarjalnih delavnicah. Od takrat naprej me prostovoljstvo spremlja. Vodil sem različne delavnice na osnovni šolah, pomagal v mladinskih centrih ...
Več


Zgodba prostovoljcev: Tejo in Tomo

Sem Tejo, sodelujem z drugimi in jih sprejemam
Sem Tomo in se ne izogibam problemom, poskušam jih reševati
Kakšni so razlogi, da sta postala prostovoljca?
Sva brata dvojčka, takrat sva živela skupaj, tako sva postala tudi prostovoljca istočasno. To se je zgodilo čisto spontano.
Kje sta aktivna kot prostovoljca in kaj to pomeni?
Tomo: Kot prostovoljca sva aktivna na Rdečem križu Slovenije (RKS)
in na Območnem združenju Rdečega križa Maribor (OZRK MB).
Tam nudiva učno pomoč, sva vzgojitelja na letovanjih, zimovanjih, deliva pakete s hrano. Vključena sva še v humanitarno društvo ADRA Slovenija in projekt VAU (vizija ambasadorjev upanja) ...
Več


Neprecenljiva pomoč prostovoljcev podjetja Hewlett Packardv organizaciji Slovenske filantropije

"Danes (petek, 5. julij) smo preživeli fenomenalen dan v družbi fantov in deklet iz podjetja Hewlett Packard. Prišli so dobre volje, nasmejani in pripravljeni pomagati. Prinesli so darove za naše konje in za ureditev njihovih zatočišč. Pomagali so nam urediti ograje in pripravili tla v boksih za polaganje tlakovcev. Največjega so celo sami tlakovali," so povedali člani Društva za zaščito konj iz Velenja, ki so bili izredno hvaležni za pomoč prostovoljcev ...
Več

hp.jpg


Potrebujete nezgodno zavarovanje?

Zakon o prostovoljstvu v 29. členu v obveznostih organizacije navaja, da mora Prostovoljska organizacija nezgodno zavarovati prostovoljca za čas opravljanja prostovoljskega dela, če se prostovoljsko delo opravlja v pogojih, ki pomenijo nevarnost za zdravje ali življenje prostovoljca, ali če je tako dogovorjeno z dogovorom o prostovoljskem delu.
Članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij lahko od avgusta 2012 pri Zavarovalnici Triglav sklenejo generalno polico za kolektivno nezgodno zavarovanje oseb.
Več


Zelen ne pomeni biti nekoristen

Poročilo o opravljenem prostovoljskem delu prostovoljcev v projektu Sadeži družbe
S šolskim letom se je do septembra zaključil tudi projekt Sadeži družbe, ki ustvarja in krepi vezi med mladimi in starejšimi. Je projekt vzgoje v strpnost, solidarnost in medsebojno razumevanje. Temelj projekta je prostovoljsko delo mladih za starejše, ki živijo doma, in starejših za mlade, s povezovanjem šol in društev upokojencev.
V šolskem letu 2012/2013 je bilo v Sadeže družbe vključenih 82 šol, društev upokojencev in drugih organizacij, ki izvajajo medgeneracijske programe.
Več

sadezi.jpg



Novice št. 169
12. julij 2013



Ali ste vedeli?

Slovenska filantropija je prejela drugo nagrado ERSTE Fundacije za družbena vključevanja v vrednosti 30.000 EUR. Nagrajeni projekt Socialna integracija migrantov je del širšega projekta z naslovom »Integracijski paket za brezposelne migrante, begunce in prosilce za azil«.


Prostovoljci Slovenske filantropije na Onkološkem inštitutu

Res je! Z Onkološkim inštitutom smo sklenili dogovor o sodelovanju, s katerim je Slovenska filantropija prevzela aktivnejšo vlogo pri vodenju prostovoljskega programa na Onkološkem inštitutu. Novi prostovoljci se jim boste lahko pridružili že v jeseni!


Posredovalnica prostovoljskih del

Danes je v posredovalnici 87 prostovoljskih del. Poiščite tistega, ki vam najbolj ustreza. Najnovejša so: UČNO POMOČ, POMOČ PRI VKLJUČEVANJU V VRTČEVSKO SKUPINO, POMOČ PRI IZVEDBI SIMPOZIJA ...

Več del najdete tukaj

V slovenski mreži prostovoljskih organizacij že 974 članic

Med zadnjimi so se pridružili:

Osnovna šola Franca Rozmana Staneta,
Mednarodni grafični likovni center,
Ribiška družina Barje,
Športno turistično društvo Olimpik,
Zavod PAJN, Zavod za sonaravno bivanje.








Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net