TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
CIKLUS USTVARJALNIH POČITNIŠKIH DELAVNIC ZAKLJUČEN
Spodnji Kamenščak

Spomini ostajajo

Brezskrbni počitniški dnevi se počasi poslavljajo. Na minule počitnice in vsa mogoča počitniška doživetja ostajajo, vsaj upamo tako, prijetni spomini. Tako se bodo še dolgo spominjali nevsakdanjega počitniškega ustvarjanja tudi udeleženci ustvarjalnih počitniških delavnic nemščine, ki so potekale v kompleksu prleškega mladinskega centra na Spodnjem Kamenščaku. Delavnice so potekale v šestih ločenih zaključenih delih v katerih je bilo vključenih do pet posameznikov. Strokovno vodenje je bilo zaupano učiteljici nemščine Metodi Ljubec, sodelovale pa so še članice vodstvenega in projektno-programskega tima Jožica Ficko, Saška Škrjanec in Marjana Ljubec. Delavnice so bile namenjene za predšolske in šolske otroke prve triade. Cilji izvedbe so bili, da so otroci skozi igro, glasbo, in neposrednega doživetja kmetije obvladali predstavitev in pozdrav v nemščini, poimenovali živali, doživeli življenje na kmetiji ter čim ustvarjalnejše preživeli prosti počitniški čas. Svojo znanje so nato zadnji dan predstavili tudi staršem in skrbnikom in se še skupaj z njimi spopadli v različnih delavnicah. Šlo je za uspešno medvrstniško druženje, krepitve družinske vezi in poudarjanja pomembnosti uspešnega medsebojnega razumevanja, sodelovanja in tima. Skozi vse te vrednote pa še na privlačen način pričetek spoznavanja tujega jezika in s tem širjenja svojega znanja. Zadnji dan so udeleženci prejeli posebna lična priznanja, čaka pa jih še Nefiks indeks z vpisano udeležbo in spominska fotografija s konjičkom Mikasfenom,kar pa bodo prejeli na tukajšnji kulturno-turistični prireditvi zadnji petek v septembru. Delavnice so bile brezplačne, saj se je organizator - Mladinski center Prlekije potrudil in si del sredstev preskrbel z uspešno predstavitvijo svojih projektnih idej in dosegel sofinanciranje s strani Ministrstva za šolstvo in šport-Urada RS za mladino, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter Mladinskega sveta Ljutomer.

V prleškem mladinskem centru pa so tudi že pričeli zbirati prijave za usposabljanje iz nemškega in angleškega jezika v terminu 2009/10 in to začetno in nadaljevalno za mlade načelno v starosti od 14. do 29.let. Vsi prijavljeni bodo na informativnem sestanku tudi izvedeli vse podrobnosti.

Na sliki:

Zadnja ekipa udeležencev ustvarjalnih počitniških delavnic nemščine AUF DEM BAUERNHOF s konjičkom Mikasfenom in s programsko sodelavko Saško Škrjanec ter voditeljico delavnic Metodo Ljubec. Anej,Nina,Val in Eva zatrjujejo, da je bilo res »fajn« in da bodo drugo leto zagotovo ponovno zraven.

Foto,tekst : Tomo Köleš

delavnica (1661 kb) Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net