TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Po poskusu "politične" odpisanosti 1.OBLETNICA VRNITVE V ART SREDIŠČE!
ART, Središče na Goričkem, Prekmurje

VABILO NA 1. OBLETNICO VRNITVE V ART SREDIŠČE

Preteklo je leto dni od ponovne oživitve Art središča.

V tem letu smo sanirali škodo na stavbah prizadejano v letu in pol, ko je bil Art center prisilno izpraznjen ter uredili okolico centra. Prav tako smo bodisi obnovili pogodbe bodisi zaključili pogodbene obveznosti za projekte, ki so bili prekinjeni v času bivšega vodstva ter uredili pravni status zavoda. Oddali smo prijave na vrsto projektnih in programskih razpisov za pridobitev sredstev za program ter dokončanje infrastrukture. Na nekatere prijave smo že dobili ugodne odgovore, na rezultate ostalih prijav še čakamo ter hkrati nadaljujemo s pisanjem novih.

Nerešen pa še vedno ostaja problem kreditnega dolga do Javnega sklada RS za regionalni razvoj. Na pristojnih ministrstvih podpirajo nadaljne delovanje Art središča. Kljub temu reševanje problematike poteka vse prepočasi.Hitro se namreč bliža 30. april, ko se izteče odlog javne dražbe. To seveda pomeni, da se utegne Art središče kmalu zopet znajti pred nevarnostjo propada. Vendar ne bomo popustili pri prizadevanjih za rešitev problema kreditnega dolga. Nadaljevali bomo s prepričevanjem pristojnih vladnih služb ter z dogovarjanjem z njimi - vse dokler ne bo razrešena tudi ta, zadnja, grožnja obstoju Art centra. Ne mislimo dopustiti, da bi nas problem kreditnega dolga ustavil pri nadaljevanju, razvijanju in nadgrajevanju dejavnosti Art središča kot rezidenčnega umetniškega in razvojnega centra. Ko nam bo prenehal vezati roke problem kreditnega dolga se bomo toliko lažje posvetili zagotavljanju pogojev za ustvarjalnost, inovativnost in sodelovanje.

Da bi do tega prišlo čimprej vas prosimo za pomoč in podporo pri prepričevanju oblastnikov, da Slovenija potrebuje prostore kreativnosti; ne le enega, več art centrov!

Predvsem pa ste lepo vabljeni, da se nam pridružite na 1. obletnici vrnitve v Art središče, ki bo 1. maja 2009 v Središču na Goričkem, Prekmurje!

Načrtovane dejavnosti za leto 2009:

- Vsaj štiri rezidence tujih umetnikov v Art središču na Goričkem in v Atelje-Azilu v Ljubljani. Prva že poteka od sredine marca dalje.

- Sodelovanje z umetniškim centrom iz Öriszentpetra (Madžarska) s katerim smo prijavili skupni projekt za razpis Interreg SLO-HU, ki bo, v kolikor bo sprejet, omogočil v naslednjih 3. letih dokončanje infrastrukture Art središča, sredstva za izvajanje rezidenčnega programa in izobraževalnih delavnic, 4 nove zaposlitve, skupni stalni prekomejni kulturni festival;

- Sodelovanje s partnersko organizacijo EYFA (Amsterdam, NL) v skupnih projektih EVS (European Voluntary Service) - 3. marca sta se nam v Art središču za dobo 12 mesecev pridružili dve EU prostovoljki iz Španije in Nizozemske - ter pri umetniških in ekoloških projektih.

- Načrtujemo tudi sodelovanje z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani pri organizaciji delavnic v okviru študija; prva, uvodna delavnica bo potekala v začetku maja.

- ter sodelovanje z Likovno akademijo Novi Sad (Srbija) oz. njihovim oddelkom za animacijo.

Poleg tega nadaljemo s programom

- mladinskega centra(pridobljen status mladinskega centra do leta 2012; programski razpis Urad RS za mladino je zaključen, čakamo na rezultate);

- multimedijskega centra(Art središče je član mreže M3C - mreža multimedijskih centrov Slovenije);

- ter razvojnega centra (sodelovanje s strokovnjaki in prebivalci na področjih razvoja kulture, ekologije, eko-gradbeništva, eko-socialnega kmetijstva, v obdelavi je tudi lastna raziskava o rezidenčnih umetniških centrih v državah EU).

Lep pozdrav

Julij Borštnik julijb@gmail.com oz. 051 237 407

Zdravko Pravdič - Pec info@artcenter-slovenia.org oz. 031 250 378

Vita Žgur vita.zgur@gmail.com oz. 041 961 327

vabilo... (61 kb) plakat (301 kb) Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net