TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
OBVESTILA za NVO
20.05.2013, Slovenija

header

20. maj 2013
št. 20/13
title
Izbor predstavnika NVO v medresorsko delovno skupino za spremljanje in izvajanje Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa
Razpisujemo postopek izbora enega predstavnika organizacij civilne družbe v medresorsko delovno skupino za spremljanje in izvajanje Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022. Poziv k imenovanju predstavnika organizacij civilne družbe je na CNVOS naslovila Javna Agencije Republike Slovenije za varnost prometa. Rok za oddajo prijav kandidatov in upravičencev je 23. 5. 2013.
Več »
IZBOR 2 PREDSTAVNIKOV NVO V IZBIRNI KOMISIJI SKLADA ZA NVO NORVEŠKEGA FINANČNEGA MEHANIZMA
Ponovno vas obveščamo, da poteka postopek izbora 2 predstavnikov NVO v izbirni komisiji Sklada za NVO Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP. Rok za prijavo kandidatov in volilnih upravičencev (NVO z volilno pravico) je 22. 5. 2013.
Več »
Otvoritveni dogodek izvajanja Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, v vlogi nacionalne kontaktne točke Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora, v sodelovanju s Centrom za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS) in Regionalnim centrom za okolje (REC Slovenija) organizira otvoritveni dogodek izvajanja Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP pod geslom Sodelujemo za skupne cilje, ki bo potekal 19. junija 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na dogodku bodo podrobneje predstavljeni Program Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014, Program Finančnega mehanizma EGP 2009-2014 in Program Sklada za nevladne in neprofitne organizacije, za katere sta javna razpisa že v pripravi.

Vljudno vabljeni vsi, ki vas zanimajo možnosti pridobivanja sredstev v okviru programov Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP.
Več »
Vabilo na informativni delavnici za predstavitev prvega javnega razpisa Programa za NVO Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP
REC Slovenija in CNVOS vabita na informativni delavnici za predstavitev prvega javnega razpisa Programa za NVO, ki poteka pod okriljem Finančnega mehanizma EGP. Prvi javni razpis za projekte NVO bo objavljen 3. junija 2013 v višini 1.275.000 evrov.

Delavnici bosta potekali:
- v Ljubljani, v sredo, 5. junija 2013, med 10.00 in 14.00 uro, v predavalnici Zavoda za zdravstveno varstvo, Zaloška 29 ter
- v Mariboru, v petek, 7. junija 2013, med 10.00 in 14.00 uro, v amfiteatru hotela Piramida, ulica Heroja Šlandra 10.

Namenjeni sta predstavitvi programa za NVO v Sloveniji, seznanitvi potencialnih prijaviteljev s prvim javnim razpisom ter s pogoji za prijavo. Poleg tega bodo predstavljene podporne dejavnosti, namenjene prijaviteljem projektov na razpis.

Udeležba na delavnicah je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava, ki jo zainteresirani potrdijo do petka, 31. maja 2013, preko elektronske prijavnice.

Prijavnico ter več informacij najdete na spletni strani CNVOS .

Izbrani so predstavniki NVO v delovni skupini pri Ministrstvu za kulturo za trajni dialog z NVO sektorjem
Ljubljana, 14. 5. 2013 - Zaključil se je postopek izbora 3 predstavnikov NVO v delovno skupino pri Ministrstvu za kulturo za trajni dialog z NVO sektorjem. Izbrani predstavniki so: Andrej Srakar, Jedert Jež Furlan, Tomaž Simetinger. Za namestnico predstavnikov je bila imenovana Mojca Kasjak.
Več »
Rekordno število ministrstev kršilo resolucijo
Ljubljana, 20. 5. 2013 - Vlada skoraj vsak teden postavi kak rekord, ko gre za ignoriranje pravice državljanov, da sodelujemo pri pripravi vsebine zakonov in drugih predpisov, ki nam krojijo življenje. Tokrat je Resolucijo o normativni dejavnosti kršilo kar 7 ministrstev, kar je največ od imenovanja aktualne vlade.
Več »
rounded
Uspešno izvedli prvo projektno konferenco
13. 5. 2013 smo izvedli prvo projektno konferenco, ki je bila namenjena snovanju projektov za razvoj podeželja. Srečanja se je udeležilo 29 predstavnikov NVO z najrazličnejših področij, ki so na dogodku oblikovali štiri projektne zasnove - za dve ekološki kmetiji / socialni podjetji, tržnico in skupno ponudbo izkustvenega / trajnostnega turizma. Udeleženci so izrazili navdušenje nad formatom dogodka in njegovimi rezultati ter se strinjali, da bi takšnih dogodkov, ki spodbujajo kreativno sodelovanje različnih področij in udeležence usmerjajo k oblikovanju konkretnih projektov, moralo biti še več.

Naslednjo projektno konferenco načrtujemo za jeseni 2013 - že zdaj pa vas vabimo, da nam posredujete vaše predloge glede področja, znotraj katerega bi želeli oblikovati projektne predloge.
Neprofitno pravno svetovanje za DRUŠTVA, ZAVODE, USTANOVE, SOCIALNA PODJETJA
Nevladnim organizacijam zagotavljamo pravno pomoč od njihovega 'rojstva' naprej: pomagamo ob registraciji, pridobivanju statusa delovanja v javnem interesu, zaposlovanju, sklepanju pogodb … Najvišjo raven točnosti pravnih nasvetov zagotavljamo z rednim spremljanjem zakonodaje, ki jo zagovorniški center CNVOS tudi aktivno sooblikuje.
Svetovalna ura: 40 EUR + DDV

Pravni dokumenti in reševanje pravnih zadev za društva, zavode in ustanove:
• Registracija društva, zavoda, ustanove ali socialnega podjetja
• Statuti, pravilniki, kodeksi … in drugi obvezni pravni akti
• Priprava pogodb o zaposlitvah, avtorskih pogodb
• Pridobivanje statusa delovanja v javnem interesu
• Vodenje sporov, priprava pritožb in pravno zastopstvo
• Vodenje pritožbenih postopkov zoper odločitve razpisnih komisij

Več >>>
Informacije in pravna pomoč: pravno.svetovanje@cnvos.si , 01 542 14 22
Pravni napovednik za nevladne organizacije
Ne spreglejte zadnjega pravnega napovednika za NVO za obdobje od 11. maja do 17. maja 2013. Dostopen je v Pravnem kotičku .
Mednarodni dan telekomunikacij in informacijske družbe
Inštitut za elektronsko participacijo ob Mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe, katerega namen je ozaveščati o možnostih uporabe interneta in ostalih informacijsko-komunikacijskih tehnologij za izboljševanje kakovosti življenja, opozarja na krepitev demokratičnih tveganj na področju globalnega nadzora nad internetom, digitalne neenakosti in poblagovljanja interneta.
Več »
Skupni projekti v novi Finančni perspektivi 2014 - 2020: Regijsko delovno srečanje NVO
Regijski NVO center, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela pripravlja delovno srečanje za nevladne organizacije Jugovzhodne Slovenije, ki bi želele s svojimi skupnimi programi/projekti odigrati tvorno vlogo pri novih razvojnih programih. Potekalo bo v torek, 21. 5. 2013, ob 15. uri, v Klubu LokalPatriot, Glavni trg 11, Novo mesto.
Več »
"Jalovost kritike korupcije"
Zofijini ljubimci vabijo na spomladanski cikel predavanj »Delo - kapital - komunizem«. Peto srečanje, ki bo v četrtek, 23. maja 2013, ob 19h v KC Pekarna (predavalnica v I. nadstropju), nosi naslov “Jalovost kritike korupcije”.
Več »
Predavanje Zorana Živkovića: Srbija in EU
Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) vas v okviru cikla predavanj "Zahodni Balkan in EU" vabi na predavanje Zorana Živkovića, nekdanjega predsednika Vlade Republike Srbije z naslovom »Srbija in EU«. Potekalo bo v torek, 28. maja 2013, ob 16.00 uri, v hotelu Lev, Ljubljana.
Več »
Vabilo na okroglo mizo z novinarsko konferenco
Društvo katoliških pedagogov Slovenije vabi na okroglo mizo "V šoli spomina - pomen in vloga zgodovine", ki bo v torek, 21. 5. 2013, od 13.00 do 15.00, v Cukaletovi dvorani Duhovnega središča pri sv. Jožefu v Ljubljani.
Več »
Vabilo na 17. andragoški kolokvij
Andragoški center Slovenije vabi na 17. andragoški kolokvij, ki bo potekal v sredo, 5. junija 2013, s pričetkom ob 9.30, v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (P 01) na Masarykovi 16 v Ljubljani, na temo: Izobraževanje priseljencev v luči Evropskega leta državljanov. Rok za prijavo na kolokvij je 27. maj 2013.
Več »
Studio 12 vabi na 2. dogodek »Vdihnimo navdih«
Studio 12 vabi na 2. dogodek 'VDIHNIMO NAVDIH', ki se bo zgodil v petek, 31. 5. 2013, v Ljubljani. Govorci bodo v krajših predstavitvah spregovorili o razumevanju sodelovanja in skupnosti, razvoju medsebojnih odnosov, človeškega potenciala ter duhovnih vrednot.
Več »
Festival Migrantskega Filma išče prostovoljce!
Četrta edicija Festivala Migrantskega Filma, ki ga med 10. in 21. junijem gverilsko in v skladu s tematiko na več lokacijah po Sloveniji organizirata Zavod Voluntariat in Slovenska Filantropija, išče nove sodelavce in sodelavke.
Več »
Ukrepi za umirjanje prometa rešujejo življenja
V letu 2012 se je v Sloveniji zgodilo 609 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi pešci, pri čemer je bilo 110 hudo poškodovanih in 19 mrtvih, kar 89 % nesreč pa se je zgodilo znotraj naselij. Sporočilo za javnost Koalicije za trajnostno prometno politiko in Mreže za prostor objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Food Revolution Day
Z dogodkom Food Revolution Day, ki je potekal v okviru svetovnega dogajanja na 1.083 prizoriščih širom sveta, v Sloveniji pa v Mariboru, društvo Planet Zemlja napoveduje začetek karavane osveščanja o zdravem (ter obenem hitrem in še vedno finančno ugodnem) načinu prehranjevanja. Sporočilo za javnost društva objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Evropski ministri oslabili dogovor o ribiški reformi in ogrozili nadaljnja pogajanja
Po poročanju Greenpeacea se je še eno v nizu maratonskih pogajanj glede reforme ribiške zakonodaje EU končalo z razočaranjem. Evropski ministri so se v okviru Sveta sestajali od ponedeljka in ponovno obravnavali svoja stališča do ključnih točk reforme pred začetkom končnih pogajanj z Evropskim parlamentom. Sporočilo za javnost objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Podaljšanje roka za prijavo na nagradni natečaj za pridobitev grafične podobe mobilne info točke ob mednarodnem letu sodelovanja na področju voda
Društvo za Združene narode za Slovenijo obvešča, da je rok za prijavo na "Nagradni natečaj za pridobitev grafične podobe mobilne info točke ob mednarodnem letu sodelovanja na področju voda" podaljšan do 22. maja 2013 do 24:00 ure.
Več »
Večji vpliv javnosti in nevladnih organizacij pri občinskem prostorskem načrtovanju
Mreža za prostor vabi na posvet “Večji vpliv javnosti in nevladnih organizacij pri občinskem prostorskem načrtovanju”, ki bo potekal 29. maja 2013 od 9. do 13. ure v prostorih Okoljskega centra na Trubarjevi 50 v Ljubljani. Posvet je namenjen iskanju rešitev za probleme neučinkovitega vključevanja javnosti in varstva pravic v procesih občinskega prostorskega načrtovanja, na katere Mreža za prostor že dalj časa opozarja.
Več »
Dogodki v sklopu projekta "Integralna zelena Slovenija"
V sklopu projekta "Integralna zelena Slovenija", ki preučuje možnosti za implementacijo modela integralne ekonomije v povezavi z zelenim gospodarstvom, socialnim podjetništvom in družbeno odgovornostjo v Sloveniji, je v tem tednu na obisku v Sloveniji prof. Ronnie Lessem. V času od 21. do 24. maja 2013 bo tako organiziranih več strokovnih dogodkov, na katerih bo prof. Lessem predaval tudi o okolju kot razvojni priložnosti za novo razvojno paradigmo, ki išče sinergije med cilji na gospodarskem, družbenem in okoljskem področju.
Več »
Posvet o osnutku Nacionalnega stanovanjskega programa 2013-2022
Mreža za prostor vabi na "Posvet o osnutku Nacionalnega stanovanjskega programa 2013-2022, ki bo v ponedeljek, 27. maja 2013, ob 17. uri, v prostorih ZRC SAZU na Novem trgu 2 v Ljubljani.
Več »
Mednarodna konferenca: Kako transformirati degradiran javni prostor?
KIBLA obvešča, da bo 21. in 22. maja 2013 v Multimedijskem centru KIBLA v Mariboru potekala mednarodna konferenca: Kako transformirati degradiran javni prostor? Vodilna tema konference so urbana degradirana območja.
Več »
Kako do kolesarjem prijaznih mest?
Slovenska platforma za trajnostno mobilnost vabi, da se udeležite seminarja "Kako do kolesarjem prijaznih mest?", ki bo potekal v petek, 24. maja 2013, v Mestnem muzeju v Ljubljani.
Več »
Posvet "Socialno podjetništvo v Sloveniji"
ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje organizira v ponedeljek, 27. maja 2013, v dvorani Državnega sveta RS posvet z naslovom Socialno podjetništvo v Sloveniji. Posvet se bo začel ob 9:30 uri z registracijo udeležencev in bo trajal do 12:45 ure.
Več »
Razvojna konferenca "Socialno podjetništvo - nova priložnost za razvoj"
BOREO, Regijsko stičišče za NVO Notranjsko-kraške regije vabi na razvojno konferenco "Socialno podjetništvo - nova priložnost za razvoj". Potekala bo v petek, 24. maja 2013, ob 9.00, v dvorani gasilskega doma Cerknica.
Več »
Z zelenim gospodarstvom in socialnim podjetništvom do delovnih mest za mlade
Zavod Socialni inkubator vabi v sredo, 22. maja 2013, v okviru projekta "Integralna zelena Slovenija" na dogodek z naslovom "Z zelenim gospodarstvom in socialnim podjetništvom do delovnih mest za mlade". Potekal bo ob 16:00 v Hostlu Celica (Metelkova, Ljubljana). Dogodka se bo med drugimi udeležil tudi prof. Ronnie Lessem, soavtor integralne ekonomije.
Več »
Rezultati največje spletne raziskave o kaznivih dejanjih iz sovraštva in diskriminaciji zoper populacijo LGBT
17. maj je mednarodni dan boja proti homofobiji in transfobiji. Ob tej priložnosti je Agencija EU za temeljne pravice (FRA) objavila rezultate doslej največje spletne raziskave o kaznivih dejanjih iz sovraštva in diskriminaciji zoper populacijo LGBT - lezbijke, geje, biseksualce in transseksualce.
Več »
Nova številka Eurodesk tiskanih novic za mlade: Evropski teden mladih 2013
Na voljo je majska številka Eurodeskovih novic, ki je namenjena osrednjemu evropskemu dogodku za mlade, Evropskemu tednu mladih, aktivnosti v okviru tedna pa potekajo tako na evropski kot na nacionalnih ravneh.
Več »
Natečaj za najboljši raziskovalni projekt s področja IKT
V okviru IKT dogodka v Evropi Evropska komisija vabi mlade študente z inovativnimi raziskovalni projekti s področja informacijsko- komunikacijskih tehnologij, da svoj projekt predstavijo na dogodku “ICT 2013 - Crete, Connect, Grow”, ki bo potekal v Vilni v Litvi od 6. do 8. novembra 2013 in se bo osredotočal na Horizon 2020 - EU okvirni program za raziskave in inovacije za obdobje 2014-2020. Rok za prijavo je 5. junij 2013!
Več »
Prihodnost sloni na mladih. Čigava je sedanjost?
Mladinski svet Slovenije vabi 21. maja 2013 ob 18.00 uri v Knjižnico Bežigrad (Einspielerjeva ulica 1) v Ljubljani na okroglo mizo na temo participacije mladih z naslovom »Prihodnost sloni na mladih. Čigava je sedanjost?«.
Več »
Predavanje z naslovom: Mladi na trgu dela
ZSSS organizira v okviru projekta "Decent project for decent work" predavanje z naslovom: Mladi na trgu dela. Potekalo bo v četrtek, 23. maja 2013, ob 17. uri, v mali predavalnici Fakultete za management v Celju. Predavala bo doc. dr. Valentina Franca.
Več »
FESTIVAL HISTeRIA 2013, predfestivalske delavnice
Festival HISTeRIA se bo letos vnovič odvil med 18. in 20. julijem v taboru gozdička v Gračišču, nedaleč stran od Kopra. Delavnice, ki potekajo v julijskem predfestivalskem času predstavljajo srce festivala. Pod okriljem izkušenih mentorjev na njih sodelujejo ustvarjalni posamezniki. Rok za prijavo je podaljšan do 1. 6. 2013.
Več »
Vabilo k prijavi referatov na posvet "Interpretacija kulturne dediščine"
Slovensko etnološko društvo vabi k prijavi referatov na posvet "Interpretacija kulturne dediščine", ki bo potekal 18. oktobra 2013 v Slovenskem etnografskem muzeju.
Več »
Vabilo fotografom k sodelovanju na Festivalu fotografije in človekovih pravic 2013
Ekvilib Inštitut v sodelovanju s SPP, Zavodom za promocijo fotografije, vabi fotografe k sodelovanju na "Festivalu fotografije in človekovih pravic 2013". Zainteresirane fotografe vabijo k sodelovanju na dveh fotografskih natečajih, katerih zmagovalne fotografije oziroma multimedije bodo razstavljene na Festivalu fotografije in človekovih p
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net