TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
NOVI ZA 13. !
Tujina in z njo Slovenija

Novo leto se je začelo z navalom novic in vse bi lahko razdelili na dve vrsti:

Takšne, ki vse bolj krepijo naše prepričanje, da vse tisto, kar bi v družbi in državah moralo funkcionirati, funkcionira le do trenutka, ko se zgodi nekaj, kar se >ne bi smelo< zgoditi.

In druge, ki vse bolj potrjujejo, da >ma folk dost!<.

Ne glede na to, ali gre za dioksin, viruse, mrtve ptiče ali kaj drugega, smo vedno priča enakemu scenariju.

Dan 1: Vladni predstavniki izjavljajo: >Vse je v redu. Tega tveganja pri nas ni.<

Dan 2: Ko dejstva potrdijo drugače, se plošča obrne: >Ups, mogoče imamo majhen problem, vendar sistem deluje in vse je pod kontrolo.<

Dan 3: Na dan začnejo prihajati informacije, da je težava večja, globlja, bolj nevarna, kot smo si na začektu mislili . Strokovnjaki in vladni predstavniki napovedujejo, da bodo zadevo preiskali. Potegnejo se v svoje pisarne in upajo na kakšno kataklizmo ali kakšen drug zaplet, ki bi pozornost javnosti preusmeril drugam.

Tako so bili ptiči sprva >popolnoma normalen pojav<, potem žrtve ognjemetov in mraza, potem pa smo iz ruskih vojaških poročil izvedeli o ameriškem testiranju hudih bojnih strupov, ki so jih očitno testirali nad območji, kjer so zabeleženi misteriozni pomori rib in ptičev. http://www.zazdravje.net/aktualno.asp?novica=1053 Zemljevid lokacij po svetu, kje so zabeležili pogine ptic in rib si oglejte na http://dne.enaa.com/E-svet/E-druzba/Zemljevid-Kje-vse-so-z-neba-padale-ptice.html . Mediji so na to temo že dva dni tiho. So novinarji pozabili, uredniki prepovedali, ali nas želijo prepričati, da svetovna elita forenzikov, ki še mumificiranim faraonom zna odkriti vzroke smrti ne more ničesar ugotoviti, ko gre za boge ptiče?

Dioksin je bil sprva le v eni pošiljki krme, nakar izvemo, da so laboratoriji v Nemčiji za povišan dioksin vedeli že v marcu. Ko pa so nekateri začeli preštevati koliko generacij piščancev so "pridelali" na takšni krmi in koliko takšnih jajc smo že pojedli, v medijih molk.

http://www.zazdravje.net/aktualno.asp?novica=1054

Da državi skrb za našo varnost in pravno zaščito res ni osnovni namen, vidimo tudi po nameri ukidanja garancije, ker Evropa tako hoče. Kljub temu, da smo jih v zadnjem hipu ohranili (ker Evropa ukinjanja garancij izrecno ne zahteva), ostaja občutek, da smo v 20. letu samostojnosti bližji koloniji kot suvereni državi.

Enako lahko rečemo tudi po branju zakona o pokojninskem zavarovanju, iz katerega je razvidno, da bi država rada razbremenila blagajno tako, da se razbremeni zavarovancev.

Blagajno pa bi radi napolnili tudi z obdavčevanjem sosedske pomoči o čem je zelo lepo zapisal svoje mnenje Dr.Miro Cerar http://www.ius-software.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?id=62326

O tem, da je bila suverenost naše državice le kratka epizoda, pričajo tudi >obvezna denarna pomoč< državam v finančnih težavah in >modifikacije< v definiranju pogojev našega sodelovanja v vojaških operacijah.

In kaj počne druga stran?

Kot je lepo zapisal Anton Komat, življenje se začne, ko umre upanje. Dokler upamo, da bo kdo drug ukrepal namesto nas, ostajamo pasivni. Ko to upanje izgine, ko se nehamo čuditi vsem >spodrsljajem<, ko nehamo čakati, da na oblast pride kdo bolj pameten, in dojamemo, da je sistem namerno oblikovan tako, da deluje kot deluje (služi predvsem samemu sebi), potem pa se marsikaj spremeni.

Potem ljudje rečejo, NE GREMO SE VEČ!

Vse več je zdravnikov, ki se zavedajo, da niso v službi farmacije, temveč v službi ljudi, ki jih potrebujejo. Vse več je učiteljev, ki se zavedajo, da se niso odločili za ta poklic, da bi služili kurikulumu, temveč izobraževanju za življenje. Podobno se dogaja tudi v mnogih drugih službah, upravah, znanosti ...

Znanstveniki se zavedajo, da so postali talci patentnega prava in kapitala, ki jih poskuša omrežiti. Zato so se odločili vse več svojih patentov dati v javno uporabo brezplačno. Podjetja se preregistrirajo v neprofitne zavode in ustanove, ker želijo sredstva ki jih ustvarijo, nameniti svoji dejavnosti in ne polnjenju proračunov neučinkovitih držav. Bralci nam vsak dan pošiljate svoja spoznanja, analize, ki jih opravijo vaši prijatelji v raznih laboratorijih . ljudem se da iskati, izmenjevati, preverjati. Trentno obdelujemo anketo o sumljivih virusih in jo bomo v kratkem objavili in vam jo poslali tudi po tej poti.

Namesto gledanja nanizank, zdaj ljudje prebirajo zakone, sestavo izdelkov, mednarodne vire, raziskave .

Ko se naveličate branja, pa nas obiščite na naših dogodkih, da izmenjamo izkušnje in rešitve še v živo. V tem tednu bomo na Primorskem, in sicer 12. 1. v Šempetru pri Novi Gorici (Sanja Lončar bo razlagala, zakaj kako se rešiti težav z glivicami) in 13. 1. v Novi Gorici (Sanja Lončar in Adriana Dolinar bosta govorili o koristnih in škodljivih bakterijah). V petek pa vabljeni v Zadvor pri Bledu. Več na:

http://www.zazdravje.net/koledar.asp

Vabljeni na drugo stran!

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net