TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
TURIZEM SMO LJUDJE-kmalu SVETOVNI DAN TURIZMA
Slovenija

Miklošičeva 38, Ljubljana

SI- 1000 Ljubljana

Tel.: 01-43 41 670 - tajništvo

Fax.: 01- 43 41 680

E-mail: info@turisticna-zveza.si

http://www.turisticna-zveza.si

OBVESTILA - INFORMACIJE 1.september 2009

Spoštovane članice in člani!

V Sloveniji je na leto okrog 15.000 prireditev, ki pomembno prispevajo k obogatitvi turistične ponudbe, in mnoge že vrsto desetletij, večinoma s prostovoljnim delom, pripravljate prizadevni člani turističnih društev in zvez.

V spodbudo in pomoč organizatorjev so že nekaj let na voljo sredstva iz javnih razpisov. Slednjega je letos pripravila Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo. V roku smo prejeli 236 prijav. Na voljo je bilo 126.000 evrov in po številu doseženih točk je bilo do porabe sredstev upravičenih 144 društev iz cele Slovenije. Po merilih razpisa je dovolj točk imelo sicer še 66 društev, vendar zaradi omejenega skupnega zneska njihova prijava ni bila uspešna.

Našo željo, da se sredstva javnega razpisa za namen organizacije turističnih prireditev v naslednjem letu povečajo, smo že izrazili Ministrstvu za kulturo in Ministrstvu za okolje in prostor, ter jih povabili k sodelovanju.

PROJEKTI

Turizem in vrtec

V šolskem letu 2008/2009 je v projektu Z igro do prvih turističnih korakov sodelovalo 95 vrtcev, oziroma kar 120 njihovih enot. Letošnja predstavitev projekta v obliki razstave Slovenija v otroških očeh bo potekala na dveh lokacijah, v Ljubljani in Velenju. Od 31.8. do 17.9. bo na ogled 60 razstav v Mercator centru v Ljubljani, nato se razstava nadaljuje v Beli dvorani (šotor) na 20. Pikinem festivalu v Velenju od 20. do 26. septembra, del razstave pa bo na ogled od 20. septembra do 2. oktobra tudi v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju.

V Velenje, na ogled razstave Slovenija v otroških očeh, vabi tudi Pika Nogavička, ki najmlajšim obljublja nepozabno otroško zabavo. www.festival-velenje.si/pikin-festival

Zaključna prireditev projekta, s podelitvijo priznanj bo 25. septembrav Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju.

Galerija fotografij razstave na www.turisticna-zveza.si

Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma

V šolskem letu 2009/10 prvič skupna tema za osnovnošolce in srednješolce »Moj kraj - moj ponos«.

Razpis je objavljen na naši spletni strani in v reviji Lipov list.

Utrinke s tržnic 23. festivala TPLG in utrinke s 6. turistične tržnice VZVT si lahko ogledate na naši spletni strani.

Moja dežela - lepa in gostoljubna

Junija in julija je državna ocenjevalna komisija projekta MDLG ocenila večja mesta, izrazito turistične kraje in terme, večino predlaganih turističnih kmetij, kampov in mladinskih hotelov. V septembru in oktobru pa bo ocenila še srednja in manjša mesta, turistične kraje, vaška in mestna jedra, izletniške kraje, hribovske in druge kraje, vrtce ter osnovne in srednje šole.

V kategoriji večjih mest je zmagalo Velenje, ki mu sledita Novo mesto in Ljubljana. Najboljši v kategoriji izrazito turistični kraji pa so Rogaška Slatina, Podčetrtek in Bohinj. Najboljši v posameznih kategorijah bodo predstavljeni tudi v reviji Lipov list v septembrski in novembrski številki.

Rezultati prvega kroga ocenjevanja s fotografijami na www.turisticna-zveza.si

Slovesna podelitev priznanjnajboljšim v projektu Moja dežela - lepa in gostoljubna v vseh kategorijah bo 14. novembra v Velenju, ki letos praznuje petdesetletnico občine. Na njej z veseljem pričakujemo častnega pokrovitelja projekta predsednika republike dr. Danila Türka.

Svetovni dan turizma

27. septembra praznujemo svetovni dan turizma. Namen različnih svetovnih dni je predvsem, da vladne in tudi nevladne organizacije (civilna družba) zlasti ob teh dnevih opravljajo dejavnosti, ki sovpadajo z njihovo izbrano temo.

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je v svojih aktivnostih v letošnjem letu kot rdečo nit določila praznovanje raznovrstnosti v turizmu. Izjemna pestrost v svetovnih merilih na področju jezikov, religij, arhitekture, naravnega okolja, lokalnih običajev in kulture, politik idr. predstavlja obsežno okolje, v katerem se je turizem razvil v največjo izvozno dejavnost. Raznovrstnost je dejansko že stoletja motor, ki poganja potovanja in razvoj turizma. UNWTO zlasti poudarja pomen turizma in potovanj v manj razvitih državah.

Letošnja tema SDT "Turizem - praznovanje raznovrstnosti" poudarja to raznoliko okolje, ki predstavlja jedro turizma. Letošnja država gostiteljica obeležitve že tridesetega Svetovnega dneva turizma je Gana, ena od prvih članic OZN in ključni akter v programu trajnostnega turizma za odpravo revščine (ST-EP) Svetovne turistične organizacije.
Več informacij o Svetovnem dnevu turizma je na voljo tudi na spletni strani UNWTO .

Vabimo vas, da tudi v vašem društvu ustrezno obeležite ta, za turizem pomemben dan.

Prosimo vas, da nas obvestite o vaših dogodkih, saj jih bomo objavili na naši spletni strani.

Zaključna prireditev » SLOVENIJA KOLESARI 2009«

Turistična zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije -šport za vse in Kolesarska Zveza Slovenije smo že deveto leto zapored nosilci turistične prireditve s športno aktivnostjo rekreativno-turističnega kolesarjenja »Slovenija kolesari«. Letošnja zaključna prireditev, v organizaciji Kolesarskega kluba Rogaška bo potekala od 2. do 4. oktobra v sklopu kolesarsko turističnega vikenda in sicer:

- 2. oktober: Kolesarski ples v Kristalni dvorani GH Rogaška Terme Rogaška s pričetkom ob 20 uri

- 3. oktober: Srečanje vseh organizatorjev maratonov na dvorcu Strmol v Rogatcu

- 4. oktober: 21. kolesarski maraton Rogaška 2009, vključno s turistično prireditvijo »Voda & zdravje«

Več na www.turisticna-zveza.si ; www.slovenijakolesari.si/

POVABILO

Turistična društva se predstavljajo

V sodelovanju z Mercatorjem vas ponovno vabimo v njihove nakupovalne centre, da predstavite delo svojega društva. V poletnih mesecih so bile na ogled Zgodbe Soče, ki so pripovedovale o soški fronti, etnoloških posebnostih in vabile na aktiven oddih v mirno in lepo naravo. Predstavite, v sodelovanju z ostalimi lokalnimi ponudniki turističnih storitev, svojo zgodbo tudi vi.

Izpolnjeno Prijavnico za sodelovanje, pričakujemo najkasneje do 27. septembra.

Utrinki »Zgodbe Soče« na www.turisticna-zveza.si

Izbira Naj prostovoljke/prostovoljca

Za obeležitev Svetovnega dneva turizma 2009, Turistična zveza Slovenije, Ministrstvo za gospodarstvo, Direktorat za turizem in Slovenska turistična organizacija tudi letos skupaj podeljujemo posebno priznanje Naj prostovoljki/prostovoljcu in Naj menedžerju/menedžerki.

Slavnostna podelitev priznanj bo 25. septembra ob 13 uri v Termah Ptuj.

Prilagamo vam obrazec - Predlog za Naj prostovoljko/prostovoljca v turizmu.

Vaše predloge pričakujemo do 11. septembra.

E- komunikacija

Računalniki in mobilni telefoni so postali del našega vsakdana. Omogočajo nam prijazno komunikacijo, predvsem pa ažurno informiranost v današnjem hitrem tempu življenja. V prvi polovici leta, smo po e-pošti TD in članom TD poslali več kot 15 različnih obvestil in povabil (predvsem gre za različne seminarje, razpise…), ki jih zaradi časovne omejitve po navadni pošti nismo mogli.

Tako smo, kot aktivna članica Zveze društvenih organizacij Slovenije (ZDOS), julija pozvali naše člane k brezplačnemu usposabljanju s področja komuniciranja z različnimi javnostmi. Na naš poziv, so se odzvale tri kandidatke, izbrana je bila ga. Tanja iz Zavoda ETNO-Eko. Svoje pridobljeno znanje bo z veseljem delila tudi z vami. Za dodatne informacije pokličite 01 25 13 727 oz. pišite na tjasa.toni@zdos.si .

Več na www.turisticna-zveza.si

Ponovno vas naprošamo, sporočite nam elektronski naslov TD oziroma člana TD, ki redno prebira e-pošto.

NAPOVEDUJEMO

Srečanje predstavnikov turističnih društev

Tradicionalno vsakoletno srečanje predstavnikov turističnih društev in zvez bo v drugi polovici oktobra na Ptuju.

Posvet

Državni svet RS in Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z zainteresiranimi organizirata 21. septembra ob 10 uri v prostorih državnega sveta RS posvetovanje na temo »Razvojne usmeritve slovenskega turizma, dopustovanje domačega gosta in turizem kot kakovost življenja«.

Posvet je namenjen snovanju uspešnejšega razvoja turizma, domačemu gostu in letošnjemu Svetovnemu dnevu turizma.

Dopustovanje je pomembna sestavina osebnega življenja in dejavnik razvoja, delovne učinkovitosti, produktivnosti dela, sproščanja, zdravja, osebnega zadovoljstva, delovne ustvarjalnosti. Vse oblike dopustovanja, ki izražajo in uveljavljajo bistvo turizma so činitelj stabilnosti ekonomskega, družbenega, ekološkega in socialnega položaja človeka zasnovanega na Ustavi RS in dokumentih EU in OZN.

Prireditve

Napovednik najavljenih prireditev je objavljen v reviji Lipov list in na naši spletni strani

Vsa obvestila z vabili na prireditve, ki nam jih pošiljate, objavljamo na spletni strani pod rubriko Prireditve turističnih društev.

PRIPOROČAMO

KARTICA UGODNOSTI TZS

Pridružite se klubu partnerjev Kartice ugodnosti TZS. Imetniki Kartice ugodnosti TZS, poleg ugodnosti, ki so objavljene na spletni strani www.turisticna-zveza.si/izkaznica.php prejmete na dom tudi revijo Lipov list!

Z veseljem pa objavljamo prejeto e-pismo našega imetnika Kartice ugodnosti in si želimo še več podobnih mnenj.

Spoštovano vodstvo Turistične zveze Slovenije, spoštovani predsednik,

še enkrat se zahvaljujem za prejeto nagrado ob vaši akciji:

"bon MERCATOR, D.D." v vrednosti 500 EUR, ki sem ga prejel kot izžrebanec, na svetovni dan zemlje kot imetnik Kartice ugodnosti, 23. aprila, na zaključni tržnici v okviru akcije Turizmu pomaga lastna glava, v Mercator Centru v Šiški (Ljubljana) in Vas obenem obveščam, da smo bon koristno izkoristili z družino v enem od naših termalnih središč in to v TERMAH 3000 v Moravskih toplicah, kjer smo se imeli lepo in smo nad ponudbo bili zelo zadovoljni. Mnenja smo, da so to ene od zglednejših slovenskih term.

Skratka imeli smo se čudovito in se do dobra spočili, tako da imamo nove moči za nadaljnjo delo in izzive.

Še enkrat najlepša hvala in prav lep pozdrav

Vojko KOROŠEC

PONUDNIKI UGODNOSTI

Halo d.o.o.
Cirkulane 56, 2282 Cirkulane
Telefon: 02/ 795 32 00
Fax: 02/ 795 32 03
GSM: 051 666 173
e-pošta: info@halo.si
www.halo.si

5% popust za nakup kakovostnih in vrhunskih vin z zaščitenim geografskim poreklom iz pod okoliša Haloze Skupine proizvajalcev vina Haloze.

Terme SPA Rogaška d.d.

1. popust v Termalnem bazenskem kompleksu Rogaška Riviera:

- dnevna karta za odrasle 7 eur (redna cena 9 eur)

- dnevna karta za otroke 6 eur (redna cena 7 eur)

- 3-urna kopalna karta za odrasle 6 eur (7,5 eur)

- 3-urna kopalna karta za otroke 4,5 eur (5,5 eur)

2. 15% popust na bivanje v hotelih: Grand Hotel Rogaška, Styria, Strossmayer, Slovenija
Popusti veljajo na redne cene, za imetnika kartice in njegovo ožjo družino!

www.terme-rogaska.si

THERMANA, D.D., družba dobrega počutja
1. Zdravilišče Laško in Wellness Park Laško:

10% popust za naslednje storitve:
• bazen, savna + bazen, fitness, solarij in kombinacija teh storitev.

10% popust za kopališke storitve v kombinaciji z gostinsko ponudbo:
• kopanje + kosilo ali večerja,
• kopanje + pizza,
• savna + kopanje + kosilo ali večerja
• kopel + večerja

10% popust za :
• masaže, druge wellness storitve, mesežne in letne vstopnice

20% popust za:

• na vse Wellness storitve - od ponedeljka do petka med 9 in 15 uro

Imetnik kartice ugodnosti TZS, njegovi družinski člani in prijatelji lahko koristijo popust na podlagi predložitve veljavne izkaznice imetnika TZS in njegovega osebnega dokumenta s sliko. Popust velja na dan koriščenja storitve. Popust ne velja za nakup darilnih bonov in se ne sešteva z ostalimi popusti, ki jih nudi prodajalec.

www.zdravilisce-lasko.si

Savina dejavnost Turizem
je vodilni ponudnik turističnih storitev v Sloveniji, ki zajema dvoje turističnih območij: Bled in severovzhodno Slovenijo. Pod svojim okriljem združuje vrhunske turistične objekte z dolgoletno tradicijo hotelirstva in gostinskih storitev, raznovrstne programe wellness, sprostitvene in zdraviliške programe, golf, poslovna srečanja in kongrese, kampiranje ter šport in rekreacijo. Pri tem pa zavestno in načrtno gradi na naravnih danostih, bogati tradiciji in raznolikosti zgodb destinacij.

članom turističnih društev znotraj TZS nudimo naslednje ugodnosti:
10% popust na redne objavljene cene za bivanje v hotelih in apartmajih
5% popust na welness storitve in kopanje

Ugodnosti veljajo v turističnih objektih naslednjih družb:
Sava Hoteli Bled
• Terme Banovci
• Zdravilišče Radenci
• Terme 3000
• Terme Lendava
• Terme Ptuj

TERME KRKA, D.O.O.
1. Terme Dolenjske Toplice:
10% popust za kopanje v notranjih hotelskih bazenih in v Laguni v Wellness centru Balnea (med vikendi in v času praznikov se popust ne priznava)

2. Terme Šmarješke Toplice:
10% popust za kopanje v hotelskih bazenih
(med vikendi in v času praznikov se popust ne priznava)

3. Hoteli Otočec:5% popust na a'la carte storitve in skupinske menije v Restavraciji Tango
10% popust na večdnevne tematske pakete v Hotelu Šport Otočec (tenis paket, wellness paket, kolesarski, pohodniški in golf paket)
www.terme-krka.si

Ustanova Fundacija poti miru v Posočju
Gregorčičeva ulica 8
5222 Kobarid
Telefon: 05/ 389 01 66, 389 01 67
Fax: 05/ 389 01 68
GSM: 031/ 586 296
fundacija.potimiru@siol.net

• 10%popust za voden ogled po Poti miru ali muzeju na prostem (skozi celo leto, vse dneve v tednu, čas vodenja po dogovoru)
www.potimiruvposocju.si

TERME SNOVIK
Prejemniki revije Lipov list dobijo kupon za 20% popust na redne vstopnice za kopanje. Kupon velja do 24. junija 2009 in ne velja za prenosljive in darilne vstopnice.

Turistično Športno društvo Simon Gregorčič Ladra - Smast
Ladra 43, 5222 Kobarid
GSM: 040/ 863 723
matjaz.cetrtic@amis.net

• 10% popust za voden ogled po Gregorčičevi učni poti

TIC Velenje
Titov trg 1, 3320 Velenje
Telefon: 03/ 896 18 60
• 10% popust za nakup vstopnice za Muzej premogovništva Slovenije
10% popust za storitve v Vili Herberstein - Gorenje Gostinstvo
10% popust za prehrano v Gostišču Verdelj
www.velenje-tourism.si

Terme VIVAT Moravske Toplice

· 7% popust na kolesarski paket Vivat

· 5%popust za nastavitev

· 5%popust na pakete: Čarobnost vodnih doživetij, Lepote telesa in duha, Da boste zasijali v vsej svoji lepoti, Zdrav duh v zdravem telesu

Tel.: 02 538 21 00

www.vivat.si

Turistično športno društvo Simon Gregorčič Ladra-Smast

10%popust za voden ogled Po Gregorčičevi učni poti

Tel.: 040 863 723

Terme Olimia d.d.
10% popust na celodnevno kopanje - Wellness center Termalija in Termalni park Aqualuna
10% popust na bivanje v Termah Olimia
www.terme-olimia.com

Več informacij na www.turisticna-zveza.si

Izberi priponko iz menija Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net