TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Obvestilo za NVO
02.10.2012, Slovenija


Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
1. oktober 2012
št. 31/12
title
Protest proti produkciji nepremišljene zakonodaje
Vabljeni na protestno javno branje Resolucije o normativni dejavnosti, ki bo 4. 10. 2012, od 9:30 do 12:00, pred stavbo Vlade RS na Gregorčičevi 20 v Ljubljani.

Resolucijo protestno beremo zato, ker je sprejemanje slabih, vsebinsko nepremišljenih predpisov v aktualnih gospodarskih razmerah zadnje, kar si lahko privoščimo.

Vlada Zakonu o ukrepih Republike Slovenije za krepitev stabilnosti bank piše, ne da bi jo zanimalo mnenje direktorjev bank. Zakon o visokem šolstvu pripravlja tako, da imajo vodstva univerz za vsebinska dopolnila na voljo 2 dni. Po hitrem postopku spreminja in dopolnjuje Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (ZSPDSLS-A), čeprav Komisija za preprečevanje korupcije opozarja, da gre za korupcijskim tveganjem izrazito izpostavljeno problematiko? Po hitrem postopku znižuje pokojnine 26 000 upokojencem, povzroča ustavne pritožbe, zmedo pri izdajanju odločb in protest Varuha človekovih pravic.

Ker bi se s spoštovanjem Resolucije o normativni dejavnosti lahko izognili takšnemu rokohitrskemu sprejemanju in spreminjanju predpisov, jo bomo protestno prebrali pred Vlado RS. Nepremišljene zakone dobivamo namreč tudi (ali predvsem) zato, ker vlada v kar 85 % krši omenjeno resolucijo, povrhu pa še svoj poslovnik, v katerega so načela resolucije tudi vpisana.

Več »
Pilotna izvedba delavnice LOBIRANJE
V sklopu pilotnih delavnic, ki jih letos izvajamo v CNVOS, bo oktobra na sporedu tudi LOBIRANJE - Kako povečati vpliv organizacije? Usposabljanje je zasnovano v obliki treninga, sestavljenega iz treh celodnevnih delavnic, in sicer 10., 11. in 12 oktobra. Namenjeno je predvsem vodjem nevladnih organizacij.

Ker gre za pilotno delavnico, s katero želimo preveriti potrebe nevladnega sektorja po najbolj kompleksnih znanjih doseganja zakonodajnih sprememb, je udeležba brezplačna. Rok za prijavo je 5. 10. 2012.
Več »
rounded
Izlet v Bosno - družbeno odgovorno
SARAJEVO - TRAVNIK - JAJCE (2 dni)
Begova džamija. Principov most. Kava na Baščaršiji. Gastronomsko raziskovanje bosanske kuhinje. Sarajevo »by night«. Potem pa še sprehod po Travniku in ogled rojstne hiše Iva Andrića ter romanje v Jajce. To je Bosna v 'režiji' agencije Premiki, edine slovenske turistične agencije za dostopni turizem. Oglejte si kulturno gotovo najbolj razgibano, barvito, bogato in slikovito republiko nekdanje države. Pomagajte pri promociji do invalidov prijaznega turizma. Podprite socialno podjetje, ki zagotavlja zaposlitvene možnosti pripadnikom ranljivih socialnih skupin.
Cena: 117 EUR. Cena vključuje: avtobusni prevoz z vsemi stroški, bogat program, polpenzion v hotelu v dvoposteljnih sobah na Ilidži pri Sarajevu, večerja z glasbo za ples v hotelu, turistično vodenje, organizacija potovanja in DDV. Velja za bralce obvestil CNVOS. Sicer velja redna cena 125 EUR.
Več »
2. oktober - rok za prijave v postopku izbora predstavnikov NVO v Nacionalnem odboru evropskega leta državljanov
Trenutno poteka postopek izbora petih predstavnikov NVO v Nacionalni odbor evropskega leta državljanov, ki bo odgovoren za pripravo nacionalnega programa Evropskega leta državljanov, za svetovanje pri izvajanju programa in oceno njegove uspešnosti. Svoje kandidate za predstavnike lahko predlagajo vse zainteresirane nevladne organizacije, ne glede na področje svojega delovanja. Rok za prijavo se izteče jutri, 2. oktobra 2012. Prijavnico in več informacij o postopku najdete tukaj .
Strategija razvoja Slovenije - Podaljšanje roka za sodelovanje
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo obvešča, da je rok za sodelovanje javnosti pri pripravi Strategije razvoja Slovenije in drugih programskih dokumentov za obdobje 2014 - 2020 podaljšan do konca oktobra.
Več »
Te zanima? Imaš pravico vedeti!
Ob mednarodnem dnevu "Pravica vedeti" je Društvo Integriteta- Transparency International Slovenia opozorilo, da je informacija javnega značaja ključno in učinkovito sredstvo za povečanje transparentnosti državnih organov.
Več »
Simbioz@ tudi to jesen gradi most med generacijami
S prvimi jesenskimi dnevi je vse bližje tudi projekt Simbioz@, vseslovenski medgeneracijski prostovoljski projekt učenja veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše. Udeleženci se bodo poleg tega seznanili še z družbenimi omrežji in njihovo uporabo. Brezplačne delavnice se bodo odvijale v tednu med 15. in 19. oktobrom po vsej Sloveniji.
Več »
SLOGA vabi na Slovenske razvojne dneve (4. - 5. oktober 2012)
SLOGA, Platforma za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije vabita na slovenske razvojne dneve, ki bodo potekali 4. in 5. oktobra 2012 v Ljubljani.

Slovenski razvojni dnevi (SRD) predstavljajo najpomembnejši in največji dogodek na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja (MRS) v Sloveniji. Letošnji, že četrti SRD, ponujajo pester in zanimiv program, odprl pa jih bo minister za zunanje zadeve g. Karl Erjavec. Razpravljali bodo o uresničevanju slovenskih ciljev na področju MRS, nadaljnjih ukrepih po Konferenci ZN o trajnostnem razvoju »Rio+20«, vprašanju migracij in razvoja ter o javno-zasebnem partnerstvu na področju MRS, svoje znanje o zbiranju evropskih sredstev bodo nadgradili na delavnici na temo razpisov EU, dogajanja pa bosta popestrila še t. i. Partnership Fair in razvojna tržnica.
Več »
Okrogla miza "Komuniciranje reform kot pozitivno sporočilo - misija nemogoče?"
Slovenska tiskovna agencija, Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) vabijo na okroglo mizo, ki bo v torek, 2. oktobra, ob 10.30 v knjižnici Fakultete za družbene vede (Ameriški kotiček), Kardeljeva pl. 5.
Več »
Vabljeni na 1. »Gustaf tržnico«
Društvo AGD Gustaf vabi na 1. »GUSTAF TRŽNICO«, ki se bo odvijala 4. oktobra od 13. ure naprej na zelenici med Hostlom Pekarna in dvorano Gustaf. K sodelovanju pri dogodku so tokrat povabili Društvo Aktiviraj se! (Posredovalnica rabljenih predmetov - Ropotarnica), Bukvarno Ciproš, Zavod Udarnik (Vinilnik - prvi mariborski »second hand shop«) in Zvezo prijateljev mladine v okviru programa Teden otroka.
Več »
Danes odpira vrata 12. Festival za tretje življenjsko obdobje
Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot.
Več »
Socialna akademija vabi na delavnico Ustvari dokumentarec
Ste si kdaj želeli ustvariti dokumentarni film, pa niste vedeli, kje začeti? Veste za dobro zgodbo ali pomembno tematiko, ki bi si zaslužila širši odmev? Vas zanima, kaj vse poteka v ozadju? Potem vas Socialna akademija vabi na delavnico Ustvari dokumentarec, ki se bo odvila 6., 23. in 30. 10. ter 6. 11. 2012. Kotizacija.
Več »
Peticija za moratorij na odstrel volkov
Skupnost aktivnih državljank in državljanov Tretji člen je na ministra za kmetijstvo in okolje Franca Bogoviča naslovila peticijo, v kateri ga pozivajo, naj sprejme moratorij na odstrel volkov za načrtovalsko obdobje 2012/2013 in Akcijski načrt upravljanja populacije volka v Sloveniji.
Več »
Amnesty in Greenpeace - odlaganje strupenih odpadkov v Slonokoščeni obali leta 2006
Amnesty International in Greepeace International sta objavila skupno poročilo, ki je rezultat triletne preiskave na terenu glede odlaganja strupenih odpadkov v Slonokoščeni obali.
Več »
Vabilo Varuha človekovih pravic RS na srečanje z NVO s področja okolja
Varuh človekovih pravic RS vas vabi, da se udeležite šestega rednega mesečnega srečanja s predstavniki civilne družbe s področja okolja in prostora v letu 2012, skupno pa že dvaindvajsetega.
Več »
Novice Mreže Plana B za Slovenijo
Izšla je dvojna številka Novic Mreže Plana B za Slovenijo. V njej lahko med drugim preberete o protestnem pismu zaradi stališč Slovenije do zaostritve podnebnih ciljev, sestanku delovne skupine za podnebno politiko s predstavniki MKO ter o predlogih sistemskih sprememb na področju nelegalnega odlaganja odpadkov.
Več »
Prijave na akcijo Star papir za novo upanje 2012 podaljšane do 15. oktobra
V kolikor se na akcijo zbiranja starega papirja Star papir za novo upanje 2012, o kateri smo vas obveščali v začetku meseca septembra, še niste prijavili, vas Ekologi brez meja ponovno vabijo, da se jim pridružite in se prijavite ter tako podarite odvečne zaloge vašega starega in arhivskega papirja za dober namen.
Več »
Dan za prostor 2012: Kreativna prenova
Inštitut za politike prostora letos ponovno organizira Dan za prostor in se s tematskim dogodkom posvečenim kreativni prenovi že tretjič pridružuje praznovanju Svetovnega dne habitata, ki letos poteka pod sloganom »Spreminjamo mesta, gradimo priložnosti«. Z dogodkom se pridružujejo tudi Tednu arhitekture in prostora, ki je letos posvečen urbani prenovi. Posvet bo potekal 1. oktobra 2012 ob 16:00 v Galeriji P74, Trg Prekomorskih brigad 1, Šiška, Ljubljana, sledi urbani sprehod po kreativni Šiški ob 17:30.
Več »
Vabilo na mednarodno konferenco 3. dnevi socialne ekonomije
ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje v sodelovanju s ŠENTPRIMO - Zavodom za svetovanje, usposabljanje in rehabilitacijo invalidov in SKUP-om - Skupnostjo privatnih zavodov vabi na dneve socialne ekonomije, ki bodo potekali 18. in 19. oktobra v Ljubljani.
Več »
Urad OVSE za demokratične institucije in človekove pravice objavil dve publikaciji
Center za državljansko vzgojo obvešča, da je urad OVSE za demokratične institucije in človekove pravice (OVSE/ODIHR) 24. 09.2012 izdal dve novi publikaciji: The Guidelines on Human Rights Education for Law Enforcement Officials, namenjeno izobraževanju javnih uslužbencev s področja policije in nevladnega sektorja o področju človekovih pravic ter The Guidelines on Human Rights Education for Secondary School Systems, namenjeno predvsem snovalcem solskih politik, oblikovalcem šolskega kurikula ter univerzam kot pripomoček za oblikovanje učnih načrtov, implementacijo ključnih kompetenc ter evalvacijo opravljenega dela.
Več »
Za šolo brez oglasov - podprite kampanjo!
Konec avgusta so na Zvezi potrošnikov Slovenije pričeli z akcijo "Za šolo brez oglasov". Ker s primeri staršev akcija dodatno dobiva konkretno vsebino, vas vabijo, da jim pošiljate po vašem mnenju "sporne" primere nagovarjanja otrok z oglasnimi vsebinami.
Več »
Vmesno poročilo o izvajanju akcijskega načrta za mladoletnike brez spremstva (2010-2014)
Evropska komisija je 28. septembra sprejela vmesno poročilo o izvajanju akcijskega načrta za mladoletnike brez spremstva (2010-2014). V poročilu poziva k okrepitvi prizadevanj na nacionalni in evropski ravni, da bo odzivanje na ta večplasten izziv učinkovit ob doslednem spoštovanju otrokovih pravic.
Več »
Moč najstništva - delavnice za mladostnike in mladostnice
Moč najstništva je serija delavnic, namenjenih mladostnikom in mladostnicam od 13. do 19. leta starosti. Običajno potekajo s presledki po 14 dni, prva pa je namenjena staršem.
Več »
Komisija predstavila strategijo za rast in zaposlovanje v kulturnem in ustvarjalnem sektorju
Evropska komisija je 26. septembra predstavila strategijo za rast in zaposlovanje v kulturnem in ustvarjalnem sektorju.
Več »
Predstavitev URBANIH BRAZD v Ljubljani
Urbane brazde so eden od štirih programskih sklopov Evropske prestolnice kulture - Maribor 2012. V Podravje in širšo regijo so postavile sedem celostnih razvojnih projektov, ki bodo v Ljubljani prvič predstavljeni v ponedeljek, 8. oktobra, ob 17:00 v atriju ZRC.
Več »
Predavanje »Novosti pri zdrvaljenju arterijske hipertenzije«
V sredo, 3. oktobra 2012, ob 17. uri v dvorani Krke, Dunajska 65 v Ljubljani, prireja Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije predavanje z naslovom »Novosti pri zdravljenju arterijske hipertenzije«. Predava prof. dr. Rok Accetto, dr. med.
Več »
footer-top
 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net