TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
140.obletnica I. Slovenskega tabora
Ljutomer

Vloga za donatorstvo ob 140 - letnici 1. slovenskega tabora - prvega množičnega narodnopolitičnega zborovanja v Ljutomeru - temelja slovenske suverenosti.

V Ljutomeru, v kraju prvega slovenskega tabora, prvega množičnega narodnopolitičnega zborovanja, ki je leta 1868 združil Slovence, odprl pot taborskemu gibanju in dal prepoznavnost Slovencem v Avstro-Ogrski monarhiji, pripravljamo prihodnje leto obeležitev enega najbolj prepoznavnih dogodkov iz zgodovine slovenskega naroda - 140 - obletnica slovenska tabora.

Ob proslavi načrtujemo povabilo političnih predstavnikov republike Slovenije in predstavnike občin, kjer so se odvijali slovenski tabori, med leti 1868- 1871. Prav tako bomo ob tej priložnosti povabili tudi predstavnike pobratenih in partnerskih mest iz tujine. Osrednja prireditev z bogatim kulturnim programom bo v soboto 9. avgusta 2008. V navezavi s tem jubilejem se bodo v Občini Ljutomer vršile še mnoge spremljajoče prireditve, skozi vse leto 2008.

V skladu z okvirnim finančnim načrtom znaša celotna vrednost projekta 50.000,00 EUR. Pričakujemo, da bomo iz naslova planiranega vira sofinanciranja donatorjev in sponzorjev zbrali 50% potrebnih sredstev za realizacijo načrtovanega programa. Preostali del potrebnih sredstev bomo zagotovili v občinskem proračunu za leto 2008 in iskali dodatne možnosti sofinanciranja preko javnih razpisov pristojnih ministrstev.

Glede na zastavljeni program aktivnosti so v letu 2008 predvideni naslednji odhodki:

  • Razglasitev »Leta 1. slovenskega tabora« ( celostna grafična podoba - stroški izdelave logotipa, tiska promocijskega materiala, pisarniškega materiala z izbranim logotipom in izdaje publikacij, brošur, zbornika)
  • Organizacija in izvedba simpozija, strokovnega posveta zgodovinarjev in družboslovcev
  • Izdaja Taborske razglednice
  • Izdelava Taborskega znaka
  • Priprava razstave
  • Izdelava priložnostnega poštnega žiga
  • Izdelava priložnostne poštne znamke
  • Izdelava vinskega polnjenja z etiketo 140-obletnice
  • Organizacija in izvedba osrednje slovesnosti ob 140. obletnici tabora - Vseslovenskega shoda ( stroški izdelave in podelitve plakete 1. slovenskega tabora in drugih priznanj občine Ljutomer, programa in organizacije osrednje proslave, udeležbe političnih predstavnikov Republike Slovenije in gostov iz pobratenih mest, stroški spremljajočih prireditev in aktivnosti ter stroški medijske pokritosti.

Občina Ljutomer bi želela ta pomemben zgodovinski jubilej, ki predstavlja obdobje rojevanja slovenske državotvornosti in samozavedanja naroda, ter boja za narodne pravice, obeležiti na primerni ravni. Mesto Ljutomer in Prlekija morata biti ob tem dogodku medijsko zastopana in odmevna tudi v širšem slovenskem prostoru.

Sredstva občinskega proračuna in morebitna sredstva ministrstev ne zadostujejo za pokrivanje stroškov, ki bodo nastali pri pripravi teh slovesnosti. Menimo, da bo ta pomembna obletnica močno vplivala na promocijo celotne Prlekije, zato prosimo, da nam pomagate pri izpeljavi zastavljenih ciljev in nam v skladu z vašimi možnostmi namenite finančna sredstva.

V primeru, da se boste odločili za sodelovanje, se bomo dogovorili na kak način bi želeli, da se promovira vaše podjetje in dejavnost, ki jo opravljate. Prosimo vas, da nas o vaši odločitvi glede sodelovanja pisno obvestite.

Zahvaljujemo se vam za vaš prispevek in sodelovanje ter vas lepo pozdravljamo.

Franc JURŠA

župan

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net