TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Izštekani!
14.03.2008, Ljubljana

Pozdravljeni! V nadaljevanju in v priponki je info o prihajajoči oddaji IZŠTEKANI na Radiu Slovenija. Če vas napoved vznemiri, posredujte to vznemirjenje naprej. Če ne, se ne vznemirjajte preveč :). Pripet je logotip oddaje. Če želite prejeti tudi fotografije, dokument v obliki letaka oziroma lepaka ali najavni spot za oddajo v obliki mp3, sporočite. SODELAVCI RADIA SLOVENIJA! Najavni spot za oddajo je shranjen v sistemu DALET pod številko S22490. Po presoji ga lahko predvajate kadarkoli v tednu pred oddajo, od sobote do petka. Če tole ni prišlo na povsem pravi naslov in imate boljši predlog ali če imate kakršnokoli drugačno pripombo, ne odlašajte - oglasite se na jure.longyka@kiss.si ! Najlepša hvala za pozornost in srečno.
Jure Longyka *************************************************************

RADIO SLOVENIJA, 2. program - Val 202, petek, 14.3.2008 ob 22.25

IZŠTEKANI TRKAJ

»Dnar ni sveta vladar, sam zihr ma večinski delež.« (Uči knjigu sine) »Nikoli ne pozabi, kdo si bil, kje si bil, s kom si bil. Spomn se, pa boš odkril, kam si namenjen in kakšen je tvoj cilj.« (Prvič) »Prej bli skupi k familija, zdej smo bolj narazen k zobje od Ronaldinha.« (Ni več tko) »Lej, kako nas hvaljo. In jutr tulil bodo spet obratno. Zato nasmeške in žaljivke dam v isto škatlo.« (Dotakn se neba) »Mi smo generacija brez vojne in suše. Edina vojna so kompleksi, edina suša znotraj naše duše.« (Trolejbus)

Hodec. Študent teologije. Rimoklepač. Ljubljančan iz Savskega naselja. TV voditelj. MC. Freestyler. Raper. Petindvajsetletni TRKAJ vse to dela z občutkom. S svojstvenim simpatičnim pečatom, ki spravlja v gibanje, razorožuje jezo ter združuje generacije. Trkaj preprosto ima ta dar. In ta čar.

Njegov prvenec »V času enga diha« je nastal leta 2004 kot nagrada za zmago na slovenskem prvenstvu v freestylu - ki si jo je Trkaj deli s hitrojezičnim N'Tokom. Tako smo namesto enega dobili dva rap albuma. Trkajev je izstopal po neverjetno muzikalični, bogati in energični glasbeni podlagi, ki je njegove rime na mah ponesla na radijske valove, njega pa na male zaslone, v vrvež estrade in na dobrodelne prireditve. Je pri tem izgubil glavo? Ne. Postal je eden najbolj popularnih slovenskih raperjev - in ostal zvest.

Decembra 2006 so Izštekani gostili sedem vrhunskih slovenskih MCjev. Zbrali so bend, izbrali repertoar in priredili nepozabno predstavo slovenskega hip hopa, izvedenega z živo glasbeno podlago. Za mnoge med MCji je bilo prvič, da so nastopili z bendom pred občinstvom. Tudi za Trkaja. Ob zaključku oddaje je voditelj Jure Longyka izrekel javno obljubo: »Ko boste sestavili bend in z njim izvajali svoj program, so vsakemu od vas vrata Izštekanih odprta!«

Leto zatem je Trkaj izdal drugo ploščo »Rapostol«. In jo že na predstavitvi pospremil z zavidljivo zasedbo glasbenikov. Od tod do Izštekanih je bil le še korak. Majhen, a pomemben! Trkaj prihaja v studio 14 Radia Slovenija s še bolj živo, še bolj dovršeno in vsaj delno izštekano različico svoje muzike. Muzike, v kateri ne manjka izposojenih zvokov, tudi iz bogate zgodovine slovenske popularne glasbe. Kako jih bodo Trkaj in pajdaši izvedli v živo? Odkrijte v tokratnih Izštekanih, v petek 14. marca 2008 ob 22.25 na frekvencah Vala 202!

Še namigi za naprej: 4. aprila Izštekani gostijo postkantavtorski dvojec Demeter, sestavljen iz nekdanjih članov Racije. 25. aprila pa bosanskega pesnika in rokerja Damirja Avdića.

Povezave: www.trkaj.si , www.rtvslo.si/val202 , www.poglej.si/izstekani

Vljudno prosimo, da vest o dogodku širite naprej. Dodatne informacije dobite na jure.longyka@kiss.si , grega.peterka@rtvslo.si ali po telefonu 041-675-416 (Grega Peterka) oziroma 01/256-38-32 (Jure Longyka). Če želite oddaji prisostvovati in poročati svojemu občinstvu iz zakulisja, ste dobrodošli, vendar se prosim prej akreditirajte pri Gregu.

Najlepša hvala in veliko uspeha, Jure Longyka



No virus found in this incoming message.
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net