TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
NAŠI PREMAGALI RUSE!
19.11.2009, Maribor

POVZEMAMO:

Slovenski nogometni junaki pozdravili navijače

Tudi predsednik Türk je vzklikal šampioni

Maribor - Odmevna zmaga nad Rusijo in prislužena vstopnica za svetovno prvenstvo. Več kot primerna razloga za slavje, izliv čustev in preizkus glasbenega talenta. Sodeloval je tudi predsednik Slovenije.



Kekovi četi je uspel veliki met. Slavje slovenskih nogometnih junakov po zaključnem pisku norveškega sodnika je doseglo vrhunec na zelenici sredi Ljudskega vrta, se v strnjenem objemu nadaljevalo pred vsemi štirimi tribunami, ki niso skoparile s stoječimi ovacijami, nato so solze sreče pricurljale na površje v slačilnici, kjer so si reprezentanti v miru, proč od zvedavih novinarskih kamer in mikrofonov, medsebojno čestitali in oddali priznanje za izvrstne predstave v kvalifikacijah. Izkazovanje radosti med štirimi stenami je trajalo več kot dobro uro. V tem času se je na južni ploščadi mariborskega štadiona že zbrala večtisočglava množica, ki je napol hripave glasilke dodatno ogrevala ob bogati glasbeni ponudbi, v kateri ni manjkalo zimzelenih nogometnih navijaških himn. Malce čez polnoč je v neposredni bližini južne tribune završalo. Na oder, domiselno teraso, ki so jo v vlogi slavljencev po osvojenem državnem naslovu krstili nogometaši Maribora, so stopili še člani slovenske izbrane vrste in si dali duška pred navdušenim občinstvom. Iz ust junakov so odmevali znani napevi: ''Mi Slovenci'', ''Kdor ne skače ni Sloven'c'', pri vzklikanju množice ''šampioni'' pa se je pridružil nihče drug kot predsednik države dr. Danilo Türk. Mikrofon so prevzeli nogometaši, v čustvenem zanosu delili svoje občutke z navijači, prepevali znane slovenske pesmi, ko pa je besedo prevzel selektor Matjaž Kek, je hitro prepričal vse prisotne, da so se ''zlatim fantom'' zahvalili z globokim priklonom. Veselju ni bilo videti konca, nogometaši so opravili še ''medijske'' dolžnosti do predstavnikom sedme sile, ki so se na drugem koncu štadiona načakali, a jim vsekakor niso ničesar zamerili. To je bila vendarle njihova noč. Zaslužili so si jo. Ko so okrog prve ure zjutraj zapolnili vsa mesta na avtobusu, so krenili v ptujsko bazo, v hotel Primus, kjer je napočil čas za nepozabno zabavo. Le v krogu nogometašev, slovenskega ponosa, ki se bo prihodnje leto predstavil na jugu Afrike. V družbi najboljših!

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net