TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
INTEGRALNI TURISTIČNI PRODUKT BIOTERME
Mala Nedelja

INTEGRALNI TURISTIČNI PRODUKT BIOTERME

Mala Nedelja je slabo razvito in demografsko ogroženo območje na zahodnem obrobju mestne občine Ljutomer, ki pa ima s termalno vodo posebnih značilnosti (za kožne, revmatične, prebavne in druge težave, hkrati pa bi naj bila to edina termalna pitna voda v Evropi - ta podatek je ustno izročilo in je nepreverjen) izjemne možnosti za celostni razvoj območja v smeri turizma.

Turizem je pomembna poslovna priložnost za naše kraje. Tu je poleg termalne vode (odkrita leta 1953 na globini 2.273m s temperaturo na izvoru 43ºC, v kopališke namene se uporablja od leta 1973, po mineralni sestavi je uvrščena med natrijevo hidrokarbonatno vodo, po svoji Ph vrednosti pa med lužnate vode in ima glede na omenjeno izredno redko karakteristiko in je odlična pri odpravljanju želodčnih, lokomotornih, ginekoloških, revmatskih in rekovalescentnih težav, blagodejno pa vpliva tudi na kožo), vrsta naravnih (hribi na vzhodnih straneh posajeni pretežno z vinsko trto, na zahodni strani z gozdovi, vse v tipični slovenjegoriški podobi in v večini s poseljenostjo na vrhovih hribov, dolinice med hribi z malimi vodotoki, večja med njimi sta potok Bukovnica in Turja) in kulturno-zgodovinskihznamenitosti. Prideluje se izvrstno vino, poznana je dobra domača kulinarika, možen je razvoj turizma na kmetijah. To območje je bogato z etnološko dediščino (šege in navade). Z vsemi naštetimi danostmi, ki pa jih je zagotovo še več, so dane vse možnosti za postopen, celovit razvoj kraja v pravo turistično destinacijo s čimer se nadoknadi zamujeno in popelje območje Male Nedelje z okolico v nove razvojne tokove ter v prehod iz nerazvitega v razvito in poznano turistično destinacijo. Tega dejstva oz. vseh teh danosti se zelo dobro zavedamo mi, v podjetju Segrap. Imamo veliko idej in ambiciozne načrte. Nekatere smo že začeli uresničevati oz jih že nekaj časa uresničujemo. Naš zunanji bazenski kompleks Bioterme Mala Nedelja že kar nekaj časa razveseljuje naše kopalce (9 zunanjih bazenov, 1400 m² vodnih površin, temperatura kopalne vode med 27°C in 38°C, razni vodni efekti in bogata izvenbazenska ponudba). Začeli smo z izgradnjo pokritega bazenskega kompleksa, ki bo omogočal celoletno kopalno sezono v Biotermah.

Ker pa vemo, da je turizem zelo kompleksna dejavnost, s katero so povezani tako turistični ponudniki kot tudi vsi ostali, navsezadnje tudi lokalno prebivalstvo, bomo Bioterme razvijali v tej smeri. Povezovali se bomo z vsemi zainteresiranimi, kajti le povezani in združeni bomo lahko oblikovali zanimivo, pestro, tudi kakovostno turistično ponudbo kakršno pričakujejo sodobni turisti.

Rada bi vam predstavila krovni projekt s katerim bomo sodelovali tudi v Regionalnem razvojnem programu Pomurje 2007-2013. Gre za projekt TURISTIČNA DESTINACIJA BIOTERME. To je povezovalni projekt, katerega namen je oblikovanje integralnega turističnega produkta s skupno blagovno znamko BIOTERME Mala Nedelja, ki bo omogočal:

  • povezovanje partnerjev v okviru turistične destinacije Bioterme
  • skupno promocijo in trženje (splet, sejmi, promocijski material…)
  • načrtovanje in izgradnjo nastanitvenih turističnih objektov (hotel, apartmajska naselja, kamp…)
  • iskanje dodatne termalne vode in iskanje možnosti za njeno širšo izkoriščanje
  • spodbujanje trajnostnega razvoja v smislu:

    • STIMULIRANJA DOMAČE EKO-PRIDELAVE (PO NJEJ BODO POVPRAŠEVALI NOVI IN OBSTOJEČI TURISTIČNO NASTANITVENI PONUDNIKI)
    • STIMULIRANJE RABE EKO MATERIALOV V GRADBENIŠTVU
    • SKRBI ZA VAROVANJE OKOLJA IN KONTROLIRANO RAVNANJE Z ODPADKI

  • pestrost, raznolikost ponudbe v smislu nastajanja novih, dodatnih oblik povezane ponudbe.

Podjetje Segrap d.o.o. kot nosilec čez regionalnega in mednarodnega povezovanja, ki je hkrati tudi lastnik in upravljalec Bioterm v Mali Nedelji se zaveda, da bo moč uspešno in celovito zagnati idejo o integralnem turističnem proizvodu BIOTERME Mala Nedelja le v sodelovanju in povezovanju.

Projekt je sestavljen iz skupnih krovnih in individualnih podprojektov.

SKUPNI KROVNI PODPROJEKTI:

- oblikovanje skupne blagovne znamke ITP Mala Nedelja, ki bo zagotavljala odjemalcem minimalno kakovostno raven vseh proizvodov in storitev, ki se bodo vključili v ta projekt

- načrtovanje in oblikovanje enega izmed večih apartmajskih naselij, ki bodo energijsko varčna - zasnova apartmajskih hiš (razvoj energetsko varčne hiše za sistematično okolju prijazno gradnjo apartmajev v sklopu projekta Bioterme Mala Nedelja).

INDIVIDUALNI PODPROJEKTI:

  • izvedba dodatnih vrtin in dodatnih raziskav termalne vode - Segrap d.o.o. (povečanje kapacitete virov termalne vode za zadovoljevanje potreb načrtovanega bazenskega kompleksa. Potrditev trditev, da je termalna voda v Biotermah pitna in zdravilna ter v tem smislu tudi temelj potencialne diverzifikacije)
  • turistično bioapartmajsko naselje - Segrap d.o.o. (splošni cilj projekta je večfazna izgradnja posebnega apartmajskega naselja na osnovi razvitih turističnih bivalnikov - energetsko optimalna gradnja in uporaba sonaravnih materialov)
  • širitev bazenskega kompleksa s pokritim bazenom in dodatno ponudbo - Segrap d.o.o. (izgradnja prvega pokritega bazena v Biotermah, s čimer se postavljajo temelji celoletnega obratovanja kompleksa term. Hkrati ta projekt omogoča vzajemno uresničevanje drugih komplementarnih projektov v okviru podjetja Segrap in drugih subjektov vključenih v krovni projekt Bioterme Mala Nedelja)
  • izgradnja hotela v Biotermah - Segrap d.o.o. (izgradnja prvega hotela v ožjem notranjem kompleksu Bioterm v Mali Nedelji. Hotel, ki se bo v svoji zasnovi od začetka potegoval za pridobitev eko znaka bo predvidoma imel 60 sob, 180 ležišč, 120 sedežev v gostinskem delu, konferenčno dvorano, lepotni salon…)
  • izgradnja kampa v Biotermah - Segrap d.o.o. (14 mest za šotorjenje, 50 mest za prikolice in avtodome)
  • Sarina počitniška hiša z apartmajskim naseljem - Sara Rajh iz Ljutomera (vzpostavitev nove oblike neformalnega izobraževanja tujih jezikov - jezikovne počitnice, povezovanje z drugimi ponudniki na turistični destinaciji Bioterme, dvig zavesti o vlogi in pomenu narave in njene dediščine, zdravja in zdravega načina življenja, ozaveščanje o pomenu varstva okolja…)
  • Hotel Mord Mala Nedelja - Mord Zvonko s.p. iz Noršincev pri Ljutomeru (povečanje nastanitvenih zmogljivosti v okviru Bioterm Mala Nedelja, povečanje atraktivnosti turistične ponudbe v nastajajočem širšem kompleksu Bioterm, ustvarjanje novih delovnih mest, posredni prispevek h krepitvi drobne obrti in dopolnilnih dejavnosti na okoliških kmetijah)
  • Povečanje kapacitet in širitev ponudbe turistične kmetije »Med Jelšami« z apartmajskim naseljem in kampom - Branka Križan (dodatna ponudba kampa za avtodome, ureditev športnega parka, razširitev obstoječih nastanitvenih kapacitet in izgradnja lastnega majhnega apartmajskega naselja)
  • Jahalna šola - Rostaher Mihael in Jelka (vzpostavitev pogojev za lastno jahalno šolo in storitve ponujati v turistične namene v okviru projekta Bioterme Mala Nedelja).

Predvidevamo pa, da se bo v proces oblikovanja turistične ponudbe v Biotermah Mala Nedelja vključevalo še več zainteresiranih subjektov, ki bodo v tem projektu videli svojo poslovno priložnost.

Glede na grajeno strukturo in tipiko tega področja ter zanimivo turistično ponudbo termalnega kopališča bomo gradili oz. gradimo idejo na domači razpoznavni arhitekturni krajini in naravnih danostih. Tako se poskušamo izogniti velikim neprijaznim objektom in njihovim gabaritom, ki bi kazili krajino in jih poskušamo vključiti v razgiban gričevnat teren, preostalo pozidavo pa nadaljevati po tipičnem vzorcu obcestne pozidave. Zanimivost in kvaliteto turistične ponudbe bomo poskušali doseči z modelom razpršene turistične ponudbe term, kjer lahko posamezni ponudnik-investitor ponuja svojo specialno dejavnost kot npr. hiša s kmečko savno, domača restavracija s prenočitvijo, bio počitniško naselje, ekološko ozaveščeno počitnikovanje…

Razpršena ponudba pa bo le vsebinsko razpršena. Prostorsko se turistični kompleksi navezujejo drug na drugega in so medsebojno povezani s sprehajalnimi in drugimi potmi. Centralne bazenske površine v dolini morajo biti dostopne za vse ostale turistične ponudnike. Turistu je tako omogočeno neomejeno gibanje v celotnem turističnem kompleksu oz. celotnem področju Male Nedelje na katerem lahko izbira med različnimi ponudniki.

Mi v podjetju Segrap smo turizem na področju Male Nedelje prepoznali kot pomembno poslovno priložnost. Turizem bomo razvijali na podlagi pozitivnih odzivov naših gostov, ki vedno bolj množično obiskujejo naše kopališče Bioterme Mala Nedelja. Turizem bomo oblikovali skupaj z vsemi zainteresiranimi subjekti s področja Male Nedelje in tudi širše. S turizmom bomo gradili mostove (takšna je tudi tema letošnjega festivala Turizmu pomaga lastna glava). Zavedamo se, da le združeni in povezani lahko oblikujemo pestro, zanimivo in trudili se bomo tudi kakovostno ponudbo, ki bo lahko konkurirala na vedno bolj zahtevnem turističnem trgu in bo zadovoljila vedno bolj zahtevnega gosta.

Ponudniki turističnih storitev na področju Male Nedelje verjamemo v uspešnost zastavljenih ciljev. Le skupaj bomo to našo pokrajino lahko naredili prepoznavno in obiskovalcem ter domačinom prijazno.

Ljutomer, 3. januar 2007

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net