TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
obvestilo za NVO
27.11.2013, Stare mestne elektrarne, Sindikalna dvorana, Slomškova ulica 18.


Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
25. november 2013
št. 47/13
title
INOVATIVNI ARGUMENTI PRAVOSODNEGA MINISTRSTVA ZA IGNORANCO JAVNOSTI
Upoštevanje pravil o sodelovanju javnosti pri pripravi predpisov je za vsako vlado trd oreh. Pa ne samo za politike, po 4 letih so ta pravila še vedno problem tudi za velik del našega uradništva. Zato nas na CNVOS niti ne preseneča posebej, da naš Števec kršitev Resolucije o normativni dejavnosti konstantno beleži njihovo vsaj 70% nespoštovanje. Ampak vsake toliko vseeno naletimo na kakšno še prav posebno cvetko.
Več »
Med podjetniki in nevladnimi organizacijami se vzpostavljajo pozitivne sinergije
V začetku novembra se je s predstavitvijo projektov in izbiro zmagovalca zaključil skupen projekt podjetij, nevladnih organizacij in oglaševalskih agencij »Šest tednov trženja poslanstva «, katerega namen je bil preseči miselnost, da so podjetja le vir neposrednih donacij in razširiti idejo trajnostnega sodelovanja nevladnega sektorja z gospodarstvom. Na zelo konkretni ravni. Prispevek o projektu, ki so ga pripravili novinarji RTV Slovenija za oddajo Prava ideja, si lahko pogledate na tej spletni povezavi .
Delavnica izpolnjevanja razpisne dokumentacije za razpis programa »Temeljne pravice in državljanstvo«
Objavljen je razpis Evropske Komisije za sofinanciranje mednarodnih projektov, ki prispevajo k doseganju ciljev programa "Temeljne pravice in državljanstvo". Na voljo je malo manj kot 11 milijonov EUR, prijavite lahko projekte v vrednosti nad 75.000 EUR.

CNVOS za prijavitelje na javni razpis organizira delavnico izpolnjevanja razpisne dokumentacije. Več informacij in prijava »
Pravna pomoč za DRUŠTVA, ZAVODE, USTANOVE, SOCIALNA PODJETJA
Nevladnim organizacijam po neprofitnih cenah nudimo specializirano pravno svetovanje ob vseh ključnih pravnih vprašanjih njihovega poslovanja - pomagamo pri ustanovitvi, pripravimo statut in pravilnike ali njihove spremembe, različne pogodbe, svetujemo pri delovnopravnih vprašanjih, pomagamo pri vlaganju pritožb na razpise in prilagodimo vaše interne akte, da ustrezajo kriterijem razpisov ali omogočajo pridobitev posebnega statusa. Več o pravni pomoči »
rounded
Neudobna debata: Dr. Alojz Ihan s sogovorniki o generacijskem apartheidu v Sloveniji
Trajnostna akademija Društva Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije -TRS in Zavod Bunker organizirata v sklopu Bunkerjevih debatnih večerov »Kaj pa drugi pravijo?« pogovor "Neudobna debata: Dr. Alojz Ihan s sogovorniki o generacijskem apartheidu v Sloveniji". Potekal bo v sredo, 27. novembra 2013, ob 18. uri, v prostorih Stare mestne elektrarne, Sindikalna dvorana, Slomškova ulica 18.
Več »
Odprt razpis za 5. edicijo Festivala migrantskega filma
Slovenska filantropija in Zavod Voluntariat med 12. in 20. junijem 2014 pripravljata že 5. edicijo Festivala migrantskega filma. Rok za prijavo je 15. januar 2014!
Več »
9. Slovenski kongres prostovoljstva: Gradimo skupnost za jutri
Slovenska fi lantropija vabi na 9. Slovenski kongres prostovoljstva »Gradimo skupnost za jutri«. Potekal bo 5. in 6. decembra 2013 v hotelu Diana na Slovenski ul. 52 v Murski Soboti.
Več »
Javno posvetovanje o morski biotehnologiji
Evropska komisija je začela javno posvetovanje o morski biotehnologiji.
Več »
Prelomno poročilo: 90 podjetij odgovornih za dve tretjini globalnega segrevanja
Devetdeset podjetij, ki profitira s proizvodnjo umazane energije, pospešuje svetovno podnebno krizo, ugotavlja novo poročilo Climate Accountability Institute-a.
Več »
Pismo slovenskih nevladnih organizacij predstavnikoma Slovenije pri EBRD
V tednu, ki je za nami, je 12 slovenskih nevladnih organizacij na predstavnika Slovenije pri Evropski banki za obnovo in razvoj, g. Jean-Louisa Sixa, in njegovo namestnico, go. Ireno Sodin, naslovilo pismo, v katerem se odzivajo na neformalno informacijo, da je Slovenija ena redkih držav, ki podpira nadaljno podporo projektom izrabe premoga s strani EBRD.
Več »
Odprto pismo ministru Židanu o biogorivih
Okoljske in razvojne organizacije so ponovno pisale ministru za kmetijstvo in okolje, mag. Dejanu Židanu, o zgrešeni EU politiki o biogorivih in ga pozvali, da Slovenija zavzame bolj ambiciozna stališča.
Več »
Zaključni dogodek projekta Slovenija znižuje CO2: znanstvena spoznanja, dobre prakse in odzivi politike
Umanotera vabi na zaključni dogodek projekta Slovenija znižuje CO2: znanstvena spoznanja, dobre prakse in odzivi politike. Potekal bo v torek, 26. novembra 2013, ob 10h, v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana.
Več »
Okrogla miza "Prehranska varnost je globalni in slovenski izziv"
Društvo agrarnih ekonomistov Slovenije vabi v torek, 26. novembra 2013, ob 10.00 uri, na razpravo "Prehranska varnost je globalni in slovenski izziv". Potekala bo v Viteški dvorani Oddelka za zootehniko Biotehniške fakultete, Groblje 3, Domžale.
Več »
Seminar: Biooglje in energetska izraba biomase
Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj vabi na seminar "Biooglje in energetska izraba biomase". Potekal bo 26. novembra 2013 v Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor.
Več »
Poziv NVO s področja socialnega varstva
Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto vabi nevladne organizacije s področja socialnega varstva, ki v statistični regiji JV Slovenija izvajajo svojo dejavnost, k sodelovanju v postopku izbora predstavnikov NVO v regijsko koordinacijsko skupino za pripravo izvedbenega načrta na področju socialnega varstva v regiji JV Slovenija. Rok za prijavo je 29. november 2013 do 16. ure!
Več »
Seznam kandidatov za predstavnike nevladnih organizacij s področja socialnega varstva (Podravje)
Zavod PIP je sporočil imena kandidatov, ki bodo sodelovali v postopku izbora predstavnikov nevladnih organizacij iz Podravja v regijsko koordinacijsko skupino za oblikovanje regionalnih izvedbenih načrtov na področju socialnega varstva v podravski regiji.
Več »
Amnesty International Slovenije ima 25 let
Amnesty International Slovenije praznuje letos 25. obletnico delovanja. Ustanovljeni so bili na dan človekovih pravic, 10. decembra 1988, v Prešernovem gledališču Kranj.
Več »
Kampanja "YourRights.Now"
AEGEE-Europe, Evropski študentski forum, skupaj z drugimi mladinskimi organizacijami iz vse Evrope organizira kampanjo YourRights.Now, ki poziva k pravnemu okvirju za mlade v Svetu Evrope.
Več »
Kakovostne zaposlitve za mlade
Evropski mladinski forum je objavil novo publikacijo o kakovosti zaposlitev. Ta analizira, do katere mere so mladi vključeni v začasne zaposlitve, zaposlitve za skrajšani delovni čas, pripravništva in vajeništva ter drugo in ocenjuje, kakšen vpliv imajo te možnosti na njihovo zaposlitveno varnost.
Več »
Poziv k sodelovanju mladih prostovoljcev v letu 2014
Slovenska nacionalna komisija za UNESCO (Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo) poziva mlade prostovoljce k sodelovanju v svojem uradu v letu 2014. Ciljna skupina so mladi od 18. do 30. leta starosti. Rok za prijavo je 13. december 2013!
Več »
GLEN 2014 - Poziv mladim v cikel neformalnega globalnega učenja z izkušnjo prostovoljstva v tujini
Zavod Voluntariat vabi mlade med 21. in 30. letom k sodelovanju v aktivnostih globalnega učenja z izkušnjo 3-mesečne prostovoljske prakse v Gani, Beninu ali Indiji. Rok za prijavo je 15. januar 2014!
Več »
Opolnomočenje mladih bo osrednja tema naslednja cikla strukturiranega dialoga
Znana je osrednja tema četrtega cikla strukturiranega dialoga, ki se bo odvijal v času predsedovanja EU držav Italije, Latvije in Luksemburga, sporoča MSS. Izbrana tema je opolnomočenje mladih (Youth Empowerment).
Več »
Cikel seminarjev "Priprava mladih na trg dela"
Društvo Pomlad organizira v novembru in decembru cikel seminarjev "Priprava mladih na trg dela", ki je namenjen mladim in študentom, ki vstopajo v različne oblike zaposlitev. Namen seminarjev je mladim posredovati pomembne in koristne informacije s področja trga dela, pa naj bo to študentsko delo, delo po avtorski ali podjemni pogodbi, redna zaposlitev ali pa samostojna podjetniška pot.
Več »
Kaj storiti ob izgubi zaposlitve?
Sindikat Mladi plus v sodelovanju z Info ŠKUC in hišo Srce pripravlja cikel predavanj, namenjenih mladim. V ponedeljek, 25. 11. 2013, ob 18.00, bo potekalo četrto predavanje z naslovom "Kaj storiti ob izgubi zaposlitve". Predavanje bo vodila Dalia Cerovšek, univ. dipl. prav., sekretarka Sindikata Mladi plus.
Več »
Cikel delavnic ˝Prtljaga iz otroštva˝
Srce - Hiša rešitev za mlade bo izvedla nov cikel 5-ih delavnic ˝Prtljaga iz otroštva˝. Cikel delavnic je namenjen vsem, ki jih zanima razvoj človeka ter raziskovanje njih samih. Kotizacija!
Več »
Evropski parlament potrdil večletni finančni okvir Evropske unije za obdobje 2014-2020
Evropski parlament je potrdil večletni finančni okvir Evropske unije za obdobje 2014-2020. S tem se je končalo dve leti in pol dolgo obdobje intenzivnih pogajanj. Komisija je svoj predlog predložila konec junija 2011. V prihodnjih tednih morajo finančni okvir EU potrditi še države članice.
Več »
EP potrdil novi program EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020
Evropski parlament je potrdil nov program EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020. Gre za največji EU raziskovalni program do sedaj, ki je tudi eden največjih javno financiranih programov po svetu.
Več »
EP je podprl zakonodajni predlog za izboljšanje zastopanosti obeh spolov v upravah evropskih podjetij
Evropski parlament je v sredo, 20. novembra 2013, s prepričljivo večino (459 glasov za, 148 proti in 81 vzdržanih) podprl zakonodajni predlog Evropske komisije za izboljšanje zastopanosti obeh spolov v upravah evropskih podjetij. Predlog direktive morajo zdaj potrditi še države članice, zastopane v Svetu EU.
Več »
“Vaš in naš prispevek k preprečevanju nasilja”
Zavod Emma, center za pomoč žrtvam nasilja, vabi na javno tribuno z naslovom “Vaš in naš prispevek k preprečevanju nasilja”. Javni tribuni bo sledila projekcija umetniško dokumentarnega filma “Moje lepe noge”, ki na specifičen način obravnava problematiko nasilja nad ženskami. Javna tribuna bo potekala 28. 11. 2013 ob 12h v Kulturnem domu Krško.
Več »
Vabilo na predavanje "Osnovne zakonitosti nasilja nad ženskami in otroki - delo z žrtvami"
Društvo Vizija organizira predavanje »Osnovne zakonitosti nasilja v družini in delo z žrtvami.« Potekalo bo v torek, 26. novembra 2013, od 10. do 12. ure, v pritličnih prostorih Društva distrofikov, Linhartova 1, Ljubljana. Predavali bosta Maja Plaz predsednica Društva SOS telefon in Dalida Horvat vodja programa SOS telefon.
Več »
Srčna pot Becel po Golovcu
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vabi v torek, 3. decembra 2013, ob 14. uri, na Srčno pot Becel po Golovcu.
Več »
footer-top
November 2013
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net