TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Ali se bojite za svoje delovno mesto?
Slovenija

Ali se bojite za svoje delovno mesto?
Bodite pripravljeni na črne čase in poskrbite za varnost svojega delovnega mesta. Držite se naslednjih nasvetov in bodite pripravljeni na vse. Tako poslovno kot finančno.

Bodite pozorni na dogajanje v podjetju

Imejte napeta ušesa in bodite pozorni na govorice v podjetju. Če slišite, da promet upada, da nameravajo določene aktivnosti v podjetju omejiti itd., naj vam bo to signal, na podlagi katerega se bolje pozanimajte o situaciji.

Če ste pozorni, ste namreč bolj pripravljeni na spremembe, saj imate več informacij, s katerimi lahko operirate. Tako boste vsaj pravi čas vedeli, ali je pametno iskati novo službo.

Varčujte z denarjem

Odplačujte vsa večja posojila redno. Poleg tega ustvarite rezervni sklad z denarjem, ki vam bo lahko prišel krvavo prav v primeru najslabšega scenarija.

V primeru, da ostanete brez službe, vam bo ravno odplačevanje kreditov lahko popolnoma uničilo finančno stanje. Zato s plačili dolgov nikar ne odlašajte in se raje odpovejte novemu avtu za ceno čistih računov.

Cenite svojo zaposlitev

V teh majavih časih se zavedajte, da ste lahko srečni za varno delovno mesto. Še vedno imate lahko ambicije, a spremenite svoj odnos do svojega dela.

Čeprav imate še vedno višje cilje, pokažite nadrejenim, da cenite svoje delovno mesto in da ga z veseljem opravljate.

Svoj prosti čas vložite tudi v dodatne aktivnosti

Pridružite se prostovoljnim odborom v vašem podjetju. Pa naj gre za organiziranje službenih zabav, izletov ali seminarjev. Tako boste pokazali svojo pripadnost podjetju in njegovi kulturi.

Ravno tako se pridružite drugim prostovoljnim organizacijam. Če je le možno, v raznih situacijah izpostavite in pokažite svoje sposobnosti. Več znanstev ko ustvarite, večje so vaše možnosti pri iskanju nove zaposlitve.

Bodite nepogrešljivi

Ne uničite svojih upov z mislijo, da nihče ni nepogrešljiv. Prihajajte v službo točno in delajte nadure. Javite se za delo na dodatnih projektih. Predvidite potrebe v podjetju in delajte na njihovi realizaciji, še preden vas za to prosijo nadrejeni.

Vsak dan delajte na tem, da boste še boljši zaposleni. Potrudite se, da boste pomemben člen v verigi vašega podjetja. Tako boste bolje dosegali svoje karierne cilje in povečali varnost vašega delovnega mesta.

Posodabljate svoj življenjepis

Vedno imejte pripravljen življenjepis, ki odraža vaše trenutno stanje. Poskrbite, da boste dopisali vse vaše nove izkušnje, znanje, izobrazbo in poslovne dosežke.

Če se vam zdi, da bi s kakšnim novim znanjem dopolnili vaše sposobnosti, se vpišite v tečaj. Na vsak način se torej trudite za nove dosežke in jih ne pozabite izpostaviti v življenjepisu.

Pripravite krizni načrt

V primeru izgube zaposlitve pripravite finančni načrt. Precenite, katere račune boste morali plačati nujno. Kaj je bolj pomembno plačati: račun za kreditno kartico ali kredit za hišo?

Preglejte svoje izdatke in precenite, kje lahko stisnete pas, zato da boste lahko na drugih področjih pokrili finančni primanjkljaj. Ne pozabite na urejanje vašega statusa nezaposlenega in zdravstvenega zavarovanja.

Povečati varnost v vaši službi je torej lahko precej preprosto. Svojo usodo upravljajte aktivno in ne obupujte za svojo pisalno mizo. Vse kar potrebujete, je optimizem in odločnost.

vir: Dorneo
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net