TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
RAZGLAS // ANGELO VERMEULEN // LJUDMILA @ MFRU & KIBLIX FESTIVAL // TEDEN DELAVNIC // WORKSHOP WEEK
06.11.2013, Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana


Inline images 1

*ScrolldownforEnglish

Pozdravljeni!

Vabimo vas na jutrišnji Ljudmilin Digitalni obrok z Angelom Vermeulenom. Priznani raziskovalec vesolja bo spregovoril o seriji projektov Seeker, ki imajo vsaj eno skupno lastnost - razvijanje DIY vesoljskih ladij.

Hkrati vas vabimo, da se nam med 6. in 9. novembrom pridružite na festivalih MFRU in Kiblix, kjer bomo predstavili kopico Ljudmilinih projektov ter izvedli “on-spot” delavnico izdelovanja naredi-sam inštrumentov zasedbe TheremidiOrchestra. V koprodukciji s KID Kibla bo v četrtek, 7. novembra premierno izveden tudi vizualno-zvočni nano performans echo 10-9Robertine Šebjanič in Aleša Hienga - Zergona.

Naslednji teden nadaljujemo z dvema teoretično-praktičnima delavnicama. V Ljubljanskem Social Club gostujemo z delavnico Avtorske pravice v izvedbi Nataše Muševič - Dot, konec tedna pa se z delavnico Medijski govor za podcasterje s Heleno Božič vračamo nazaj na Ljudmilo.

Več v nadaljevanju.

Angelo Vermeulen: Seeker

Ljudmilin Digitalni obrok

Sreda, 6. november ob 19. uri

Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana

Inline images 1

Seeker je serija mednarodnih projektov, v katerih s pomočjo vsakokrat nove lokalne skupnosti nastaja, se spreminja in razvija skulptura vesoljske ladje. V svojem jedru je Seeker skupnostni umetniški projekt, ki vabi ljudi, da razmislijo prihodnost človeškega bivanja in preživetja. Namesto prepuščanja raznoterih funkcij kot umetnih vzdrževanih sistemov za podporo življenju, delu in prostemu času, skupnost Seeker preizkuša možnosti snovanja integriranih in zaprtih sistemov, ki spodbujajo hibridizacijo in trajnostne vidike. To dosega zlasti prek radikalnega prepletanja tehnologij, okolij in ljudi, a vedno tudi z občutkom za običaje krajev, v katerih se nahaja.


O avtorju

Angelo Vermeulen je umetnik, filmar, biolog, raziskovalec vesolja, družbeni delavec, pisec. Njegova izobrazba (doktorat na temo iz naravovarstva in teatrologije) se močno odraža v njegovem umetniškem ustvarjanju. Vermeulen ustvarja umetniške instalacije, ki so pogosto odprte eksperimentalne strukture, največkrat vključujejo ekološke procese in žive organizme. Leta 2009 je ustanovil SpaceEcologiesArtandDesign (SEAD), platformo za umetniško delovanje v arhitekturi, biopolitiki in kolonizaciji vesolja. Sodeluje z MELiSSo, divizijo Evropske vesoljske agencije (ESA) za podporo življenjskim funkcijam, je tudi član Ekipe ESA za umetniško-znanstvene teme in vodja trimesečne misije programa HI-SEAS Mars 2013, ki je nastal v sodelovanju z NASO, v kateri so raziskovali prehranjevanje v sklopu dolgotrajnega bivanja v vesolju. Njegova dela so bila razstavljena v ZDA, Evropi in jugovzhodni Aziji ter na Novi Zelandiji. Vermeulen trenutno sodi med najbolj iskane Belgijske sodobne umetnike.

Digitalni obrok so-organizira Zavod Projekt Atol .

Več: http://wiki.ljudmila.org/Angelo_Vermeulen


Ljudmila na festivalih KIBLIX in MFRU

@MFRU/KIBLIX // @Kibla portal, Maribor

6. - 9. november

Poleg delavnice izdelovanja DIY inštrumentov pod taktirko TheremidiOrchestra bo na ogled tudi Lacanoid in predstavitev najnovejšega projekta avtorjev Žige Kranjca in Igorja Križanovskega z imenom EXoD (ExtensibleOrchestraDroid // Lacanoid Mark II).Od četrtka do sobote nas med 10. in 15. uro najdete v Kibla Portalu.


Robertina Šebjanič in Aleš Hieng - Zergon: echo 10-9

avdiovizualni performans

Četrtek, 7. november ob 20.30

@Kibla , Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor

Inline images 2

Zvočno vizualni performans echo 10-9 se odvija na nano in mikro skali. Z jasno analogno estetiko prikazuje formalne značilnosti materialov, ki se v živo spreminjajo in tvorijo ambientalne a/v krajine.

Razvoj projekta echo 10-9 temelji na raziskovanju in eksperimentiranju z nano roboti, ki v odnosu do različnih mikro in makro fluidov, nano materialov in magnetnih polj reagirajo v sozvočju z fizikalnimi in kemičnimi učinki tvorijo lastno koreografijo. Avtorja s svojimi posegi spodbujata samogenerirane in avtopoetične kemične reakcije na več nivojih ter vplivata na zvočno kompozicijo in koreografijo med nanoroboti.

Vabljeni tudi na njuno delavnico izdelovanja hidrofonov: http://mfru-kiblix.si/robertina-sebjanic-ales-hieng-zergon-echo-10-9/?lang="sl

Več o programu festivalov pa na: http://mfru-kiblix.si/



Samozaložništvo in avtorske pravice

Sklop izobraževalnice

Ponedeljek, 11., torek, 12. in ponedeljek 18. november,

od 18.-21. ure

Trajanje: 9 ur

Mentorica: Nataša Muševič - Dot

Lokacija: Social Club Ljubljana , Hrenova 19, Ljubljana

Delavnica je namenjena predvsem vsem mladim producentom glasbe, bendom, glasbenikom in njihovim prijateljem. Seveda pa je dobrodošel vsak, ki ga zanima proces samozaložništva oz. obratovanja neodvisne založbe.

Več informacij in točen potek dela najdete tu: povezava

Udeležba na delavnici je brezplačna, prosimo pa, da udeležbo potrdite na delavnica@ljudmila.org .


Medijski govor za podcasterje

Sklop izobraževalnice

Četrtek, 14. in petek, 15. november, od 16. - 19. ure

Trajanje: 6 ur

Mentorica: Helena Božič

Lokacija: Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana

Delavnica bo obsegala teoretični in praktični del. Na teoretičnemu delu bodo predstavljene osnovne prvine govora v širšem pomenu besede, ter medijsko - elektronskega govora. Udeleženci se bodo seznanili z napotki in vajami za dihanje, branje, pripovedovanje itn. Teoretični del bo vseboval tudi osnove naglaševanja in pravorečja.

V praktičnem delu bodo udeleženci sprotno preizkušali tehnike in vaje. Sistematično in analitično se bomo lotili izgovorjave, intonacije in interpretacije ter pripovedovanja. Skušali bomo najti tiste individualne prvine v govoru, ki znotraj vsakega posameznika tvorijo spontan, vendar prepričljiv in profesionalen verbalni prenos sporočil. Na delavnici bomo - z uporabo odprtokodnega programa za obdelavo zvoka Audacity - posneli kratke prispevke, se poslušali in analizirali ter se priučili kako prispevke objaviti kot podcast na spletu.

Več o delavnici in mentorici tu:

http://wiki.ljudmila.org/Medijski_govor_za_podcasterje

Prijavite se z e-pošto na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest. Število mest na delavnici je omejeno. S seboj prinesite svoj prenosnik - v kolikor ga nimate, nam to predhodno sporočite.

Prispevek za 6 urno delavnico je 10 €. Plačilo pred začetkom delavnice na licu mesta je pogoj za udeležbo na delavnici.

Dear Subscriber

You are cordially invited to join us at Ljudmila tomorrow at 7 pm for presentation of Seeker, an on-going project by Angelo Vermeulen.

If you are in Maribor this week, you can find Ljudmila at MFRU and Kiblix festivals. We are going to present various projects and held a workshop on DIY instruments. Don’t miss nano performanceecho 10-9 by RobertinaŠebjanič and AlešHieng - Zergon.

More info: http://mfru-kiblix.si/?lang="en

Angelo Vermeulen: Seeker

Digital Dish

Wednesday,November 6 at 7 pm

Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana

The workshop is intended for designers and programmers who would like to learn basics of web design with HTML and CSS and get to know with Seeker is a worldwide series of co-created spaceship sculptures that evolve over time. At its core, Seeker is a community art project that invites people to fundamentally rethink the future of human habitation and survival. Instead of keeping the various functions connected to life support, work and leisure separated the Seeker community sets out to create integrated, closed systems that favour hybridization and encourage sustainability. This is achieved by radically interconnecting technology, ecology and people, while at the same time tapping into local traditions.


About the author

Angelo Vermeulen is a visual artist, filmmaker, biologist, space researcher, community organizer, and author. His original PhD training in ecology, environmental pollution and teratology plays a crucial role in his art. Vermeulen creates art installations that are often open, experimental setups that incorporate ecological processes and living organisms. He received a 2012 Michael Kalil Endowment for Smart Design Fellow at Parsons in New York. In 2013 he was a crew commander of the NASA-funded HI-SEAS Mars simulation in Hawaii. His art works have been exhibited in the US, Europe, Southeast Asia and New Zealand.

Digital Dish is co-organised by ZavodProjektAtol.

http://wiki.ljudmila.org/Digital_Dish_@_Ljudmila:_Angelo_Vermeulen

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net