TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Liminale, razstavni dogodek ob odprtju U3
20.06.2013, v Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3,

Subject: [Scca_osebna] Liminale, razstavni dogodek ob odprtju U3 (20.6.2013)

VABILO, 19. junij 2013
SCCA, Zavod za sodobno umetnost - Ljubljana


Vljudno vabljeni na odprtje 7. trienala sodobne umetnosti v Sloveniji v Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, v četrtek, 20. junija 2013, od 20. ure dalje in na otvoritvene dogodke, med katerimi je tudi razstavni dogodek Liminale, ki ga pripravljajo člani in sodelavci Društva OFFTIR v okviru programa Studio 6 (SCCA-Ljubljana).

OTVORITEV:

20:00 otvoritveni govor, dr. Uroš Grilc, minister za kulturo RS, +MSUM

20:30-22:00 Leja Jurišič & Teja Reba: Zofa, performans, +MSUM

20:45-23:00 Mark Požlep & JAŠA: Gods Came for Dinner Last Night, dogodek v sodelovanju s Tiborjem Hrsom Pandurjem in Kalujem ter gosti, slovesnost ob odkritju spomenika, Muzejska ploščad

21:30-23:00 člani in sodelavci društva OFFTIR: Liminale, Projektna soba SCCA, stavba Metelkova 6 (SCCA-Ljubljana & Studio 6)


Studio 6 (SCCA-Ljubljana) & U3, 7. trienale sodobne umetnosti v Sloveniji (MG+MSUM)

Liminale

Razstavni dogodek ob odprtju U3

Četrtek, 20. 6. 2013, 21.30-23:00

Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

(Razstava bo na ogled tudi v petek, 21. 6. in od ponedeljka, 24. 6. do petka, 28. 6.Odprto: od 10.00 do 17.00 in po dogovoru.)

OFFTIRlogo.jpg

Sodelujoči: člani in sodelavci Društva OFFTIR (Neža Jurman, Miha Kelemina, Jasna Jernejšek, Lenka Đorojević, Jernej Kaluža, Pia Brezavšek, Bojan Stefanović, Blaž Božič Boško, Matej Stupica, Staš Vrenko, Andraž Magajna Želc, Dejan Koban, Jaka Berger, Arnold Marko, Jonas A. Žabkar, Simon Bergoč in ostali)

Kustosinji: Saša Nabergoj, Simona Žvanut

OFFTIR so skupina umetnikov, povezanih v društvo z dvema izpostavama: OFF za vizualno in TIR za zvočno produkcijo. Na različnih nivojih so sodelovali že v preteklosti, rdeča nit njihovega ustvarjanja pa je tematiziranje trenutnih pogojev udeležbe v proizvajanju kulturnih produktov in artikuliranje svojih razmišljanj o umetnosti, trenutnem položaju umetnika v umetnostnem sistemu in širšem bivanjskem kontekstu. DIY in DIWO principa sta očitna v njihovi težnji po samo-organizaciji, povezovanju interdisciplinarnega znanja in medsebojni komunikaciji. K aktivni so-udeležbi pa večkrat pozivajo tudi gledalce, jih nagovarjajo k opredelitvi tako do razstavljenih predmetov kot tudi do njih samih, umetnikov. Pri njihovih projektih je zanimivo tudi to, da se ne obremenjujejo z uveljavljanjem posamičnega umetniškega izraza in uveljavljajo kolektivno avtorstvo.

Člani in sodelavci Društva OFFTIR bodo s totalno transformacijo Projektne sobe SCCA ustvarili prepletanje variacij pomenov, na formalni in vsebinski ravni preigravali naše zaznave. Z združevanjem svojih specifičnih znanj vse od kiparstva, grafike, slikarstva, scenografije, pa tudi teorije umetnostne zgodovine, sociologije, filozofije bodo preko performansa, intervencij, instalacij, zvočnih projektov preustvarili Projektno sobo SCCA v - celostno umetnino. Vsebinsko jedro Liminala smo ekipa Studia 6 in OFFTIR zastavili kot povabilo k dialogu s Studijem 6, navezovanju tako na samo prizorišče, ki je neločljivo povezano z njim, kot na konceptualna izhodišča tega kuratorskega programa. Vendar je OFFTIR prerasel vse pomenske in (dobesedno) fizične okvire.

Liminale vabi v prostor, ki ni ne tu ne tam, v izkušnjo vmesnosti.

Za pomoč pri izvedbi projekta se zahvaljujemo: Stripcore Ljubljana, KUD Mreža/Galerija Alkatraz.

studio6_120.gifMG+MSUM_120.gif

VEČ: http://www.scca-ljubljana.si/news_13_35.htm


U3_2013.gif

Kustosinja: Nataša Petrešin Bachelez

Na 7. Trienalu sodobne umetnosti v Sloveniji so v analogiji s konceptom »rezilentnosti« ali prožnosti izpostavljene skupnostne, umeščene, participatorne, performativne, arhitekturne, družbene, državljanske in druge diskurzivne prakse, ki se ukvarjajo z raziskovanjem novih skupnostnih principov kot so »do-it-together«, urbano vrtnarjenje ali sodelanje, ter temeljnim družbenim vprašanjem, kako sobivamo.Združevanje dela z vsakdanjim življenjem je osnova za nastajanje novih produkcijskih, ekonomskih in etičnih principov, skozi katere ta mlada generacija ustvarjalcev sprevrača vlogo kreativnega subjekta v sodobni slovenski družbi. Na eni strani odpira dialog z biotehnologijo, kritično teorijo in političnim udejstvovanjem, na drugi pa preko obnavljanja tradicionalnih znanj in tehnik ozavešča o cikličnosti časa, v katerem se nahaja.

Trienale se dogaja na več lokacijah - preko razstave, performativnih projektov, posvetov - in v želji, da bi se potencial teh generacij izrazil tudi kot nujno preizprašanje lokalnih ali globalnih družbeno-političnih problemov ter doprinesel k debatam znotraj obstoječe slovenske kulturne politike.

MG+MSUM_120.gif

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net