TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Ljubljanska mreža info točk za mlade vabi...
Slovenija

Ljubljanskamobilna info točka

Po Študentski areni Ljubljanska mobilna info točka osvaja še Gimnazijo Vič in Dijaški dom Ivana Cankarja. Na Gimnaziji Vič nas skupaj z aktualnimi informacijami najdete v sredo 26. 10. 2011, v Dijaškem domu Ivana Cankarja pa dan kasneje, torej v četrtek, 27. 10. 2011.

Pike

Natečaj za nove oblikovalce preventivnih in drugih materialov Združenja DrogArt.

Na DrogArtu potrebujejo nove mlade oblikovalce, ki bodo skupaj z njimi pomagali soustvarjati našo zunanjo podobo in privlačne flajerje in brošure, ki jih bodo ljudje radi vzeli v roko. Dovoljena je kreativnost, fleksibilnost, inovativnost in drznost. Na natečaj se lahko prijavijo tako ljubiteljski oblikovalci, kot tisti, ki se z oblikovanjem ukvarjajo bolj zares.

Meje za pridobitev Zoisove štipendije za dijake 1. letnikov

Zoisovo štipendijo bo prejemalo približno 1.400 novih Zoisovih štipendistov - dijakov 1. letnika srednješolskega izobraževanja. O Zoisovih štipendijah za dijake višjih letnikov ter študente 1. letnikov dodiplomskega študija pa bo odločeno v mesecu novembru 2011.

Cikel LGBT in revščina: LGBT in brezdomstvo

Tokrat se bojo osredotočili na slovenski kontekst in bomo spregovorili o tematiki, ki v veliki meri še vedno ostaja prezrta: brezdomci med LGBT populacijo v Sloveniji.

Mobilnost študentov v Veliki Britaniji

Spletna stran Prepare for success je brezplačno učno orodje za mednarodne študente, ki se pripravljajo na študij v Veliki Britaniji.

Evropska listina o pripravništvih

Listina o pripravništvih ureja in izboljšuje situacijo pripravnikov, praktikantov in vajencev na evropski ravni. Med drugim tudi uvaja skupne evropske standarde, opredeljuje pogodbo za pripravnike, pravično povračilo stroškov ter opredelitev učnih učinkov za pripravnika. Listino lahko podprete preko spletne strani in Facebooka.

Nacionalno srečanje projekta Občinski uslužbenci in mladi skupaj na delu

8.11.2011 bo v Mariboru potekalo sklepno nacionalno srečanje projekta Občinski uslužbenci in mladi skupaj na delu, kjer se bo predstavila dodana vrednost projekta.

Video predstavitve evropskih programov na temo podjetništva

Informacijska točka Europe Direct Murska Sobota je pripravila tri kratke video predstavitve programa Erasmus za mlade podjetnike, predstavitev mreže Enterprise Europe Network in sistema SOLVIT.

6. Forum inovacij

Forum inovacij letos že šestič postavlja na oder inovativne podjetniške ideje, tehnične izboljšave, predloge, inovacije, izume, inovativne izdelke, storitve, poslovne modele. Tudi mladi lahko prijavijo svoje inovacije do 12. 9. 2011. Poleg predstavitev bo potekalo tudi Poslovno stičišče, kjer lahko brezplačno sodelujete na več poslovno svetovalnih srečanjih, ki jih izberete sami.

Zdravje

Vprašalnik o znanju za reševanje življenj

Študenti medicine in mladi zdravniki se trudijo z osveščanjem ljudi o pomenu hitre in učinkovite prve pomoči, zbrali pa so tudi podatke o prodanih avtomatskih defibrilatorjih v Sloveniji. Podprimo jih z izpolnitvijo ankete.

Natecaji

Natečaj za nove oblikovalce preventivnih in drugih materialov Združenja DrogArt.

Na DrogArtu potrebujejo nove mlade oblikovalce, ki bodo skupaj z njimi pomagali soustvarjati našo zunanjo podobo in privlačne flajerje in brošure, ki jih bodo ljudje radi vzeli v roko. Dovoljena je kreativnost, fleksibilnost, inovativnost in drznost. Na natečaj se lahko prijavijo tako ljubiteljski oblikovalci, kot tisti, ki se z oblikovanjem ukvarjajo bolj zares.

Nagradni natečaj - EU izkušnja

V okviru natečaja se zbirajo prispevki uspešno izpeljanih projektov mladih, ki so bili ustvarjeni s pomočjo sredstev Evropske unije. Prispevki naj vsebujejo opis vaše izkušnje in kaj ste s projektom dosegli.

Natečaj: Mladi možgani Evrope

Natečaj je namenjen srednješolcem (skupinam, razredom ali posameznikom), ki na natečaj lahko prijavljajo različne izdelke na temo človeških možganov v navezavi z življenjem v Evropski uniji.

Postani del LGBT meseca zgodovine

Februarja 2012 bomo v Sloveniji, Romuniji, na Škotskem in Slovaškem obeležili LGBT mesec zgodovine. Razstave, predavanja, debate, zabave, druženja … čakajo na prostovoljke in prostovoljce, da jih s papirja prelijete v navdihujoče, poučno in zabavno življenje.

Spoznavanje dela prostovoljcev na Slovenski filantropiji

Slovenska filantropija v sredo, 26. oktobra, ob 17. uri na Poljanski 12 v Ljubljani organizira srečanje za vse zaintereseirane posameznike in posameznice, ki bi želeli kot prostovoljci sodelovati na programu migracij.

8. slovenski kongres prostovoljstva

Osmi kongres bo odprl teme razvoja prostovoljstva v prihodnje, vlogi neformalnega in organiziranega prostovoljstva v sodobni družbi, iskal rešitve in ukrepe spodbujanja prostovoljstva.

Vabilo za vzpostavitev vseslovenskega korporativnega prostovoljstva na portalu www.prostowwwoljec.si

Projekt je namenjen naslednjim ciljnim skupinam: podjetjem, NVO, dijakom, študentom, brezposelnim, itd. Projektu se lahko pridružite bodisi kot ponudnik ali povpraševalec po prostovoljnem delu ali kot donator.

Prireditve

Delavnica Pripovedovalski Variete v Trubarjevi hiši literature

V delavnicah se boste srečali z različnimi načini priprave in razvoja javnih nastopov, raziskovali nove načine in možnosti interpretacije oz. uprizarjanja besedil in/ali pesmi, ne nazadnje pa tudi komunikacije z občinstvom.

LFU - Študijski bralni krožek in glasbeni večer

Lezbično-feministična univerza vas vabi na študijski bralni krožek Feministične in antikapitalistične strategije ekonomije in glasbeni večer.

Senzorium gledališče: brezplačne dramske delavnice za mlade

Senzorium gledališče išče mlade, talentirane, radovedne, raziskujoče, odgovorne ustvarjalce, pravo ekipo desetih mladih talentov med 18. in 26. letom starosti, za sodelovanje v novi gledališki predstavi v okviru mednarodnega projekta The Generosity Experience .

Javni zavod Mladi zmaji: brezplačne počitniške aktivnosti za mlade

Javni zavod Mladi zmaji - Center za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih pripravlja v času jesenskih počitnic pester počitniški program. Večina aktivnosti je brezplačnih ali pa s simboličnim prispevkom

Crossboarder Experience

Glasovi balkanskih izgubljenih generacij - kritični, duhoviti in neusmiljeno poetični - literarni večer + dj ta petek, 28. 10. 2011 v Menzi pri koritu. Vstop prost!

Jesenski tabor v Zazidu (Črni Kal)

Cilj tabora je zabavno in družbeno koristno preživljanje prostega časa mladih, spoznavanje z reciklažo in tehnikami predelave uporabnih predmetov.

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net