TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Tedenski napovednik
04.11.2013, Ljubljana


PON, 4. 11..: MoE(Norveška). Koncert.

PET, 8. 11.: FINALE KLUBSKEGA MARATONA 2013: Bipolar Disorder, Koromač, Ontervjabbit, Christian Kroupa, Reverend Haze, Menendes Brothers. Koncert.
SOB, 9. 11.: IGLU - IMPROVIZACIJSKO GLEDALIŠČE LJUBLJANA Z GOSTI: ŠPEGLARJI VS. OSTROVIDCI. Impro gledališče.
PON, 11. 11.: PREBRANEC #7. Večer nove proze.



Podrobnosti:


Ponedeljek, 4. 11. 2013, ob 22:00
Za hrupni začetek tedna!
Hrupni norveški trojec MoE , ki te dni na turneji po okoliških krajih predstavlja svoj novi album, se po nastopu v Klubu Metulj v Bistrici ob Sotli ustavlja tudi v Menzi pri koritu. Pripravite se na glasno in silovito atako na vaše sluhovode!

MoE združujejo minimalistične kompozicije z eksperimentalnimi pristopi, ki jih ne moremo zajeti v strogo rockovski žanr. Če že moramo uporabljati oznake, bi lahko rekli, da se gibljejo po mejah noise rocka. Na svojih intenzivnih nastopih pripeljejo poslušalca na rob zdrave blaznosti.

Trio je nastal leta 2008 in dosledno sledi DIY etiki delovanja. Po dolgometražnem debiju It Pictures (2011) so 1. novembra letos izdali novi album Oslo Janus.

Diskografija:
- Lies (7″, 2009),
- It Pictures (LP, 2011)
- Left to swallow (12″, LP single, 2012)
- MoE/The Observatory split single
- Oslo Janus (LP, 2013)

Zasedba:
Guro Skumsnes Moe - bas, vokal
Joakim Heibø Johansen - bobni & hrup
Håvard Skaset - kitara

Glasba:

Vstopnina: 3 €.
Organizacija: Menza pri koritu.
______________________
Petek, 8. 11. 2013, ob 20:30

V petek, 8. novembra, bo karavana letošnjih klubskih maratoncev naposled prispela do cilja. KLUBSKI MARATON 2013 - najbolj glasna glasbena karavana na domači grudi - se bo tudi letos zaključila z zadnjo etapo, s finalom Klubskega maratona Radia Študent v Menzi pri koritu na Metelkovi. V enem večeru se bo na enem odru predstavilo vseh šest letošnjih izbrancev:

- Bipolar Disorder (hardcore crossover iz Novega mesta),
- Koromač (glasni powerchord žagači iz Vrtojbe),
- Ontervjabbit (sintovski noise/drone iz Hrastnika),
- Christian Kroupa (eksperimentalna elektronika iz Logatca),
- Reverend Haze (psihedelični stoner rock iz ilirskobistriške jame),
- Menendes Brothers (glasbeno-vizualni posebnež iz Ljubljane).

Pri izvedbi letošnje turneje Klubskega maratona je sodelovalo 21 klubov po vsej Sloveniji, koncerti so se odvijali vsak vikend od 20. septembra do finalne prireditve.

Glasbi letošnjih maratoncev lahko prisluhnete na kompilaciji Klubski maraton 2013, ki je izšla pri Založbi Radia Študent in na kateri se vsak letošnji izbranec predstavlja s po dvema skladbama. Dosegljiva je tudi njena spletna različica.

Če pa vas zanima, kako zvenijo letošnji maratonci v živo, lahko preverite posnetke njihovih nastopov, ki so jih še pred začetkom turneje izvedli v studiu Radia Študent.


Več o projektu Klubski maraton: radiostudent.si/klubskimaraton


Opisi bendov:


REVEREND HAZE

Reverend Haze je petčlanska zasedba, ki se je oblikovala na spominu bendov iz plodovite ilirskobistriške valilnice trših zvokov. Člani so se pred sedanjo inkarnacijo tako preizkušali v bendih, kot so Devastated, Sekire in Diego. Dejavni so od leta 2011, v trenutni postavi pa obstajajo komaj nekaj mesecev. Svoj glasbeni izraz in zavetje so našli nekje med meglicami psihedeličnega stoner rocka in pri svoji zasanjani ostrini ne popuščajo. Ustvarjanja svoje zvočne slike se lotevajo z mladostnim navdušenjem in črpanjem iz pestre glasbene zgodovine, ki jo spretno prenašajo v lastno okolje in spajajo s svojimi pogledi na svet.

Robi Miškič - kitara; Matej Gombač - kitara; Simon Boštjančič - bas; Martin Čendak - bobni; Klemen Logar - vokal


KOROMAČ

Po novem “okrepljeni trio” prihaja iz Vrtojbe in je nastal leta 2009. Med letošnjimi klubskimi maratonci zastopajo energične in hrupne kitarske barve, saj se gibljejo v hardcore-crust-pank izrazju, v zadnjem času pa je pri njih zaznati nadgradnjo zvoka. Med kitarske inštrumente namreč vpeljujejo zvok saksofona, obenem pa hardcoraško podobo širijo v vedno bolj noisersko in jazzovsko izrazje in s tem odpirajo novo poglavje v svojem zvočnem razvoju. V sporočilnost zajemajo osamljenost človeka, a njihova celotna zgodba je zapakirana v pozitiven, energičen in glasno hrupen kitarski zvok.
Zasedba: Matjaž Bajc - bas; Aljaž Škrlep - kitara; Urban Kušar - bobni; Žiga Ipavec - bobni; Peter Kastrin - kitara; Jure Boršič - saksofon.



BIPOLAR DISORDER

Bipolar disorder je skupina, ki jo zaznamuje predvsem etika “naredi sam”. Izhajajo iz samovzniklega prizorišča Sokolski dom v Novem mestu, kjer trenutno tudi ustvarjajo. Bend je mlad in šteje komaj dobro leto dni, a je že s prvimi nastopi pokazal ostre zobe in kritičen tok misli, ki jih je tudi zajel na demo ploščku Razpadanje po koščkih. Izšel je pri neodvisni založbi Downtown recordings, ki jo vodi dolgoletni aktivist, pobudnik neodvisne scene in kitarist Zok. Govora je torej o skupini, ki izhaja iz korenin d-beata, grinda in hardcora, osveženimi z elementi stoner rocka, drum & bassa in crossoverja. V duhu je bend družbeno kritičen, eksistencialističen in občasno tudi absurden, predvsem pa poln energije. “Boj za oblast - zemljocrust.”

Zok - kitara in vokal; Tena - bobni; Sandro - vokal; Jon - bas


ONTERVJABBIT

Dvojec Ontervjabbit sestavljata Neven M. Agalma (ki ustvarja tudi kot Dodecahedragraph) in Domen Učakar (član zasedb Icarus Down in Neon Spektra). Kljub relativno kratkemu obstoju sta Ontervjabbit skozi svoje maratonske studijske seanse ustvarila enigmatičen preplet sintetiziranega dromljanja, plastenja ekstremnih šumov in basovskih skovikov v morju strojnega ritmiziranja, ki ob trenutkih raztaplja, spet drugič pa na novo postavlja naše dojemanje različnih zvočnih gmot. Z izrazito nedefiniranim in improviziranim izrazom hreščača iz Hrastnika tako prinašata svežino in pomemben doprinos tradicionalno bogatemu slovenskemu noise podtalju, ki ga v živo definitivno ne gre zamuditi.

Neven M. Agalma
Domen Učakar



CHRISTIAN KROUPA

Za imenom Christian Kroupa se skriva 22-letni mladenič, ki kljub mladosti ali morda prav zaradi nje med nas pošilja presenetljivo poglobljeno in čuječno eksperimentalno elektronsko godbo na presečišču drone, noise in glitch estetik, v katero pronicajo tudi daljni odmevi bolj avanturističnih klubskih glasb in ambienta. Kroupa, o katerem z izjemo nekaj internetnih „mp3“ izdaj ne vemo ravno veliko, izkazuje močno veščino poslušanja, ki rezultira v konstantno zanimivem flowu zvočnega dogajanja. Uporabljajoč tako zvočno generativne naprave kot računalniški software nikoli ne zapade v nekritično igračkanje, temveč nam v slišanem daje slutiti trud za sebi lastno artikulacijo eksperimentalnega zvočenja - žive in asimetrične prelome, zgoščevanja in razpršitve, pod katerimi brbota razvijajoč se karakter.
Prisluhnite temu mlademu upu, saj, iskreno rečeno, česa takega v domačih underground logih enostavno ne slišimo dovolj pogosto!

Kristjan Kroupa



MENENDES BROTHERS

Ljubljanski bend z burno zgodovino in gibljivo zasedbo, ki že vrsto let ustvarja svojo avtentično, brezkompromisno in predvsem originalno glasbeno-vizualno podobo, ki ji mastermind Diego Menendes pravi politični horror. Socialna angažiranost iz tovarniškega okolja, zavita v debel ovoj absurda, se zrcali v njihovi punkersko ostri muziki skozi skrivenčeno prizmo enega izmed bolj čudaških ustvarjalcev na domači grudi. Briljantnost na visoko potenco glasbeno-vizualnega outsiderja, ki bi zlahka dobila svoje poglavje v knjigi Songs in the Key of Z.

Diego Menendes et al.

Video:


Prost vstop.
Organizacija: Radio Študent in Menza pri koritu.

______________________

Sobota, 9. 11. 2013, ob 21:00
Impro na Metelkovi.

Epski boj improvizatorjev dioptrijo in tistih, ki jo bodo še dobili

Vid je naše najpomembnejše čutilo… menda ljudje z njim dobimo kar 80% informacij o svetu okoli nas. Zato ni nič čudno, da prvi zapisi o očalih izvirajo že iz egipčanskih hieroglifov. A ljudje, ki nosijo ta pripomoček, so kljub očitni življenjski pomembnosti le-tega še vedno podvrženi stereotipom. Velja namreč splošno prepričanje, da so “špeglarji” izključno nesocializirani g33ki, ki sicer lahko na pamet scitirajo celotno Vojno zvezd, a ko pride do pogovora z dekleti, preprosto zmrznejo.

Na ta večer bodo improvizacijski očalarji skušali dokazati svetu, da so lahko prav tako šarmantni, kot tisti, ki vidijo kot sokoli. V tekmi epskih proporcev se bosta namreč pomerila dueta Špeglarjev in Ostrovidcev.

Stalni zasedbi Improvizacijskega gledališča Ljubljana - IGLU se bosta tokrat pridružila posebna gosta: Gregor Moder bo moči združil z Jušem Milčinskim pod zastavo očal, Rok Bohinc pa se bo v duetu “Dioptrija 0″ pridružil Vidu Sodniku. Da bo vse pravično, bo poskrbel moderator večera Peter Frankl, zmagovalca pa bo seveda določilo občinstvo!

Vljudno vabljeni!

Vstopnina: 4 €.
Produkcija: IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu.
______________________
Ponedeljek, 11. 11. 2013, ob 21:15
Serija nove proze.
Prebranec na Facebooku .

Prost vstop.
Organizacija: Kud Kentaver in Menza pri koritu.


_______________________________________________
Menza mailing list
Menza@mail.ljudmila.org
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net