TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Tedenski napovednik
30.09.2013, Slovenija




PON, 30. 9.: MLADE RIME #80: praznovanje 8. rojstnega dne. Pesniški večer.
PON, 30. 9.: RESIDUAL ECHOES (ZDA). Koncert.
TOR, 1. 10.: ANKYLYM (Rusija). Koncert.
SRE, 2. 10.: THE BAMBI MOLESTERS (Hrvaška) in KING AUTOMATIC (Francija). Koncert.
PET, 4. 10.: 19. mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk - Ustvarimo si mesto. KATARINA JUVANČIČ in DEJAN LAPANJA (Slovenija): Selivke. Koncert.
PON, 7. 10.: PSYCHIC ILLS (ZDA), VIBESONIC JAM (Slovenija). Eksperimentalni psihedeliki.



Podrobno:

Ponedeljek, 30. 9. 2013, ob 21:15
MLADE RIME #80

Praznovanje 8. rojstnega dne.
Pesmi berejo: Boštjan Zrnec, Saša Jereb, Nada Kavčič.
Barbara Jurič predstavlja Iskanje hrane.
Anja Golob predstavlja Vesa v zgibi.
Jurij Hudolin predstavlja Čakanje revolucije in modrosti.

Povezava: facebook.com/MladeRime

Prost vstop.
Organizacija: Kud Kentaver in Menza pri koritu.

_____________

Ponedeljek, 30. 9. 2013, ob 22:00
RESIDUAL ECHOES (ZDA)

Psihedelični proto metal + flavta.

Residual Echoes, ki jih je ustanovil kitarist in vodja Adam Payne, so bend, ki igra po načelu ‘več je več’. Energijo električne kitare destilirajo v masovno rockovsko brozgo, ki se napaja tako iz 70ih kot tudi 90ih. Gibljejo se med melodičnostjo Dinosaur Jr. in Black Sabbath in kompliciranjem Franka Zappe in Roberta Frippa. So progresiven rockovski bend v pravem pomenu besede, ki napreduje onkraj svojih zgledov.

Povezava: residualechoes.com

Vstopnina: 3 €.
Organizacija: Menza pri koritu.
_____________

Torek, 1. 10. 2013, ob 22:00
ANKYLYM (Rusija)

Jazz-noise-core.

Bend je nastal leta 1997 v St. Peterburgu in je sprva igral art-punk z dodatki etna. Leta 2004 je svojo glasbeno usmeritev spremenil in se začel posvečati akustični in eksperimentalni glasbi z uporabo tradicionalnih ruskih instrumentov - balalajke in ruske gumbne harmonike bajan -, ki ju združuje s punk, hardcorovskimi in metalskimi prijemi. Nove komade so označili za “folk-slaughter” in “art-chaos folk”.

Povezava: ankylym.ru

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.

_____________

Sreda, 2. 10. 2013, ob 21:00
THE BAMBI MOLESTERS (Hrvaška) in KING AUTOMATIC (Francija)

Surf rock.

Po dolgem času se v Ljubljano vračajo odlični in neprekosljivi surferji The Bambi Molesters. Tudi veliki Lux Interior (The Cramps) je že zdavnaj izjavil, da so Bambiji najboljši surf bend na svetu. Njihovi odlični albumi so presunili mednarodno javnost s svojo izrazno močjo, lirično poetiko in vonjem po svobodi morskih valov. Bend prihaja iz Siska, industrijskega mesta, ki prav nič ne napeljuje na sproščenost in dinamiko surferskega ambienta.

Bend je kljub temu uspel pričarati presežno surfersko izkušnjo. Njihov spontani instrumentalni prodor se je pričel, ko so nastopili kot predskupina R.E.M.. Skupna mini evropska turneja jim je utrla odlične kritike strokovne javnosti in splošne hvalnice njihovih zvestih fenov. Uveljavljene založbe kot je Ace Records so se pričele zanimati za hrvaške krotilce zvočnih valov in nič čudnega ni, da so Bambiji že več kot petnajst let svetovno uveljavljena surf rockovska atrakcija.

V Slovenijo se dokaj redno vračajo, nazadnje so se večkrat pojavili v naših krajih ob promociji njihovega odličnega petega studijskega albuma »As The Dark Wave Swells«, ki ga je produciral dobro znani Chris Eckman. Tudi ta album je bil izredno dobro sprejet v mednarodnih medijih in je še utrdil njihov izjemen sloves. Pred dobrim letom in pol so izdali še dvojni koncertni CD in koncertni film »A Night In Zagreb«, pod vodstvom nemškega režiserja Marca Littlerja, ki pričara presežno koncertno moč hrvaških surferjev. Takšne koncertne priložnosti se enostavno ne sme zamuditi.

Povezavi:
thebambimolesters.com
youtube.com/bambimolesters

Za raziskovalno rock’n'roll ogrevanje bo poskrbel francoski odštekani one-man band King Automatic. Ne zadovolji se zgolj z reciklažo kultnih zvokov, ki so jih ustvarili Jerry Lee Lewis, Ramones ali The Cramps. Hoče veliko več. Je pravi rock’n'roll raziskovalec. Svojo kariero je začel sredi devetdesetih kot bobnar legendarnega francoskega punk benda Thundercrack, vendar sedaj je prepričan, da je potrebno v novem tisočletju še nekoliko razširiti rock’n'roll obzorja.

Svojo inspiracijo odkriva v sferah jamajškega rocksteadyja, rhythm’n'bluesa, bebopa in celo v triblanih zahodnoafriških ritmih. To niso še vse sestavine tega res eksotičnega rock’n'roll koktaila. Skuša se čim bolj izogibati vsebinskim klišejem rock’n'rolla. Njegove pesmi nosijo močan vsebinski pomen in niso zgolj podlaga za zabavljaško ekstazo. V svoj izraz je umestil številne posnete odkruške klaviatur, kitar in različnih tolkal, tako da imamo ob njegovih nastopih neprestano občutek, da nastopa kar cel orkester in ne one-man band. Njegov tretji album »In The Blue Corner« je izšel pri uveljavni garažno rockovski založbi Voodoo Rhythm Records. Z njim se je podal v unikatno rock’n'roll raziskovanje, ki ga velja preizkusiti tudi v živo.

Povezava: kingautomatic.com

Vstopnina: 15 €.
Organizacija: FV Music.

_____________

Petek, 4. 10. 2013, ob 22:30
19. mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk - Ustvarimo si mesto
KATARINA JUVANČIČ in DEJAN LAPANJA (Slovenija): Selivke

Koncert.

Katarina Juvančič - kantavtorica, glasbena publicistka in antropologinja glasbe ter Dejan Lapanja kot duo delujeta od konca leta 2009, ko sta medijsko pozornost pritegnila s folk-rock skladbo Uej Uej (Magdalenca), ki je bila uvrščena na kompilacijo Vala 202 Val 09: Imamo dobro glasbo. Junija 2010 in avgusta 2012 sta bila nagrajena tudi na Kantfestu - mednarodnem kantavtorskem festivalu v Rušah.

Povezava: katarina-dejan.com

Vstopnina: 7 €, 5 € (dijaki, študentje in upokojenci ob predložitvi dokazila ter samozaposleni v kulturi), vstop prost za brezposelne.
Organizacija: Mesto žensk; v sodelovanju: Menza Pri Koritu - AKC Metelkova.

_____________

Ponedeljek, 7. 10. 2013, ob 21:00
PSYCHIC ILLS (ZDA), VIBESONIC JAM (Slovenija)

Eksperimentalni psihedeliki.

V Ljubljani bomo tokrat prvič gostili ameriške eksperimentalne psihedelične rockerje Psychic Ills. Bend je nastal že leta 2003, trenutno pa so v zasedbi kitarist Tres Warren, basistka Elizabeth Hart, bobnar Chris Millstein, drugi kitarist Scott Ryan Davis in klaviaturist Scott Davis.

Svoj prvi album Dins so izdali leta 2006. The Village Voice jim je takoj nadel titulo najboljši novi psihedelični bend. Psychic Ills se že celo desetletje predajajo kozmičnim rockovskim zvočnim poljanam, ki nas popeljejo v območje skrivnostnega in srhljivega kitarskega vzdušja. Vsi fani razvpitih Brian Jonestown Massacre ali celo Black Rebel Motorcycle Club bodo prav gotovo prišli na svoj račun. Za njihov zvok je značilna doneča, hlepeča kitarka repeticija, ki preti s svojo srhljivo dinamiko.

Letos so Newyorčani izdali že svoj peti studijski album One Track Mind, za super neodvisno založbo Sacred Bones. Že na prejšnjem albumu Hazed Dreams iz leta 2011 so se lahkotno prepustili bluesovsko začinjeni psihedeliji, ki so jo na svojem zadnjem albumu dodobra nadgradili. Ob puslušanju njihovih zvokov vam bo prišla na misel zapraščena ameriška puščavska avtocesta. Morda je za ta občutek kriv tudi Neil Hagerty (Howling Hex, Royal Trux in Pussy Galore), ki je sodeloval na albumu kot spremljevalni vokalist, poleg tega je poskrbel tudi za produkcijo nekaterih pesmi na albumu. To je prav gotovo njihov najbolj dovršen album. Bend se odločno posveča ambientu, prepredenim zvočnim atmosferam, ki so zaščitni znak te zasedbe. Psychic Ills vas bodo popeljali v neskončne zvočne svetove odbitih, strašljivih rockovskih poljan.

Vstopnina: 10 €.
Organizacija: FV Music.
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net