TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Kaj je povedala v.d. generalne direktorice MDDSZ, mag. Gordana Možina Florjanc v Prlekiji ?
Ljutomerski županomat

Cenjeni gostje, spoštovano občinstvo!

Dovolite mi, da najprej izrazim zadovoljstvo ob povabilu na sprejem letošnje slovenske najmladinske voditeljice Nine Stegmuller in nominirancev za slovenske najprostovoljce iz Prlekije, pri županji Občine Ljutomer.

Počaščena sem, da kot skrbnica programa Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra nevladnih organizacij s strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, Direktorata za družino prispevam nekaj misli, ki nas uvajajo v razmišljanje o dveh vselej aktualnih temah - o pomenu družine in o času, ki od nas terja nenehna prilagajanja, pa tudi oporo in varnost v družinskem krogu.

Najpomembnejši steber razvoja družbe nedvomno ostaja družina, ki pa ji v sedanjem času ni lahko. Brez socializacije in kakovostnega družinskega življenja človeška oseba ne more izraziti vse svoje potencialne zmožnosti, brez družine človek ne more postati to, kar je. V družini se vzpostavljajo odnosi med spoloma in generacijami in tega ne more nadomestiti nobena druga institucija. Posamezne naloge in funkcije družine se lahko povezujejo ali zmanjšujejo, toda vedno vloga družine ostaja nenadomestljiva. Družina se spreminja znotraj sebe in tudi v odnosu do zunanjega sveta. Danes si jo zato zelo težko predstavljamo kot vnaprej določeni model. Pomembno je le, da vedno vidimo družino kot projekt, ki omogoča počlovečenje človeka ter njegovo rast v določeni družbi s tem, da od vsakega posameznika zahteva določeno zavzetost in vključenost.

Če nam s skupnimi močmi uspe, da družine naučimo vsega tega, bomo opravili pomembno vzgojno nalogo za prihodnje rodove.

Družina se kot temeljna socialna institucija nedvomno sooča z doslej najtežjim izzivom v zgodovini človeštva - s hitrostjo vsesplošnih družbenih sprememb, ki predstavljajo ključni dejavnik oblikovanja novih razmerij med člani te najintimnejše skupnosti. Zato so družine ne glede na njihovo domovanje nujno potrebne ustrezne podpore pri prilagajanju zunanjim razmeram družbe, v katero so integrirane.

Danes se življenjske razmere tako naglo spreminjajo, da je najzahtevnejša naloga vzgoje pravzaprav učenje ponovnega vzpostavljanja temeljev družine in medčloveških odnosov.

Mislim, da je to tudi naše skupno poslanstvo!

Verjamem, da v času, ko razen sprememb, ni nobene konstante, je vloga družine toliko pomembnejša. Tudi zato, ker predstavlja v družbi edino celico, ki simbolizira zavetje, podporo, nesebično ljubezen.

Vpeti družino v današnji čas, je naša naloga!

Spoštovani,

danes smo zbrani tukaj tudi zato, da čestitamo najmladinski voditeljici Nini Stegmuller iz Mladinskega centra Prlekije, ki je vsekakor nepogrešljiv člen in skupaj z nami podpira svetlo pot tej čudoviti in mogočni skupnosti, ki je skozi čas vzgajala, varovala, učila in ohranjala številne generacije!

Prepričana sem, da je Mladinski center Prlekije eden tistih stebrov, ki v turbulenci življenja nudi trdno oporo vsem družinskim članom.

Na vaši poti želim vsakemu od vas posebej veliko poguma ter pozitivne naravnanosti in hvala za današnji dan, da ga lahko delim z vami. Mag. Gordana Možina Florjanc

Posnetek na link povezavi:

http://www.youtube.com/watch?v=_IFIX-KnaSM

Govor v Ljutomeru (31 kb) v.d. generalne direktorice MDDSZ mag. Gordana Možina Florjanc (91 kb) Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net