TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
OBVESTILA za NVO
07.05.2013, Slovenija

header

7. maj 2013
št. 18/13
title
Vzpostavljen Sklad za nevladne organizacije v okviru Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP
CNVOS in Regionalni center za okolje REC sta podpisala pogodbo o izvajanju programa ter upravljanju Sklada za nevladne organizacije. Skupna vrednost programa znaša 1.875.000 evrov, skladu za projekte NVO v Sloveniji pa je namenjenih 1.593.750 evrov.

Prvi javni razpis za projekte NVO bo objavljen 3. junija 2013 v višini 1.275.000 evrov. Ta razpis bo podprl velike projekte (znesek sofinanciranja se bo gibal med 60.001 in 120.000 evrov) ter srednje velike projekte (s sofinanciranjem med 20.001 in 60.000 evrov). Drugi javni razpis v vrednosti 318.750 evrov bo objavljen januarja 2014. Namenjen bo sofinanciranju malih projektov NVO v višini od 10.000 do 20.000 evrov. V pričetku junija bosta potekali informativni delavnici o razpisu v Ljubljani in Mariboru, od 1. do 4. julija 2013 pa bodo po Sloveniji potekale delavnice za razvoj projektnih idej.

Predstavitveni dogodek v soorganizaciji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bo namenjen predstavitvi vseh programov Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP in vzpostavljanju partnerstev z organizacijami iz držav donatoric, bo 19. 6. 2013 v Ljubljani.

Za dogodke bomo začeli zbirati prijave v kratkem. Udeležba na informativne delavnice in predstavitveni dogodek ne bo omejena, je pa zaželeno, da se predstavitvenega dogodka udeležijo predvsem tisti, ki imajo namen projekt prijaviti v partnerstvu z organizacijami iz držav donatoric.

Več si lahko preberete na TEJ povezavi .

IZBOR 2 PREDSTAVNIKOV NVO V IZBIRNI KOMISIJI SKLADA ZA NVO NORVEŠKEGA FINANČNEGA MEHANIZMA
(7. 5. 2013) Razpisujemo postopek izbora 2 predstavnikov NVO v izbirni komisiji Sklada za NVO Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP. Rok za prijavo kandidatov in volilnih upravičencev (NVO z volilno pravico) je 22. 5. 2013.
Več »
55 % kršitev Resolucije o normativni dejavnosti. Praznik?
Ljubljana, 6. 5. 2013 - V prvem mesecu od imenovanja nove vlade se je standardni delež kršitev Resolucije o normativni dejavnosti ustavil pri okoli 75 % vseh objavljenih predlogov predpisov. Zato se zdi samo 55 %, kolikor znaša delež kršitev v prazničnem tednu - naravnost prazničen. Od skupaj devetih objav predlogov predpisov so pri kar štirih ministrstva spoštovala načelo, da naj javna razprava o vsebini traja vsaj 30 dni. Pet je takšnih, pri katerih bo javna razprava brez upravičenega razloga krajša in niti enega (!), pri katerem bi bila v celoti zanemarjena.
Več »
rounded
V PETEK NOVINARSKO-NEVLADNIŠKI ZAJTRK
Vabljeni na izstrelitveni dogodek akcije VSAK DAN NOVINAR - EN DAN NEVLADNIK, novinarsko-nevladniški zajtrk, ki se bo v petek, 10. maja 2013, ob 10h hkrati zgodil v sedmih mestih po Sloveniji. V Ljubljani bo v Hostlu Celica.

Cilj akcije, ki bo trajala celotno poletje, je delo NVO približati novinarjem. Zato jih bomo povabili, da en dan preživijo v NVO, se vključijo v delo organizacij in na lastni koži izkusiti nevladniški utrip. Novinarji bodo o dnevu v NVO pripravili prispevke, ki bodo po zaključku akcije uvrščeni v izbor najbolj doživetih, prepričljivih, povednih (zmagovalci prejmejo nagrade).

Dogodek 10. maja bo namenjen predvsem vzpostavljanju osebnih stikov med nevladnimi organizacijami in novinarji, ki pomembno olajšajo obveščanje širše javnosti o problematikah, s katerimi se NVO ukvarjamo. Prijave še zbiramo.
Več o novinarsko-nevladniškem zajtrku >>>

Kontakt in dodatne informacije: simon.mlakar@cnvos.si , 031 62 82 12 (Simon Mlakar)
ČEZ EN TEDEN: NEVLADNIŠKI DAN ZA SNOVANJE PROJEKTOV ZA RAZVOJ PODEŽELJA
Še vedno se lahko prijavite na celodnevni dogodek priprave partnerskih projektov na temo razvoja podeželja. (13. 5. 2013)

Cilji dogodka so: iskanje inovativnih rešitev, novih povezav med akterji in oblikovanje konkretnih partnerskih projektov. Za najprepričljivejši projekt bo CNVOS tudi brezplačno pripravil projektno dokumentacijo.

Vabljene predvsem organizacije, ki z delovanjem na različnih področjih, kot so sociala, zdravje, kultura in okolje, in medsebojnim sodelovanjem prispevajo k razvoju podeželja in izboljšanja kakovosti življenja njegovih prebivalcev.

Več o nevladniškem dnevu za snovanje projektov za razvoj podeželja >>>
ŠE NEKAJ PROSTIH MEST NA DELAVNICI O ČRPANJU SREDSTEV ZA OKOLJSKE PROJEKTE
Še nekaj prostih mest je na voljo na delavnici, posvečeni možnostim črpanja sredstev mednarodnih fundacij za podporo okoljskim projektom in varovanju narave. Kljub številnim možnostim priložnosti za takšno financiranje pogosto ostanejo neizkoriščene. Zato na CNVOS organiziramo delavnico, na kateri bomo predstavili takšne vire, se posvetili zahtevam razpisnih dokumentacij ter postopkom izpolnjevanja prijavnih obrazcev.

Delavnica (15. maj 2013) je namenjena tako manjšim kot večjim organizacijam, ki izvajate dejavnosti na področju ohranjanja biotske raznovrstnosti, ohranjanju naravnih habitatov ter prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst, podnebnih sprememb, globalnega segrevanja, trajnostne energije, ...
Več o delavnici >>>

Prijava: 01 542 14 22, info@cnvos.si , elektronska prijava
STRATEŠKO NAČRTOVANJE: BREZPLAČNO USPOSABLJANJE, 24 UR.
Strateški načrt je dokument, v katerem organizacija opredeli svoje vrednote, poslanstvo, vizijo in izzive za naslednjih nekaj let. Večina nevladnih organizacij zaradi svoje majhnosti in kroničnega pomanjkanja človeških virov daje prednost operativnemu izvajanju projektov pred vprašanji dolgoročne strategije. Pa vendar se lahko prav z izbiro prave strategije v nekaj letih razvijejo v pomembne, inovativne in vplivne akterje na svojem področju.

Zato se delavnica (23. 5., 29. 5. in 6. 6. 2013) posveča vodenju procesa strateškega načrtovanja v nevladni organizaciji. Ob pomoči mentorja ponuja znanja, kako v proces načrtovanja vplesti ključne osebe, kako izčistiti svoje poslanstvo, kako si zastaviti izzivalno vizijo ter kako poiskati prave, ambiciozne in hkrati uresničljive strateške cilje.

Informacije in prijava: 01 542 14 22, info@cnvos.si , več informacij in E-PRIJAVA
Delavnici o organizaciji simulacij zasedanj ZN
Oddelek Združenih narodov (ZN) za javno informiranje (United Nations Department of Public Information, UNDPI) poleti organizira dve delavnici o organizaciji simulacij zasedanj ZN (t. i. Model of United Nations, MUN). Prva bo organizirana med 8. in 11. julijem 2013 na Dunaju, druga pa med 26. in 29. avgustom 2013 v New Yorku.
Več »
Socialna akademija vabi
Socialna akademija vabi na svečano podelitev diplom študentom letnika 2012/2013, ki bo v torek, 14. maja 2013, ob 19:00 uri, v Galeriji Družina, Krekov trg 1, Ljubljana, ter na seminar: Kako obvladujemo stres? Seminar (kotizacija) bo potekal 17. in 18. maja 2013, v kraju Sveti Duh pri Škofji Loki.
Več »
Vabilo na predstavitev zbornika Evropska Slovenija
Avtorji zbornika in člani iniciative za Evropsko Slovenijo vabijo na predstavitev zbornika Evropska Slovenija, ki bo potekala na dan Evrope, 9. maja 2013, ob 11h, v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva 1/IV, Ljubljana.
Več »
Filmska sreda v Hiši svetov tokrat o hrani
Društvo Humanitas vabi na "Filmsko sredo v Hiši svetov", ki bo potekala 8. maja 2013, ob 17.30 uri v Knjižnici Hiša svetov, ki se nahaja v pritličju Knjižnice Otona Župančiča (Kersnikova 2, Ljubljana). Ogledali si bodo film Hrana, d. d. (2008), režiserja in scenarista Roberta Kennerja, ki prikazuje pohlepe živilske industrije in industrijsko pridelavo hrane. Po ogledu filma bo potekala kratka razprava s predstavnikom Ekološkega društva Porevit.
Več »
Vabilo k aktivni udeležbi na co-konferenci »Družbena odgovornost - od naključja do strategije« ter brezplačnih delavnicah
Studio Moderna, Ekvilib inštitut in Mreža za družbeno odgovornost Slovenije vabijo predstavnike in predstavnice civilne družbe, nevladnih organizacij in socialnih podjetij, da aktivno sodelujejo na skupni konferenci (13. maj 2013), ki bo potekala v interaktivnem formatu plenarnih predavanj, razprav in dinamičnih delavnic, ki jih bodo vodili svetovno priznani socialni podjetniki in poznavalci globalnih trendov družbene odgovornosti.
Več »
Prosto delovno mesto: Socialni delavec za delo z migranti (M/Ž)
Slovenska filantropija - Združenje za promocijo prostovoljstva objavlja prosto delovno mesto: socialni delavec za delo z migranti (M/Ž). Dela in naloge delovnega mesta obsegajo informiranje, svetovanje, zagovorništvo, psihosocialno pomoč in pomoč pri integraciji migrantov...
Več »
Šesta številka novic o projektu SUVOT
Ozara obvešča, da je na voljo šesta številka novic o projektu SUVOT. Cilj projekta SUVOT je priprava programa poklicnega usposabljanja za kuhinjskega pomočnika za osebe s težavami v duševnem zdravju.
Več »
MOL in AIS na Poti ob žici ZA pravico do vode
Več kot 900 milijonov ljudi na svetu in okrog milijon prebivalcev v Evropi nima dostopa do vode, čeprav je dostop do vode človekova pravica in jo morajo države zagotoviti vsem prebivalcem. Sporočilo za javnost AIS objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Vabilo na študijski obisk na Finsko »Mladinsko delo in mladinska politika v finskih lokalnih skupnostih«
Zavod MOVIT organizira študijski obisk na Finsko, katerega namen je spoznati razvoj in ukrepe lokalnih mladinskih politik na Finskem ter izmenjati izkušnje na tem področju z nekaterimi uspešnimi finskimi lokalnimi skupnostmi. Rok za prijavo je 15. maj 2013!
Več »
Eurodeskovo usposabljanje za izvajanje delavnic za mlade na temo Evropskega parlamenta
Ob Evropskem letu državljanov Eurodesk Slovenija že drugič organizira projekt, namenjen spodbujanju mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament. K sodelovanju pri projektu vabijo vse, ki jih zanima izvajanje delavnic za mlade na temo Evropskega parlamenta in volitev v Evropski parlament. Rok za prijavo je 13. maj 2013!
Več »
Predstava mladih umetnikov iz Ugande Rainbow House of Hope
Projekt Kreativna Karavana vabi na javno predstavo skupine Rainbow House of Hope, ki bo 9. maja 2013 ob 16.00 uri, v prostorih dnevnega centra za mlade in družine Škrlovec (Koroška cesta 19, Kranj). Predstavo sestavlja kombinacija tehnik forumskega, spontanega gledališča, pripovedovanja, afriške tradicionalne glasbe, ustvarjalnega in tradicionalnega plesa in hip-hopa.
Več »
Dan soseda 2013
Zavod Bunker vabi, da si v četrtek, 16. maja 2013, na "Dan soseda" vzamete čas, se sprehodite po Taboru in še bolje spoznate svoje sosede. OŠ Toneta Čufarja "Dan soseda" praznuje že šesto leto, letos pa se je dogodku pridružilo še več ustanov in posameznikov s Tabora.
Več »
Delavnica "Usposabljanje animatorjev"
PRSTaN vabi na delavnico "Usposabljanje animatorjev", ki bo potekala v torek, 14. maja 2013, od 16. - 20. ure, v učilnici 2 - Mladinski center Krško, CKŽ 105. Namen delavnice je usposobiti animatorje za delo z različnimi skupinami otrok in mladih v okviru delavnic, počitniških tednov, oratorijev in podobnega.
Več »
Cikel petih delavnic '‘Kako zmanjšati strah pred izpiti?’'
Študentska hiša SRCe vabi na cikel petih delavnic ‘Izpitna anksioznost’ oziroma ‘Kako zmanjšati strah pred izpiti?’ Delavnice bo vodila Mojca Majerle, uni. dipl. psih. in specializantka integrativne psihoterapije. Kotizacija.
Več »
Eu kviz v Poljanah nad Škofjo Loko
EU kviz se je tokrat ustavil v majhni vasici Poljane nad Škofjo Loko. Ekipi, ki sta merili znanje o Evropskem parlamentu in Evropski uniji, sta izšli iz Društva kmečkih žena Blegoš in Društva Rovtarji iz Poljan.
Več »
Predavanje "Možnosti financiranja projektov v programu Evropa za državljane"
Evropski informacijski center za civilno družbo v sodelovanju z Stičiščem NVO osrednje Slovenije vabi na predavanje "Možnosti financiranja projektov v programu Evropa za državljane". Potekalo bo v petek, 10. maja 2013, ob 17.00 uri, v Centru Ivana Hribarj- dvorana Marjane Ručigaj, Ljubljanska c. 12f, Trzin.
Več »
Dejavnosti v okviru Tedna Evrope 2013
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji je tudi letos pripravilo raznolik program dejavnosti, ki bodo med 5. in 12. majem v okviru Tedna Evrope 2013 potekale po vsej Sloveniji. Letošnji dogodki v Tednu Evropa potekajo v znamenju evropskega leta državljanov pod sloganom "Za Evropo gre. Za vas gre."
Več »
Iščejo se prostovoljci za "BANKE ROTE DANCE"
Zavodi Radio Študent, Maska in Delak iščejo prostovoljce za dogodek BANKE ROTE DANCE - info akcijo v javnem prostoru na skrivni lokaciji, ki se bo sinhrono dogajala v etru Radia Študent. Akcija se bo zgodila med pol šesto in šesto popoldan, 9. maja, ob 44. rojstnem dnevu Radia Študent, ki je hkrati Dan osvoboditve Ljubljane in Dan Evrope. Koreografske vaje okoli sto predvidenih udeležencev bodo 7. maja popoldan in 8. maja zvečer.
Več »
Zadnje javno posvetovanje o pregledu meril državne pomoči, ki se uporabljajo za oceno shem držav članic za podporo filmov in drugega avdiovizualnega gradiva
Evropska komisija je začela tretje in s tem zadnje javno posvetovanje o pregledu meril državne pomoči, ki se uporabljajo za oceno shem držav članic za podporo filmov in drugega avdiovizualnega gradiva. Mnenja in pripombe o merilih, predstavljenih v osnutku sporočila Komisije, lahko zainteresirana javnost predloži do 28. maja 2013.
Več »
Usposabljanje za prostovoljno delo z žrtvami nasilja
Zavod Emma vabi na usposabljanje za prostovoljno delo z žrtvami nasilja. Uvodni sestanek za nove prostovoljke in prostovoljce bo potekal v torek, 14. maja 2013, ob 16. uri, v prostorih Zavoda Emma - Organizacijska enota Krško.
Več »
»Evropa za Afriko & Afrika za svet«
Z namenom obeleženja 50. obletnice ustanovitve Organizacije afriške enotnosti se bo v okviru 14. Blejskega foruma o Evropi z naslovom »Evropa za Afriko & Afrika za svet« odvil že 2. Dan Afrike v Sloveniji. Dogodek pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja organizirajo GoForesight Institut/CeGD, Klub nekdanjih veleposlanikov RS, ICPE in Mednarodni Afriški Forum.
Več »
Društvo Vita vabi v Tednu vseživljenjskega učenja na predavanja in delavnice
Društvo Vita v "Tednu vseživljenjskega učenja" oz. v razširjenem terminu od 6. 5. do 30. 6. 2013 vabi na 41 predavanj in delavnic, ki jih kot organizator in koordinator izvaja na različnih lokacijah po Sloveniji.
Več »
Spoznavanje zdravilnih zelišč
Društvo Zdrav podjetnik vabi na delavnico, na kateri boste lahko spoznali osnove uporabe zdravilnih rastlin in užitne divje hrane. Potekala bo v soboto, 18. maja 2013, od 9.00 do 13.00 ure, na Eko točki v Dekanih. Delavnico bo vodila Maja Kenda. Kotizacija.
Več »
footer-top
Maj 2013
29 30 1 2 3<
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net