TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
GLASBA POPESTRILA DIALOG MLADIH S PREKMURSKO-PRLEŠKO MLADINO
Hotel Bioterme Mala Nedelja

GLASBA POPESTRILA DIALOG MLADIH S PREKMURSKO-PRLEŠKO MLADINO

Mladi se večkrat počutimo prikrajšane za dogajanje v družbi in politiki, tarejo nas številni problemi, za katere se nam zdi, da jih starejši nočejo oziroma ne zmorejo razumeti in rešiti. Zato se nas je v soboto, 2. 6. 2012, v hotelu Bioterme Mala Nedelja zbralo veliko število mladih, ki nam ni vseeno, kaj bo z našo prihodnostjo. Kot zadnji izmed 12 regijskih dogodkov, ki so potekali po celotni Sloveniji, se je odvijalo srečanje za širše Pomurje in del Podravja z naslovom Dialog mladih.

Regijska partnerja glavnih organizatorjev - Mladinske mreže Mama in Mladinskega sveta Slovenije sta bila ter odigrala pomembno soorganizatorko vlogo Mladinski svet Ljutomer in Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO s svojima regijskima koordinatorkama Nina Stegmüller in Anjo Lukner. V projektu je aktivno sodelovala tudi Zavod RS za zaposlovanje, Območna služba Ptuj in Murska Sobota. Projekt je finančno podprla Nacionalna agencija Movit iz evropskih sredstev »Mladi v akciji«. V projektu so sodelovali predstavniki primarne in sekundarne ciljne skupine, o9srednjo ciljno skupino pa so predstavljali mladi v starosti od 15 do 29 let. Glavni poudarek je bil na delu po skupinah in pripravi predlogov,ki so se nato predstavili pomembnim odločevalcem.

Zbrali smo se ob 9.00 uri v sejni dvorani hotela, kjer so nas že čakali voditelji in trenerji. Po krajšem spoznavanju je sledilo predstavitev dela Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, ki ga je pripravila njihova uslužbenka Sonja Gomboc, samo aktivnost za posredovanje vabil mladim nezaposlenim pa je vodila strokovna delavka Zavoda Jelka Jež. Nato smo se razdelili v skupine in v vsaki obravnavali drugo problematiko. Razmišljali smo, kako rešiti težave na področju zaposlovanja mladih v našem okolju, stanovanjske problematike, mobilnosti, motivacije in participacije mladih.Po skupinah smo izoblikovali konkretne ukrepe, s katerimi bi se izboljšala kvaliteta našega življenja na prej omenjenih področjih. Popoldne pa smo te predloge predstavili odločevalcem, ki dejansko lahko odločujoče pripomorejo k uresničevanju teh idej. Povabljeni so bili župani in županja vseh občin v severovzhodni Sloveniji, poslanci državnega zbora in evropski poslanci ter ostali odločevalci. Na vabilo so se odzvali naš častni pokrovitelj evropski poslanec g. Ivo Vajgl, podžupan občine Ljutomer g. Janez Vencelj, direktorica ZRSZ Območna služba Murska Sobota ga. mag. Cvetka Sreš in direktor ZRSZ Območna služba Ptuj g. mag. Tomaž Žirovnik. S svojimi izkušnjami so odgovarjali na naša vprašanja, skupaj smo razpravljali o težavah, ki pestijo mlade in o naših ukrepih, ki smo jih prej sestavili. Dali so nam veliko nasvetov in idej, predvsem pa obljubili podporo in sofinanciranje pri vseh dobrih zamislih, kar je v številnih izmed nas prižgalo iskrico upanja.

Po skupnem fotografiranju smo se razšli, organizatorji pa upamo, da smo vsaj malo prebudili odločevalce, da naredijo kaj konkretnega za boljše življenje mladih in na drugi strani mlade, da razmislijo, kako lahko sami spremenijo svoj svet in si drznejo poskusiti nekaj novega. Prlekija in Prekmurje nam ponujata veliko skritih potencialov, le poiskati moramo načine, kako jih kar najbolje izkoristiti v našo korist.

Gremo v akcijo, bodimo aktivni!Dogodek je bil izredno dobro medijsko pokrit, zato gre posebna zahvala vsem prisotnim novinarjem, vsem mladim, odločevalcem, organizatorjem projektza ter nenazadnje kolektivu malonedeljskega hotela Bioterme.

Anja Lukner

Izberi priponko iz menija Natisni novico

 
PARADA UČENJA 16.05.2024
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
ANKETA - MLADI

Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Maj 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 
12 13 14 15 16 17 18 
19 20 21 22 23 24 25 
26 27 28 29 30 31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net