TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
CNVOS: RAZPISI IN PRILOŽNOSTI za NVO
16.04.2013, Slovenija

header

16. april 2013
št. 15/13
title
Razpis za zbiranje predlogov za posredne ukrepe v okviru večletnega programa EU za zaščito otrok, ki uporabljajo internet in druge komunikacijske tehnologije
V okviru programa Skupnosti za zaščito otrok, ki uporabljajo internet in druge komunikacijske tehnologije (varnejši internet) je odprt javni poziv k oddaji predlogov za ukrepe, ki bodo financirani v okviru programa. Razpis se nanaša na: 1. in 2. ukrep: Evropska mreža centrov za varnejši internet, 1.1 Pilotna platforma za centre za varnejši internet; 3. ukrep: Spodbujanje varnejšega spletnega okolja, 3.1 Tematska mreža: mreža nevladnih organizacij za zaščito otrok na internetu.
Več »
IPA: Civil Society Facility Turkey Programme
V okviru instrumenta predpristopne pomoči IPA je objavljen javni razpis, namenjen podpori turškim organizacijam civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju spodbujanja človekovih pravic, demokracije, socialnega vključevanja ter vladavine prava z aktivno udeležbo v odločevalskih procesih.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje programov kulturnih, športnih, turističnih, socialno-humanitarnih in ostalih društev in organizacij iz proračuna občine Kanal ob Soči za leto 2013
Več »
Javni razpis za sofinanciranje programov oziroma projektov, ki niso bili predmet drugih javnih razpisov iz proračuna Občine Sežana za leto 2013 - sredstva župana za enkratne finančne pomoči 2013
Več »
Javni razpis za sofinanciranje osrednje prireditve ob občinskem prazniku Občine Komen v letu 2013
Več »
rounded
KAJ NOVA DELOVNA ZAKONODAJA PRINAŠA NVO? ŠE NEKAJ PROSTIH MEST NA DELAVNICI.
Še nekaj prostih mest na delavnici, posvečeni novi delovni zakonodaji in vsemu, kar morajo o njej vedeti nevladne organizacije.
Reforma trga dela prinaša novosti, pomembne za delo društev, zavodov in ustanov. Na novo določa minimalne odpovedne roke, opredeljuje dopustne razloge za sklepanje pogodb za določen čas, ureja zaposlovanje v enoosebnem zavodu, določa pravice do odpravnine in njihove višine za delavce s pogodbo za določen čas … Novosti je veliko, ker bodo v veljale že od sredine aprila, jih bomo vsi zaposlovalci morali kmalu natančno poznati.
Delavnico bo vodil Matej Verbajs, pravni svetovalec z desetletnimi izkušnjami z delom v nevladnih organizacijah. Več o delavnici >> Prijave in informacije: elektronska prijava , info@cnvos.si , 01 542 14 22
Javni razpis za pridobitev sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj - ESRR za izvedbo aktivnosti regionalnih destinacijskih organizacij
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti delovanja regionalnih destinacijskih organizacij, ki delujejo na območju razvojne regije in izvajajo operativno, razvojno, distribucijsko in promocijsko funkcijo na področju turizma v regiji.
Več »
Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v Občini Miren - Kostanjevica za leto 2013
Več »
PRESTAVLJENA DELAVNICA »FINANČNA PODPORA MEDNARODNIH FUNDACIJ ZA OKOLJSKE PROJEKTE«
Obveščamo vas o spremembi datuma izvedbe delavnice, namenjene predstavitvi možnosti za črpanje finančne podpore mednarodnih fundacij za okoljske projekte. Delavnica je prestavljena s 25. aprila na 15. maj 2013. Vabljene tako manjše kot večje organizacije, ki izvajate dejavnosti na področju ohranjanja biotske raznovrstnosti, ohranjanja naravnih habitatov ter prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst, podnebnih sprememb, globalnega segrevanja, trajnostne energije, ...

Datum: 15. maj 2013, 10:00 - 15:00
Kotizacija: 70 EUR + DDV
Rok za prijavo: 20. april 2013
Št. udeležencev: 14
Prijava: 01 542 14 22, elektronska prijava

Vsebina delavnice:
Poleg javnih programov so nevladnim organizacijam na voljo tudi sredstva številnih mednarodnih fundacij, ki namenjajo finančno podporo NVO, delujočim na specifičnem vsebinskem in geografskem področju. Mnoge med njimi finančno podpirajo organizacije iz Evrope, pri čemer številne sprejemajo prijave skozi vse leto in niso časovno omejene. Kljub temu te možnosti monogokrat ostanejo neizkoriščene, zato smo se na CNVOS odločili za organizacijo delavnice, na kateri bomo predstavili možne vire financiranja - tokrat za okoljske projekte, seveda hkrati s predstavitvijo vsebine razpisnih dokumentacij ter postopkom izpolnjevanja prijavnih obrazcev. Več o delavnici >>
Javni poziv NVO s področja varstva okolja
MOL poziva vse nevladne organizacije s področja varstva okolja, ki imajo sedež v Mestni občini Ljubljana in bi želele postati izvajalske organizacije izvrševanja dela v splošno korist, da svoj interes sporočijo do 18. 4. 2013. Izvajanje nadomestne kazni, ki pomeni opravljanje dela v korist humanitarnih organizacij ali lokalne skupnosti, je lahko nadomestilo uklonilnega zapora v primeru neplačila kazni za storjene prometne prekrške. Prekrškarji lahko tako odslužijo svojo kazen s koristnim delom v vaši nevladni organizaciji.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje projektov socialnih partnerjev za leti 2013 in 2014 v okviru 1. razvojne prioritete: Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov socialnih partnerjev za izvajanje aktivnosti, namenjenih izboljšanju razmer na trgu dela in učinkovitemu reševanju odprtih vprašanj, vezanih na sfero trga dela in zaposlovanja, delovne pogoje, izboljšanju položaja različnih skupin na trgu dela in spodbudi in aktivnemu sodelovanju sindikatov ter predstavnikov delodajalcev v različnih oblikah socialnega dialoga.
Več »
Javni razpis za izvedbo programa Pomoč ranljivim skupinam prosilcev za mednarodno zaščito
Predmet javnega razpisa je nadaljevanje izvajanja programa pomoči, s katero je ranljivim osebam s posebnimi potrebami, zlasti otrokom, mladoletnikom brez spremstva, invalidnim osebam, starejšim, nosečnicam, roditeljem samohranilcem z otroki in žrtvam posilstva, mučenja ali drugih oblik psihičnega, fizičnega ali spolnega nasilja, zagotovljena posebna skrb, nega in obravnava ter obsega naslednje sklope: SKLOP 1: Operativna pomoč in socialna integracija mladoletnim osebam brez spremstva ter skupinam za samopomoč ženskam; SKLOP 2: Kreativno preživljanje prostega časa za šoloobvezne in predšolske otroke; SKLOP 3: Individualna psihoterapevtska pomoč.
Več »
Industrial relations and social dialogue - Call for Proposals VP/2013/001
Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje je objavil razpis za zbiranje predlogov v okviru postavke »odnosi med delodajalci in delojemalci ter socialni dialog«. Proračunska postavka ima dva podprograma: podpora za evropski socialni dialog; izboljševanje strokovnosti na področju odnosov med delodajalci in delojemalci. V letu 2013 je predviden en rok za oddajo vloge: 20. junij 2013 za aktivnosti, ki se ne začnejo pred 20. oktobrom 2013 in ne po 31. decembru 2013.
Več »
Information and training measures for workers' organisations - Call for Proposals VP/2013/002
Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje je objavil razpis za zbiranje predlogov v okviru postavke »ukrepi obveščanja in usposabljanja za delavske organizacije«. V letu 2013 je predviden en rok za oddajo vloge, in sicer 23. maj 2013 za aktivnosti, ki se ne začnejo pred 23. julijem 2013 in ne po 31. decembru 2013.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje programov s področja socialnega varstva v Mestni občini Slovenj Gradec za leto 2013
Več »
Javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje programov organizacij in društev na področju socialno-humanitarnih dejavnosti, ki jih bo sofinancirala Občina Vojnik
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR): Country Based Support Schemes (CBSS) - Guatemala
V okviru evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov na naslednjih področjih: spodbujanje enakosti med spoloma, zaščita pravic otrok, obramba in zaščita zagovornikov človekovih pravic.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR): Country Based Support Schemes (CBSS) - Peru
V okviru evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, katerega glavni cilj je okrepiti vlogo civilne družbe pri spodbujanju človekovih pravic in demokratičnih reform, pri podpiranju mirne sprave skupinskih interesov ter pri krepitvi politične udeležbe in zastopanosti v Peruju.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR): Country Based Support Schemes (CBSS) - Egypt
V okviru evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, katerega cilji so: povezovanje civilno-družbenih akterjev pri doseganju skupnih agend na področju zaščite človekovih pravic in spodbujanja demokratičnih reform; grajenje konsenza o spornih političnih vprašanjih; krepitev politične zastopanosti in participacije; vključevanje in pluralizacija civilne družbe. Aktivnosti se izvajajo v Egiptu.
Več »
Eurodeskovo usposabljanje za izvajanje delavnic za mlade na temo Evropskega parlamenta
Eurodesk Slovenija vabi na usposabljanje za izvajanje delavnic za mlade na temo Evropskega parlamenta, ki bo potekalo 28. in 29. maja 2013 v hotelu Creina, Kranj. Rok za prijavo je 13. maj 2013.
Več »
Seminar/konferenca "Citizens for Europe - Europe for citizens"
Finska nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizira seminar/konferenco na temo evropskega državljanstva "Citizens for Europe - Europe for citizens". Potekal/a bo 27. - 30. maja 2013, v mestu Tuusula (Helsinki), Finska. Rok za prijavo je 29. april 2013.
Več »
Razpis brezplačnega mojstrskega tečaja za nadarjene študente godal v Trenti
Bank Austria, članica skupine UniCredit, je v sodelovanju z Dunajskimi filharmoniki tudi letos razpisala mojstrske tečaje godal v Trenti. Profesorji Dunajskih filharmonikov bodo študentom približali tradicijo svetovno znanega in prepoznavnega dunajskega zvena instrumentalne in komorne glasbe. Rok za prijavo je 30. april 2013.
Več »
Objavljen razpis za pridobitev štipendije United World College of the Adriatic
Na spletni strani CMEPIUSa je objavljen razpis za pridobitev štipendije 2013, ki jo razpisuje United World College of the Adriatic (Devin pri Trstu, Italija). Rok za oddajo prijav je 8. maj 2013.
Več »
Splošna praksa in praksa za invalidne osebe v Evropskem parlamentu
Evropski parlament podpira enake možnosti in spodbuja invalidne osebe obeh spolov, da se prijavijo za opravljanje njegovih programov prakse. Parlament ponuja plačano prakso za invalide, katere namen je olajšati invalidnim osebam vključevanje v delo. Rok za prijavo je 15. maj 2013.
Več »
Non-State Actors and Local Authorities in Development - Bolivia
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen: - sofinanciranju projektov nevladnih akterjev (sklop 1) in lokalnih oblasti (sklop 2), ki prinašajo koristi ranljivim skupinam prebivalstva, ki nimajo dostopa do osnovnih storitev in so izključeni iz procesov oblikovanja politik, - krepitvi zmogljivosti organizacij civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju zmanjševanja revščine in izvajanja strategij trajnostnega razvoja, - spodbujanju sodelovanja med vladnimi in nevladnimi akterji. Aktivnosti se izvajajo v Boliviji.
Več »
Non-State Actors and Local Authorities in Development - Gabon
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi zmogljivosti nevladnih akterjev in lokalnih oblasti za učinkovitejše delovanje na področju oblikovanja, implementacije in monitoringa strategij ter razvojnih politik v Gabonu.
Več »
footer-top
 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net