TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Jutri ne prezrite-tudi video prek spleta:IZSTEKANI-RUDI BUCAR& ISTRABEND s stevilnimi gosti,petek 14.12 2012 ob 22.25 na Valu 202
14.12.2012, SLOVENIJA


Pozdravljeni!V nadaljevanju in v priponki je info o prihajajoči oddaji IZŠTEKANI na Radiu Slovenija. Če vas napoved vznemiri, posredujte to vznemirjenje naprej. Če ne, se ne vznemirjajte preveč :).Pripeti so logotipi oddaje, Vala 202 in RTV Slovenija. Če želite prejeti tudi fotografije, dokument v obliki letaka oziroma lepaka ali najavni spot za oddajo, sporočite.SODELAVCI RADIA SLOVENIJA! Najavni spot za oddajo je shranjen v sistemu DALET pod številko S22490. Po presoji ga lahko predvajate kadarkoli v tednu pred oddajo, od sobote do petka.Če tole ni prišlo na povsem pravi naslov in imate boljši predlog ali če imate kakršnokoli drugačno pripombo, ne odlašajte - oglasite se na jure.longyka@gmail.com .Najlepša hvala za pozornost in srečno.
Jure Longyka*************************************************************

RADIO SLOVENIJA, 2. program - Val 202, petek, 14.12.2012 ob 22.25

RUDI BUČAR & ISTRABEND v IZŠTEKANE s številnimi gosti

Mesec in pol po izidu nove plošče izolski glasbenik RUDI BUČAR z zasebo ISTRABEND prihaja v oddajo IZŠTEKANI. Ker je nova zasedba in z njo plošča že sama po sebi imenitno izštekan podvig, njenega zvoka za oddajo ne bo spreminjal. Raje kot istrumente bo Rudiizštekal samega sebe - in izvedbo mnogih pesmi prepustil številnim gostom, od Eve Hren do Okteta Aljaž. V petek 14.12.2012 ob 22.25.

Povzemimo njegovo pot za nepoučene. Navdušen nad grungem je konec devetdesetih ustanovil bend Spirits in z njim objavil ploščo »Zemljin krik« (1999). Ljubljenec občinstva je postal pet let kasneje, ko je izdal prvo solistično ploščo »Kapot«(2004). Z njo je po polju prerajanja ljudske glasbe zaoral kot še nihče pred njim. Zvest svojim izolskim in istrskim koreninam se je z diktafonom podal na teren in zbral dotlej prezrto, večjezično, »gostilniško« ljudsko gradivo ter ga predelal v rockovskem in bluesovskem slogu. Ravno toliko kot so bile Izolanom pesmi domače, so bile za preostalo Slovenijo popolnoma nove.

Ker mu je novi kapot čudovito pristajal, je nadaljeval, izročilo zajel še malo bolj na široko in tri leta kasneje izdal izjemni album »Kambiament« (2007). Drznost, ki preveva to ploščo, premorejo le najboljši in najbolj izvirni. Predvsem pa sta tako »Kapot« kot »Kambiament« dokaz, da tradicija in korenine velikih glasbenih duhov ne omejujejo, temveč jim dajejo svobodo.

Kakšen glasbeni freigeist je Rudi Bučar, dokazuje seznam njegovih sodelovanj. Kot pevec in kitarist je nastopal tako z Janom Plestenjakom kot z Zablujeno generacijo, tako na EMI kot na Slovenski popevki, tako na Eurosongu z Alenko Gotar kot pred obličjem Evrope s podvigom Sounds Of Slovenia. Pred tremi leti je ustanovil pop rock zasedbo Rudi & The Cool Vibes. Je avtor dveh zmagovalnih skladb na Slovenski popevki - »Samo ti« v izvedbi Anike Horvat leta 2009 in »Naj traja« v njegovi izvedbi lani. Tudi letos je na Popevki s pesmijo »Še malo« pričaral enega najbolj nepozabnih trenutkov.

Izjemno novopoglavje pa je odprl s skupino Istrabend in z novo ploščo, ki je izšla konec oktobra. Zmes Rudijevih avtorskih in istrskih ljudskih pesmi izvaja skupina glasbenih virtuozov z instrumenti, ki bi bili težko bolj nerokerski - na silovito sodoben, urban, rokerski način. Ja, težko je z besedami pojasniti, da je moč s tubo, harmoniko, trobento, akustično kitaro in tolkali igrati ljudske pesmi, kot bi bile rokenrol. A je res. No, res je tudi obratno, Rudijeve rock in pop pesmi v tej izvedbi zvenijo zelo ljudsko, kar ni tako presenetljivo. Presenetljiva je svežina, ki preveva vse skupaj. Ter količina in veličina glasbe, ki jo fantje ustvarjajo s tako preprostimi sredstvi. Treba je slišati, da človek verjame.

Če ste zamudili nastope, ki jih te dni nizajo po slovenskih klubih, vam oddaja IZŠTEKANI na Valu 202 v petek 14. decembra 2012 nudi izjemno priložnost prepričati se, kako Rudi Bučar & Istrabend zvenijo v živo. A Izštekani seveda ne bi bili Izštekani, če ne bi pred Rudija postavili novega izziva. Hm... ampak kako se ga lotiti, če je že to, kar je Rudi naredil z Istrabendom, tako imenitno izštekano, da ni kaj dodati ali odvzeti? Kaj torej dodati, kaj odvzeti? Rešitev je Rudi našel hitro. Če nimaš več česa izštekati, lahko izštekaš - samega sebe! Rudi bo v oddaji odpel manj kot polovico pesmi. Namesto njega jih bodo izvedli številni gostje, vsak po eno Rudijevo in eno ljudsko. No, verjetno bodo na tapeti tudi številni dueti, stranpoti in spontanosti.

Kdo, se gotovo sprašujete? Eva Hren, prekaljena pop in jazz pevka, ki ji prevračanje ljudskega ni tuje, pa najsibo s skupino Sladcore, z Big Bandom RTV Slovenija ali s Sounds Of Slovenia. Matevž Šalehar Hamo, raskavi glas, prepričljivi stas, pevec skupine Tribute 2 Love in avtor, ki je snel letošnjo glavno nagrado na Slovenski popevki. Tadeja Fatur, izvajalka zmagovalnega songa na letošnjem Festivalu slovenskega šansona 2012. Samo Budna, pomurski kitarist, violinist, pevec in avtor, soustanovitelj legendarnih Posodi mi jurja. In Oktet Aljaž, pred tremi leti ustanovljeni moški zbor iz koprskega zaledja.

Na vsa ostala vprašanja odgovarjamo med oddajo v petek od 22.25 do polnoči in čez. Tudi tokrat boste lahko dogajanje v studiuspremljaliv sliki prek medmrežja. Povezava bo na voljo na spletni strani www.val202.si .

POVEZAVE:

http://rudibucar.com ,

www.val202.si/izstekani , www.facebook.com/izstekani , www.poglej.si/izstekani , www.val202.si

POGLED NAPREJ:11. januarja2013 v Izštekane prihaja Tržaški partizanski pevski zbor »Pinko Tomažič«, tudi ta s številnimi gosti - in predvsem gromek kot zmeraj!

Vljudno prosimo, da vest o dogodku širite naprej. Novinarji se lahko akreditirate za poročanje iz zakulisja. Dodatne informacije dobite na naslovu jure.longyka@gmail.com , grega.peterka@rtvslo.si ali po telefonu 051-691-268 (Grega Peterka) oziroma 01/256-38-32 (Jure Longyka).

Jure Longyka Priloge 4 - Prenesi vse priloge Pokaži vse slike Skupna raba vseh slik

RTV Slovenija logo (mali_aktualen - maj 2009).jpg RTV Slovenija logo (mali_aktualen - maj 2009).jpg
8K Pogled Skupna raba Prenos
VAL202_LOGO_osnovni (od pomladi 2012).jpg VAL202_LOGO_osnovni (od pomladi 2012).jpg
79K Pogled Skupna raba Prenos
IZSTLOGOnoviCROP.JPG IZSTLOGOnoviCROP.JPG
61K Pogled Skupna raba Prenos
Izstekani - RUDI BUCAR II.doc Izstekani - RUDI BUCAR II.doc
211K Pogled Prenos
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net