TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
PODPRIMO MLADINO KINA !
Dravograd

Podprimo mladino kina!


Skupina mladih, ki deluje na področju alternativne kulture, je pred več kot tremi leti od tamkajšnje občine vzela v najem star zapuščen kino. Pred tremi tedni pa je občinski svet sprejel sklep, da kino ni primeren za vaje glasbenih skupin in odločil, da je potrebno kino izprazniti.

V tem prostoru so prostor za druženje, svoje dejavnosti in kulturno in družbeno ustvarjalnost našli številni mladi in nekatere glasbene skupine. V prostoru so poleg drugih aktivnosti (infoshop, indor skate park, snemalni studio) uspešno organizirali tudi koncerte skupin iz Slovenije in tujine. Prostor je ves čas deloval po neprofitnih in "naredi sam" principih, uporabniki pa od občine nikoli niso zahtevali denarne ali kakšne druge pomoči.

Kino je edini prostor v regiji, kjer je možna neprofitna in alternativna kulturna produkcija in delovanje. Zato bi zaprtje prostora pomenilo veliko izgubo za kulturno sceno in družbo ter posledično uničilo pogoje za izpolnjevanje potencialov koroške mladine. Jasno pa je, da občini projekti, ki ne prinašajo denarja niso v interesu, pa čeprav gre za projekte, ki so nujno potrebni za normalno družbeno življenje in mlade.

Zaradi teh razlogov so se uporabniki prostora odločili, da s protestom zahtevajo opustitev občinskega sklepa in zagotovitev pogojev za normalno in nadaljnjo uporabo kina v iste namene. Ker občina kljub pozivom nima posluha za komunikacijo z mladimi, so se slednji zaprli v kino in bodo tam vztrajali do razrežitve problema. Zahtevajo novo najemno pogodbo in pogovor z odgovornimi, sicer za petek, 1. februarja 2008, napovedujejo protestni zbor in koncert. Če tudi to ne bo zaleglo, se bosta dva podala v gladovno stavko pred občinsko zgradbo.

Za take ukrepe so se odločili zaradi dejstva, da občinski veljaki niso pripravljeni prisluhniti problemom mladih ter zato, ker so vsakič ignorirali pozive v zagotovitev takega prostora v Dravogradu.

Zadnji napad na Kino v Dravogradu je samo eden v nizu napadov na neprofitne socialno kulturne prostore mladih v Sloveniji. Pred časom so uporabniki morali zapustiti Ideal skvot v Novi gorici, s problemi pa se redno soočajo tudi največji in najstarejši prostori takšnega kova, kot sta Metelkova v Ljubljani in Izbruhov bazen v Kranju. Zato je potrebno danes stopiti skupaj, obraniti Kino v Dravogradu in se posvetiti borbi za ohranitev obstoječih in izgradnjo novih alternativno kulturnih in družbenih prostorov za mlade po celi Sloveniji.

Pridružite se protestu pred Kinom v Dravogradu, ki bo potekal v petek, 1. februarja 2008. Zbor vseh, ki so za kino pripravljeni kaj narediti, je ob 17h pred Kinom v Dravogradu.

Tam se bo v znak protesta zabarikadirala cesta do kina, kjer bo protest potekal do prihoda policije. Potem bo v zaprtem kinu potekal protestni koncert. "Kino ni samo stavba, ampak je naš način upora proti idiotskemu svetu - del sveta katerega nismo in nočemo biti. HOČEMO KINO, NE GOSTILNE!"

Prav tako lahko podprete prizadevanja mladine kina in celotne alternativno kulturne scene tako, da pošljete protestno pismo oziroma pismo podpore za kino na naslednje naslove:

Občina Dravograd
Trg 4. julija 7

2370 Dravograd
Slovenija

Mitja Gostenènik
Libeli¹ka gora 45
2372 Libelièe
Slovenija

obcina@dravograd.si
mico_cartman@hotmail.com
spuhlja@gmail.com
klemen.pravdic@gmail.com
rokkupljen@gmail.com

Vir: http://novice-infoshop.blogspot.com/2008/01/novice-300108.html

MLADINSKI SVET LJUTOMER in MLADINSKI CENTER PRLEKIJE se v celoti pridružuje povsem opravičenemu ogorčenju mladih iz Dravograda in apelira na OBČINO DRAVOGRAD, da zadevo po primeru pozitivnih praks po Sloveniji ( Ptuj, Murska Sobota, Ljutomer, Maribor...) in EU v obojestransko zadovoljstvo nemudoma pozitivno reši ! MLADINA JE NAMREČ NAŠA PRIHODNOST, ne uničujmo te prihodnosti danes !!!

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net