TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
....za mlade
27.08.2013, Slovenija

cid:image001.png@01CE3AD1.77153EE0

cid:image002.jpg@01CE3AD1.77153EE0

A veš

14. Študentska arena

Že 14. leto zapored bo Študentska arena aktivirala mlade na vseh področjih njihovega življenja - od izobraževanja, do prve zaposlitve, možnostih dodatnega zaslužka in raznolikih znanj, pa vse do zdravega načina življenja, zabave, potovanj, kreativnosti, jezikov ipd. Stopite na to pot tudi vi in se nam pridružite od 22. do 24. 10. 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prijave za organizacije so odprte do 3. 9. 2013!

Nagradna igra L’MIT

Pisane kartice Kaj me osreči… letos praznujejo 15 let! Ob tej priložnosti vas L’MIT mreža nagrajuje. Vse, kar je potrebno narediti, je poslati na naš mail naslov info.skuc@lmit.org vaša mnenja, pohvale ali predloge, kaj bi lahko spremenili na naši spletni strani www.lmit.org !


Štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo (DAAD)

Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) nudi za leto 2014 oziroma študijsko leto 2014/2015 štipendije mladim znanstvenikom, doktorandom in študentom z različnih znanstvenih področij. Rok prijave je 15. 11. 2013.

2 kadrovski štipendiji za študij v Sloveniji

Aviat, d.o.o. razpisuje 2 štipendiji za študij s področja elektrotehnike, računalništva in informatike oziroma telekomunikacij. Rok prijave je 5. 9. 2013.

IRIU - Literarne ustvarjalnice

Oktobra 2013 pričenja Inštitut IRIU s tretjim ciklom programa Literarnih ustvarjalnic. Zainteresirani posamezniki se lahko prijavite do vključno 15. septembra na naslednja področja: Okna poezije (vodi jih Peter Semolič), Okna kratke zgodbe (Miha Mazzini) in Okna kritike za poezijo (Ana Geršak in Matej Bogataj). Rok za prijavo udeležencev, ki ste obiskovali prvi dve ustvarjalnici (oz. eno izmed njiju) je 15. september 2013, ostali se boste lahko prijavili neposredno na zadnji uri Oken poezije 2013.

Novo šolsko leto za program PUM

Septembra se pričenja novo šolsko leto za program PUM (Projektno učenje za mlajše odrasle). Program je namenjen mladim med 15. in 25. letom, ki so opustili šolanje, niso vključeni v redni šolski sistem, niso pridobili temeljne osnovne oz. temeljne poklicne izobrazbe, niso v delovnem razmerju oz. nimajo statusa delavca. Vpisi že potekajo!

Usposabljanje “Socialno podjetništvo - izzivi in priložnosti za mlade”

Zavod PIP v okviru programa Znanje+Izkušnje+Podjetnost ≠ BREZPERSPEKTIVNOST, ki poteka v okviru Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, organizira program usposabljanja »Socialno podjetništvo - izziv in priložnost za mlade”. Namen usposabljanja je mlade, predvsem mlade v zaključnem obdobju izobraževanja in mlade iskalce prve zaposlitve seznaniti s socialnim podjetništvom, kot priložnostjo za kreiranje lastnih delovnih mest v lokalnem okolju.

Prosto delovno mesto v okviru organizacije GOAL

Mednarodna humanitarna organizacija GOAL razpisuje prosto delovno mesto za svetovalca na področju spremljanja in evalvacije. Izbrani kandidat/-ka bo svoje delo opravljal/-a na različnih lokacijah (Kampala, Nairobi in Dublin). Rok za prijavo je 30. 8. 2013!

Kako preračunam bruto in neto plačo?

Delodajalci pogosto v svoj zaposlitveni oglas zapišejo bruto plačo, kar pomeni, da moramo sami potem preračunati neto plačo - znesek, ki ga dejansko dobite izplačanega. Da si boste približno lahko izračunali vašo neto plačo, vam podajamo dve povezavi do spletnega kalkulatorja za informativni izračun plač, ki sta enostavna za uporabo in seveda nadvse priročna.

Ljubljanski univerzitetni inkubator objavlja razpis preko katerega bodo podprli 10 start-upov

V Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju objavljajo razpis, preko katerega bodo podprli 10 start-upov, da pridobijo investicijo tveganega kapitala. Nudili vam bodo pomoč pri poslovnem načrtu, ki bo prepričal investitorja in vas pripravili na pogovor z investitorjem. Opozarjajo pa vas, da pohitite, kajti podprli bodo samo prvih 10 prijavljenih. Sicer pa se je možno prijaviti do 10. 9. 2013!

Specialist za tržno komuniciranje za področje medijev

Simobil v svoje vrste vabi motiviranega sodelavca za delovno mesto. Specialist za tržno komuniciranje za področje medijev (m/ž). Rok prijave do vključno 2. 9. 2013!

Zveza ŠKIS razpisuje prosta mesta za nove člane odbora za izobraževanje

Zveza ŠKIS razpisuje prosta mesta za nove člane odbora za izobraževanje na Zvezi ŠKIS. Delo bo zajemalo dinamično sodelovanje v delovnem timu, sestavo vsebinskih programov za različna izobraževanja, operativno podporo pri izvedbi projektov, pripravo analize potreb organizacije in skrb za razvoj bazena trenerjev Zveze ŠKIS. Rok prijave je 3. 9. 2013!

Zdravje, šport

Spletna stran Evropske kartice zdravstvenega zavarovanja

Spletna stran ponuja informacije o Evropski kartici zdravstvenega zavarovanja in omogoča državljanom dostop do nujne zdravstvene pomoči in tako uživajo brezskrbne počitnice, ko se na potovanju v Evropski uniji, Švici, Liechtensteinu, na Norveškem in Islandiji

Poletne plesne delavnice - od plesne mrzlice na robu poletja do koreografije upora

Vibra in Mreža sodobnega plesa vabita na avgustovske delavnice. Vse delavnice so brezplačne.

11. Luksuz festival poceni filma

Luksuz produkcija DZMP prireja 11. Luksuz festival poceni filma in vabi mlade k sodelovanju. Posebej zaželene so filmi na temo družba in kultura, družbeno kritični filmi ter filmi, ki prestavljajo kulturo mladih in kulturne raznolikosti. Rok prijave je 30. 9. 2013!

Video natečaj: Mladi in dostojno delo

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije v okviru projekta »Decent project for decent work« razpisuje video natečaj z naslovom Mladi in dostojno delo. Mladi (od 15. do 29. leta) lahko na video natečaju sodelujete z video posnetkom, narejenim z mobilnim aparatom, ki se nanaša na tematiko dostojnega dela, mladih iskalcev zaposlitve, trenutne situacije na trgu dela ipd. Rok oddaje je 25. 9. 2013!

Evropski fotografski nateča agriCAPture

Vabljeni k sodelovanju na evropskem fotografskem natečaju agriCAPture, ki ga prireja IFOAM EU. Fotografije iščejo odgovor na vprašanja, kot so kakšno kmetijstvo in hrano si želimo za našo prihodnost, kaj nam predstavlja ekološko kmetijstvo in kje nenazadnje vidimo njegove okoljske družbene koristi… Rok prijave je 15. 10. 2013!

Iščejo prostovoljce za 7. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

Iščejo prostovoljce, za 7. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, ki bo potekal od 12. do 15. septembra 2013 v Lutkovnem gledališču Maribor. Festival predstavlja jagodni izbor slovenskega lutkovnega gledališča, možnost primerjave, strokovne izmenjave in druženja. Rok prijave je 2. 9. 2013!


Septembrska RE:ciklarnica v Kinu Šiška

Po poletnem premoru se na program Kina Šiška vrača Re:ciklarnica - mesečna doza recikliranja za kreativne duše vseh starosti. Septembra so za vas pripravili posebno reciklažno uganko: Kako iz plastenk, vrvi in trakov blaga izdelati lestence za male ali velike luči? Delavnica bo potekala 4. 9. 2013 ob 16. uri!

Sejem “Bošjak kultur”

Pobuda za oživitev centra MOST v okviru Četrtne skupnosti Moste Polje v sodelovanju s SEZAM-om, združenjem mladih, staršev in otrok v sodelovanju Javnim Zavodom Mladi zmaji, Mladimi hišnimi prijatelji, Knjižnico Moste, JPT Tržnico Moste organizira v nedeljo, 1. 9. 2013, od 9.30 pa do 13.00 ure, na tržnici Moste, Bošjak kultur.

ŠKUC vabi na ustvarjalne delavnice GLBT literature

Vabljeni, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se boste preizkušali v pisanju proze in poezije z GLBT tematiko ali motiviko. Delavnice bodo potekale od oktobra do decembra na popoldanskih ali večernih srečanjih sredi Ljubljane. Rok prijave do 15. 9. 2013!

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net