TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
IV. - zaključni del :TRIČLANSKA DRUŽINA SREDI ZIME V MRZLEM STANOVANJU !
Cezanjevci

SPLANIRALI REŠITVE : VSI DRUGAČNI - VSI ENAKOPRAVNI TUDI V CEZANJEVCIH !
MCP, Spodnji Kamenščak

VSI DRUGAČNI - VSI ENAKOPRAVNI !

SREDI ZIME MLADA DRUŽINA Z DVELETNIM FANTOM V MRZLEM STANOVANJU IN Z 102 EUR ZA MESEČNO PREŽIVETJE !?

V prostorih MCP je v ponedeljek, 05.02.2008 potekal delovni razgovor, ki ga je usmerjala sekretarka MLADINSKEGA SVETA LJUTOMER in sodelavka-moderatorka Mladinskega centra Prlekije Rosvita Kokol. Na razgovoru sta aktivno sodelovala tudi partnerja Zvezdana Brumen in Milan Novak iz Cezanjevec 40/a, ki sta se znašla z dveletnim sinom v težki situaciji. Skupno so splanirali rešitve za čim prejšno uspešno in trajno rešitev nastale situacije. Na MCP upajo, da se bodo druge institucije v občini pridružile in tvorno sodelovale v skladu s svojimi pristojnostmi in možnostmi, nenazadnje jih k temu zavezuje tudi izredno močno financiranje njihovih dejavnosti iz državnega oziroma občinskega proračuna in samo njihovo poslanstvo. Mlado družino bodo vključili v aktivno državljanstvo, tako se bodo med drugim v četrtek skupno udeležili občinske proslave v ljutomerskem domu kulture ob kulturnem prazniku.

Govorili so tudi o evropski kampaniji VSI DRUGAČNI - VSI ENAKOPRAVNI, katerega sofinancira REPUBLIKA SLOVENIJA, Ministrstvo za šolstvo in šport - URAD RS ZA MLADINO in o večletnem izvajanju projekta SOŽITJE, ki ga MCP sofinancira REPUBLIKA SLOVENIJA, Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve in v katerega se med drugimi vključuje tudi mlada družina iz Cezanjevec.

Urad RS za mladino z nacionalnim odborom kampanje, ki ga sestavljajo različne vladne in nevladne institucije, se je v letu 2006 odzval klicu Sveta Evrope k spoštovanju raznolikosti, človekovih pravic in spodbujanju participacije.

Vsi drugačni - vsi enakopravni je sporočilo, s katerim je Svet Evrope leta 1995 začel kampanjo spodbujanja strpnosti. Slogan in črno-beli logotip sta takrat prišla v Slovenijo in se obdržala vse do danes, ko ponovno vabimo, da se nam pridružite pri izgradnji miroljubne družbe, ki temelji na vključevanju in spoštuje sočloveka in razmišlja o možnih načinih so-bivanja, pri tem pa ne ponavlja napak, na katere nas opozarja zgodovina, ampak sledi izzivom, ki jih prinaša razvijajoča se večkulturna in nadnacionalna družba.

Mladi, mladinske in druge organizacije, ki delate z mladim, ste vabljeni k pripravi različnih aktivnosti, s katerimi se boste priključili mladim v 49-ih evropskih državah, ki so se odzvale klicu Sveta Evrope in pobudi predsednikov vlad in držav, da je potrebno spodbujati raznolikost, vključevanje in participacijo v družbi (3. vrh predsednikov vlad in držav članic Sveta Evrope, Varšava, maj 2005).

V Sloveniji smernice za kampanjo oblikuje Nacionalni odbor pri Uradu RS za mladino, ki ga sestavljajo predstavniki vladnega in nevladnega sektorja. S kampanjo želimo pokazati, da je raznolikost ključnega pomena pri izgrajevanju naših skupnih vrednot, zagotavlja gospodarsko rast in bogati kulturno sfero.

Evropska konvencija za človekove pravice je skupna vsem v Evropi. Kampanja bo le še utrdila pomen razumevanja in spoštovanja človekovih pravic in spodbudila sodelovanje vseh pomembnejših dejavnikov s področja človekovih pravic.

Participacija je ključnega pomena, če hočemo zgraditi bolj demokratično, vključujočo in uspešno družbo. Kampanja bo spodbudila participacijo in tudi s tem prispevala k boju proti vsem oblikam diskriminacije.

V času Kampanje bo Urad RS za mladino skupaj z mladinskimi organizacijami pripravil številne aktivnosti. K sodelovanju bomo poskušali pritegniti še druge vladne in nevladne organizacije, oblikovali partnerstva z javnimi in zasebnimi ustanovami, delovali na lokalni in nacionalni ravni, v mestih in podeželju.

Za namen promocije kampanje je Urad v letu 2006 izdelal naslednja promocijska gradiva, ki so na voljo organizacijam, ki bodo izvajale aktivnosti v okviru kampanje:

  1. plakat Prispevaj k spremembi z logotipi kampanje v različnih jezikih
  2. letak z osnovnimi informacijami o Evropski mladinski kampanji
  3. Dnevnik Zemljana - rokovnik za leto 2007
  4. kemični svinčniki z logotipom Vsi drugačni - vsi enakopravni
  5. Felix kartice z logotipi kampanje v različnih evropskih jezikih
  6. Izobraževalni priročnik z idejami, pripomočki, metodami in aktivnostmi za neformalno medkulturno vzgojo in izobraževanje mladostnikov ter odraslih (prevod druge posodobljene in dopolnjene izdaje priročnika Sveta Evrope)
  7. T-kit Socialno vključevanje (prevod priročnika Sveta Evrope in Evropske komisije z idejami, metodami in pripomočki za spodbujanje socialnega vključevanja in dela z mladimi).

Za več informacij o kampanji, njeni strukturi in ciljih kliknite na

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net