TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
MINISTER S POSLUHOM ZA PUBLIKO (na obeh straneh ceste)
Radoslavci, prijetna prleška vasica

Ko je spregovoril minister Gjerkeš, se je edini od govornikov spomnil tudi publike na drugi strani ceste ter se je ob nadaljevanju govora postavil v pohvalno držo, da s pogledi v govornika nihče ni bil prikrajšan.

Minister Gjerkeš v Ljutomeru na prireditvah ob praznovanju občinskega praznika

Ljutomer, 7. avgust 2010- Minister, odgovoren za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, dr. Henrik Gjerkeš, se je danes udeležil slovesnih dogodkov ob 54. prazniku občine Ljutomer. Tako je v Ljutomeru prisostvoval otvoritvi večstanovanjskega objekta in komunalne infrastrukture v stanovanjski soseski S-3, v Mali Nedelji nagovoril prisotne na prireditvi ob občinskem prazniku in v Radoslavcih odprl rekonstruiran odsek ceste med Bučkovci in Radoslavci.

Na prireditvi ob občinskem prazniku je minister dr. Henrik Gjerkeš čestital dobitnikom nagrad in priznanj občine Ljutomer ter voščil občankam in občanom. Po njegovem mnenju občina Ljutomer uspešno vrši naloge zagotavljanja kakovostnega bivanja prebivalkam in prebivalcem ter je z občinskim svetom pomemben nosilec povezovanja v občini in zastopnik lokalnih interesov. »To ni vedno lahko, saj pri želji po upoštevanju raznolikosti potreb svojih prebivalcev velikokrat trči na omejenost finančnih sredstev« je dejal minister. Ob tem je dodal, da so v kriznem času vse javnofinančne soočene z zategovanjem pasu, s čimer se sooča tudi občina Ljutomer. Ta je po mnenju ministra dr. Gjerkeša Vladi RS pomemben sogovornik na najrazličnejših področjih. Je vzoren dejavnik regionalne politike, kar je občina dokazala tudi pri povezovanju lokalnih skupnosti pri projektu Pomurskega vodovoda. Kot je poudaril dr. Gjerkeš je prav Pomurski vodovod pomemben del Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2015. Z njegovo pomočjo so v Pomurju zaživeli nekateri mehanizmi regionalne politike, ki bodo postali vsakdan s sprejetjem novega Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja, ki je v medresorskem in koalicijskem usklajevanju.

Med drugim je minister dejal, da so v občini Ljutomer v zadnjih štirih letih »opravili več, kot bi lahko v teh težkih časih pričakovali«. Občina je namreč uspešno kandidirala za sredstva evropske kohezijske politike, med drugim za prenovo glavnega trga, rekonstrukcijo dela lokalne ceste Ljutomer-Drakovci, dela lokalne ceste Bučkovci-Moravski vrh in dela lokalne ceste Bučkovci-Radoslavci. Uspešno pridobiva tudi sredstva po 23. členu Zakona o financiranju občin, s pomočjo katerih so v Ljutomeru v letih 2008 in 2009 med drugim odprli vrata novozgrajeni osnovni šoli, vrtcu in telovadnici v Stročji vasi ter zgradili komunalno infrastrukturo v stanovanjski coni S-3, katere otvoritev je bila danes.

Minister bo v popoldanskem delu svojega delovnega obiska v Prlekiji odprl del rekonstruirane ceste med Ljutomerom in Drakovci, in sicer odsek med Bučkovci in Radoslavci. Za projekt obnove dela lokalne ceste Ljutomer-Drakovci, ki jo je bilo v dolžini dobrih 5 kilometrov potrebno v celoti preplastiti z novo asfaltno prevleko in urediti odvajanje, je občina Ljutomer uspešno kandidirala za evropska sredstva. Za projekt je pridobila skoraj 515 tisoč evrov sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013. S pomočjo te investicije se bo za prebivalce tega območja izboljšal dostop do gospodarskih, predvsem storitvenih objektov, kar bo pozitivno vplivalo na razvoj in povečanje konkurenčnosti gospodarstva, kmetijstva in turizma v občini in izboljšalo prometno varnost.

Na spletni strani SVLR, www.svlr.gov.si , na povezavi http://www.svlr.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/558/2432/f45563cf59/

vam je na voljo tudi tonski posnetek govora ministra dr. Henrika Gjerkeša na prireditvi ob občinskem prazniku.

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net