TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
SPOROČILO ZA JAVNOST: V Parizu se je zaključil Vrh mladih - Za kakovostna delovna mesta
14.11.2013, Slovenija


Spoštovani,

pošiljamo vam sporočilo za javnost ob zaključku Vrha mladih - Za kvalitetna delovna mesta za mlade, ki je med 11. in 13. novembrom 2013 potekal v Parizu.

Za vsa pojasnila ali vprašanja smo vam na voljo na številki 041 897 616 (Borut).

Lep pozdrav,

Borut Cink
odnosi z javnostmi
Mladinski svet Slovenije


V Parizu se je zaključil Vrh mladih - Za kakovostna delovna mesta

Danes se je v Parizu zaključil Vrh mladih - Za kakovostna delovna mesta za mlade, ki je potekal med 11. in 13. novembrom 2013, in na katerem so predstavniki mladih iz celotne Evropske unije pripravljali priporočila za oblikovanje zaposlitvenih politik, ki bodo prispevala k znižanju brezposelnosti mladih in zagotovila kvalitetne zaposlitve za mlade.

Delegacija Vrha mladih, med katerimi je bila tudi predsednica Mladinskega sveta Slovenije Tea Jarc, se je pred pričetkom medvladne konference na temo zaposlovanja mladih, ki je v Parizu potekala včeraj, srečala s francoskim predsednikom Hollandom in mu predstavila priporočila mladih za evropske voditelj, o čemer smo poročali že včeraj.

Po zaključku medvladne konference se je s predstavniki mladih sestal evropski komisar pristojen za zaposlovanje, socialne zadeve in ključevanje Lazslo Andor in jih seznanil z dogajanjem in dogovori s konference. Ocena predstavnikov mladih je, da včerajšnje srečanje evropskih voditeljev držav članic ni bilo v ničemer revolucionarno. Še več, čutiti je pomanjkanje politične volje za implementacijo sheme Jamstva za mlade, ki je očitno ne bodo izvajali v vseh državah članicah EU. Kot pozitivno se ocenjuje zahtevo evropskih institucij, da morajo države, ki bodo želele črpati sredstva za izvajanje sheme, nacionalne programe predstaviti do decembra, kar bo zagotovo pospešilo postopke in pripravo programov.

Po pregledu stanja na področju priprav programov izvajanja sheme Jamstva za mlade po posameznih državah članicah EU mladi ugotavljamo, da je večina ukrepov starih oz. takšnih, ki se že izvajajo. Inovativnih pristopov ali volje, da se na področju zaposlovanja mladih naredi korak naprej je bistveno premalo je bila končna ocena Vrha mladih.

Na Mladinskem svetu Slovenije se strinjamo z oceno, da pariška konferenca o zaposlovanju mladih, glede na predhodnico, ki je junija potekala v Berlinu, ni prinesla ničesar novega. Obžalujemo, da so bili pozivi za povečanje sredstev na ravni EU, ki bi bila namenjena za shemo Jamstvo za mlade preslišani. Prav tako se voditelji držav članic in EU niso ukvarjali z našimi zahtevami po kvalitetnih delovnih mestih za mlade.

Upamo, da bo Slovenija na tem področju delovala v skladu z včerajšnjim nastopom predsednice vlade Alenke Bratušek, ki je na konferenci izpostavila potrebo po močnejšem povezovanju in sodelovanju z mladimi in mladinskimi organizacijami pri pripravi ukrepov za zaposlovanje mladih. Sodelovanje že obstaja, želimo pa si, da ministrstva in uradniki mladih ne bi le poslušali, ampak bi nas tudi bolje slišali in v večji meri upoštevali.

Naslednje srečanje evropskih voditeljev na temo zaposlovanja mladih bo aprila 2014 v Rimu. Na Mladinskem svetu Slovenije bomo do aprila budno spremljali razvoj dogodkov na evropski in nacionalni ravni, ter vseskozi zahtevali konkretnejše pristope in odgovore na naše pobude.


Mladinski svet Slovenije

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net