TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Banka turističnih priložnosti
Slovenija

Slovenska turistična organizacija obvešča:

Spoštovani,

Pošiljamo vam dve novici o Banki turističnih priložnosti Slovenije: vabilo k sodelovanju v BTPS borzi znanja in poročilo o prejemnikih sredstev v višin 20.000 EUR pologa ep07052101-mok

BTPS BORZA ZNANJA

Osnovna naloga projekta Banka turističnih priložnosti Slovenija je pospeševanje nadzorovanega pretoka informacij o perspektivnih idejah z namenom, da se srečajo pravi ljudje in prava sredstva za uresničitev teh idej v slovenskem turističnem prostoru.

Uporabniki (komitenti) lahko vlagajo idejne in energijske pologe za uresničevanje prijavljenih idej. Od ustanovitve je BTPS prejela blizu 100 pologov in na spletu zabeležila preko 6.000 obiskov ter 19.000 ogledanih strani, objavljeno pa je tudi prek 100 BTPS novic o temah, povezanih z inovativnostjo v turizmu (BTPS.iN.novice) ter 20 raziskav na BTPS.iN.znanje, portalu za izmenjavo izsledkov turističnih raziskav.

V
BTPS borzo znanja vabimo tudi vas! Dobrodošli ste vsi, ki znanje s področja turizma iščete (>>objavljamo, kakšne raziskave ali informacije potrebujete) in dobrodošli ste vsi, ki tovrstno znanje (brez)plačno ponujate (>>objavljamo vaše vire).


RAZDELJENIH 20.000 EUR pologa ep07052101-mok

Mestna občina Koper je maja lani na spletnih straneh BTPS objavila energijski polog ep07052101-mok , na podlagi katerega je v sodelovanju z BTPS in Univerzitetnim inkubatorjem Primorske izvedla javni razpis za sofinanciranje uvajanja novosti turistične ponudbe v vrednosti 20.000 EUR. Komisija je izbrala tri inovativne ideje, ki so bile vsebinsko najbolj izvedljive, realne in domiselne in katere bo MOK v prihodnje tudi sofinancirala.

Predstavljamo vam prejemnike sredstev:

Turistično razvojna agencija Autentica

Turistična agencija je specializirana za območje slovenske Istre. Agencija bi po zgledu specializiranih turističnih agencij iz pokrajine Chianti v italijanski pokrajini Toscana razvijala in tržila aranžmaje, ki bi zagotavljali avtentično doživetje (istrskih) mest in vasi.

Večina aranžmajev bo z vsebinskega vidika edinstvenih in bodo pomenili nadgradnjo enega do dveh podobnih aranžmajev, ki se trenutno pojavljajo na trgu. Poleg tega bo imel potencialni povpraševalec za konkretno območje na izbiro več programov, ki bodo tematsko prilagojeni različnim tržnim segmentom.

Rezerviraj.si

Pogrškem načelu Vsakemu svoje (Suum cuique), se bo na portalu Rezerviraj.si našlo za vsakogar nekaj. Oseba, ki bo želela preživeti dopustovanje v Mestni občini Koper, bo na portalu Rezerviraj.si imela na voljo spletni formular, ki bo vseboval dovršeno in pestro ponudbo. Tako se bo potencialni turist sam odločil za aktivnosti, ki jih želi vključiti v svoj dopust. Portal bo orodje za sestavljanje lastne - individualne turistične ponudbe. Ko bo turist določil potek svojega dopustovanja, izbral aktivnosti in izrazil morebitne posebne želje, bo ekipa Rezerviraj.si poskrbela za realizacijo želja povsem individualnega dopusta.

V svoji turistični ponudbi bodo velik poudarek namenili tradicionalnosti. Kot prvi na tržišču bodo ponujali aktivno vključitev v avtohtone dejavnosti.

Multimedijski center Pina

Mestna občina Koper in Multimedijski center Pina pripravljata nadgradnjo turistične ponudbe v mestni občini Koper. Vzpostavili bodo časovno omejeni brezplačni brezžični dostop do svetovnega spleta z dodanimi vsebinami za koprske turiste, občane in študente, ki bo uporabnikom omogočal dostop do medmrežja iz poljubne lokacije na prostem. Pokrili bodo celotno Pristaniško ulico, mestno plažo, potniški terminal in Titov trg. Uporabniki s prenosnim računalnikom se bodo iz teh območij na zelo preprost način povezali na medmrežje in brskali po internetu.

Cilj projekta je obogatiti koprsko turistično ponudbo z brezžičnim omrežjem za dostop do svetovnega spleta v mestnem jedru in tako povečati prepoznavnost Kopra kot prijazno turistično destinacijo. S to storitvijo se bo Koper približal drugim evropskim mestom, ki tako storitev že ponujajo.

Več informacij je na voljo na spletnem mestu:

http://www.slovenia.info/?ps_btps=0&lng=1


Katja Turk
telefon: 01 589 18 67
e-naslov: katja.turk@slovenia.info

za
Livija Kovač Konstantinovič
Vodja tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi v Sloveniji
Oddelek za promocijo


Slovenska turistična organizacija
Dunajska cesta 156, SI - 1000 Ljubljana
telefon: 01 589 18 67
telefax: 01 589 18 41
e-pošta: katja.turk@slovenia.info
http://www.slovenia.info/

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net