TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
VITA BO V ŠOLI PREDSTAVILA
MLADINSKI CENTER PRLEKIJE

MLADINSKI CENTER PRLEKIJE

V Sloveniji danes deluje 51 mladinskih centrov, ki jih potrjuje na podlagi javnega razpisa

URAD ZA MLADINO pri Ministrstvu za šolstvo in šport. Mladinski center je organizacija, ki deluje za območje več občin, z namenom, da zagotavlja mladim zanimive načine druženja, spodbuja participacijo, prostovoljne aktivnosti in neformalne oblike izobraževanja, prispeva k socialni povezanosti in družbeni integriteti mladih, uveljavlja mobilnost in mednarodno povezovanje mladih, zagotavlja informiranost mladih ter predstavlja avtonomni mladinski prostor.

V našem okolju od leta 1994 deluje Mladinski center Prlekije, ki ima svoje osrednje prireditvene prostore in pisarne na Spodnjem Kamenščaku. Odprt je vsak delavnik od 7. do 15. ure ter po predhodnem dogovoru tudi izven tega časovnega termina vključno s soboto in nedeljo oziroma državnimi prazniki. Center ima obsežne zunanje površine za športno rekreacijsko aktivnost in taborjenja, v izgradnji pa je tudi sprehajalna gozdna učna pot s trim stezo, ki bo vodila od Centra do športno rekreacijskega centra v Ljutomeru in en odcep ob naši šoli do Vrazove ulice.

Center je prioritetno namenjen mladi populaciji v starosti od 14. do 29. let, seveda pa si prizadeva za uspešno medgeneracijsko sodelovanje, zato so tam dobrodošli tudi starejši in mi mlajši vključno tudi predšolska mladina.

Prleški mladinski center je tako lociran na podeželju, petnajstminutna hoja iz centra Ljutomera, ima svojo lastno otroško-mladinsko eko kmetijo, kjer gojijo ovce in konjička Mikasfena, ki ga lahko tudi jašemo. Adaptirajo zavetišče za mlade žrtve nasilja v Sloveniji. Poskusno pa že obratuje tudi YOUTH HOSTEL, ki je letos sprejel že prve goste iz Belgije, Nizozemske, Francije, Brazilije in tudi iz naših slovenskih krajev (Ljubljana, Brežice, Koper, Maribor). Vsaj enkrat mesečno izvedejo v Centru tudi večjo kulturno prireditev, nedavno se je predstavil 11-letni glasbenik iz Ormoža ter multimedijski ustvarjalci iz Ljubljane. V centru lahko praznujemo tudi svoje rojstne dneve in izvajamo druge aktivnosti, prav v teh dneh pa bo center nabavil svojo lastno harmoniko, komplet bobnov in kitaro. V počitniškem času so potekale mladinske ustvarjalne delavnice, med drugim tudi delavnica nemščine, ki jo je vodila učiteljica Metoda Ljubec. Tudi sama z bratcem Lukom in mamo večkrat kot prostovoljci pomagamo pri delu v Centru in nam je ta sprostitev zelo dobrodošla. Sicer pa je Center nedavno obiskal in pohvalil njegovo vizijo delovanja gospod doktor Ivan Svetlik, minister za delo, družino in socialne zadeve, medtem ko je naš župan in državni poslanec gospod Franc Jurša tudi reden gost na pomembnejših prireditvah.

Na plakatih je predstavljeno:

- zemljevid, kjer delujejo posamezni mladinski centri v Sloveniji

- zadnja večja prireditev v Centru

V brošuri MaMa so pa podrobneje predstavljeni posamezni MC in njihove aktivnosti. Slovenski mladinski centri se združujejo v Mrežo mladinskih centrov Slovenije,ki so jo poimenovali, ne boste verjeli: MaMa !

vita (405 kb) Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net